начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Незаконно застрояване ???

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Незаконно застрояване ???

Мнениеот slavena1989 » 22 Фев 2012, 13:30

Здравейте, моят проблем е следният..
Притежавам етаж от къща ( втори - последен ) . В съседство се намираше детска площадка , но тя бе разрушена и на нейно място построиха хотел. Хотелът е залепен за моята къща .
Строителният предприемач няма моето съгласие. Искам да попитам дали този строеж е законен , тъй като знам че трябва да има (3-5 метра, калкан) между къщите, и как мога да проверя законността, или къде мога да подам жалба.
Освен това по време на строежа работниците са се качвали на моят покрив и се изпочупили доста от него.
Имам и още един въпрос.. колеги ми казаха, че като започна ремонт на покрива, съседът ми от 1 етаж е длъжен да заплати някаква част от цената за рекострукцията. Ще съм много благодарна ако някой успее да ми отговори , тъй като съм все още студентка и тепърва се сблъсквам с тази материя.
slavena1989
Нов потребител

Re: Незаконно застрояване ???

Мнениеот goblin » 22 Фев 2012, 14:16

Можете да погледнете подробните устройствени планове за Вашия и съседните имоти в съответната община. За нанесените на имота Ви щети по време на строителството можете да претендирате обезщетение по общия исков ред. Що се отнася до ремонта на покрива - съсобствениците Ви следва да поемат част от разходите, пропорционална на квотите им на съсобственост.
goblin
Потребител

Мнениеот slavena1989 » 22 Фев 2012, 14:37

Благодаря много,
Интересува ме при установяване на нередност, каква е процедурата..
Трябва ли да наема адвокат ( тъй като средствата ми са доста ограничени ) или просто се подават жалби ? сЪЩО ТАКА и за съседът от 1 етаж, при негов отказ да плати, каква е процедурата. Благодаря предварително .
slavena1989
Нов потребител

Мнениеот goblin » 22 Фев 2012, 15:41

Съдейки по това, което пишете - едва ли ще установите нередност, без да наемете някого, който разбира от тези неща. Иначе - да, просто се подават жалби (с или без адвокат - Вие решавате). Ако съсобственикът Ви откаже да плати своята част от разходите по ремонта на покрива - можете да предявите претенциите си пред съответния съд. Вие ще трябва да докажете размера на направените разходи, както и тяхната необходимост и достатъчност.
goblin
Потребител

Назад към Строителство и регулация