начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Консултация за режим на лични свиждания с дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Консултация за режим на лични свиждания с дете

Мнениеот farior » 15 Дек 2018, 18:32

Здравейте,
Търся юрист, който да ме консултира как успешно да спечеля дело за промяна на обстоятелствата относно режим на лични свиждания.
Накратко: мъж съм, детето ми е момче на 7г. Наложи ми се да замина в чужбина и оттогава ми се правят всякакви номера, защото по "стандартно" съдебно решение мога да виждам детето си всяка втора и четвърта събота и неделя, да се редуваме по празниците, да го взимам за една от малките ваканции (зимна или пролетна) и 2 пъти по 15дни през лятната ваканция, съобразени с отпуските на майката.
Проблема е следният: отпуска не ми дават току-така и се получава, че за периода от септември до юли ако се върна в България, то не е по време на ваканция и мога да го видя буквално за 2 дни. Очаквам лятото да ми се правят номера с отпуската на майката. Същата ми намеква, че детето може да е "болно" докато е във ваканция.
Какво искам да постигна на делото:
- Промяна на режима, така че да не е в ущърб на детето.
- Възможно по-малка комуникация с майката, която и без това заявява, че не ще да говори с мен. На мен също ми е омръзнало да ѝ слушам безкрайните обиди и агресивния ѝ тон и да се правя, че всичко е наред - повярвайте ми - много е трудно.
- Работещи решения: възможно по-голяма свобода при избора на дати за свиждане, ако може тя да съобразява отпуските си с моите - още по-добре. Периода за взимане да е голям - минимум 15дни, а лятото - поне 2 месеца. Празници: не желая редуване - години наред отстъпвам тя да празнува с него и сега и по празници не го дава. Вместо това желая той да е с мен единствено по Нова Година и на рождения му ден. Причините за това са няколко, ще ги споделям след личен контакт.
- Видео-срещи по интернет - всяка седмица минимум по два часа. Часа на срещите да е фиксиран, но да може да се променя с писмено предизвестие, което да има доказателствена стойност.

Консултацията трябва да включва: законите, които засягат режима на лични свиждания, допълнителни неписани практики, процеурите за подаване на молби и ред за обжалвания, други възможности, цената за консултацията.
Моля пишете ми на лично съобщение, като посочите имената си, контакти и града, в който обикновено практикувате.
Благодаря на всички отзовали се!
farior
Нов потребител

Re: Консултация за режим на лични свиждания с дете

Мнениеот lawyer777 » 14 Яну 2019, 19:27

По цитирания казус следва да се иска разширяване на режима на лични отношения на бащата с детето. Искът е допустим, стига да има и да се докаже в процеса изменение в обстоятелствата, които налагат промяна на режима- чл.59, ал. 9 СК.
Мога да бъда полезна на тел. 0888606968, адв. Тодорова
lawyer777
Нов потребител

Назад към Семейни казуси