начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Регистрация на ЕООД с име като на ООД???

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на ЕООД с име като на ООД???

Мнениеот koko83 » 07 Апр 2011, 16:47

Имаме фирма с име "Пример" ООД, в която съм съдружник с 5 човека, искам да взема името и мой роднина да го направи на ЕООД, за целта може всички да прехвърлят дяловете си на моя роднина и после да се пререгистрира на ЕООД. Но ми се струва много скъпо като вариант, а и разправиите са прекалено много, трябва да ходя при всеки един от съдружниците поотделно за да ми разписва и т.н. Та въпроса ми е може ли да се регистрира ЕООД със същото име (Пример ЕООД), без да трябва вече регистрираното "Пример" ООД да се заличава, закрива или др.?? И ако някой тук регистрира фирми, ако може на лични да ми пише колко ще ми струва това удоволствие общо като такси и хонорар (примерно всичко общо е 400 лв) за да може, ако цената ме устроива да се свържа с него.
koko83
Нов потребител

Re: Регистрация на ЕООД с име като на ООД???

Мнениеот dobroslava_kerekova » 08 Апр 2011, 11:57

не можах да ви изпратя лс, ако искате-пишете ми вие
dobroslava_kerekova
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 08 Апр 2011, 13:20

Наскоро търсех по име в ТР една фирма и се озадачих че има ЕООД и ООД с едно и също име.
Не беше ли смисълът да няма повтарящи се имена? И ако да ако това ООД реши да става ЕООД какво се прави? Карат го да се преименува ли?
pitasht
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 08 Апр 2011, 13:53

pitasht написа:Наскоро търсех по име в ТР една фирма и се озадачих че има ЕООД и ООД с едно и също име.
Не беше ли смисълът да няма повтарящи се имена? И ако да ако това ООД реши да става ЕООД какво се прави? Карат го да се преименува ли?

А провери ли дали случайно не "идват" от различни ОС от преди ТР да мине към АВ? ;) /аз съм виждал по 10-15 дружества с абсолютно едни и същи фирми ;) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот monz67 » 08 Апр 2011, 15:14

Ще струва много по-малко. Ако искаш пиши на [email protected].
monz67
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 08 Апр 2011, 16:24

monz67 написа:Ще струва много по-малко. Ако искаш пиши на [email protected].

Хонорар + такси /за който и да е от двата варианта/ = по-малко от 400 лева ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... аман от дилетанти ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот mati_lda » 28 Май 2011, 10:40

Навремето, за да регистрираме фирма, плащахме такса за проверка уникалността на името...
mati_lda
Нов потребител

Мнениеот jasta13 » 28 Май 2011, 15:57

Сега пък за разнообразие имаме възможността да се съдим :mrgreen:
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот monz67 » 16 Юни 2011, 15:56

inspectora написа:
monz67 написа:Ще струва много по-малко. Ако искаш пиши на [email protected].

Хонорар + такси /за който и да е от двата варианта/ = по-малко от 400 лева ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ... аман от дилетанти ...

Е то човекът каза кой вариант предпочита. Въпросът е, че после ще прави 2 ликвидации, ще плаща двойно осигуровки ако е и управител в ООД-то и още куп допълнителни разходи. Тия неща обаче, много адвокати ги спестяват на клиентите си. Не знам дали съм дилетант аз, гледам масово адвокати обявяват някакви абсолютно смешни цени за ООД-та и ЕТ-та, много под тарифата. А искаш ли да ти кажа как се гледат трудови дела в провинцията за 20 лв. на инстанция? Или как се пише "договор за кола" за 10 лева? :mrgreen: Навремето фирми се регистрираха много по-скъпо отколкото сега. Все пак работата не е правна, може да се върши от сульо и пульо.
monz67
Младши потребител

Мнениеот kolman » 16 Юни 2011, 21:01

Мале, майко мила, за под 400 лева, (примерно 395,89 - до към 56,56) маса колеги опростиха таз тема. Колеги ли трабва да ги наричам? За мен не са, но другите - каквото кажат... Не знам, дали от възмущение към тези колеги, работещи 395,89 докъм 56,6.56 но ако няма други КОЛЕГИ които да се възпротивят, в рамките на 48 часа ще дам на питащия отговор, с приложение на всички документи, които му трябват, па ведно с отбелязване на мястото на подписа. Не ме интересувазаплащането - да го даде на 395.89 докъм 56,56. Алал да им е.
kolman
Потребител

Мнениеот monz67 » 17 Юни 2011, 00:37

не го взимай толкова навътре. не знам кой уважаващ себе си адвокат разчита на регистрации на фирми за да се прехранва...
monz67
Младши потребител

Назад към Търговско право