начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

делба на недвижим имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на недвижим имот

Мнениеот denivan » 02 Мар 2011, 20:30

Здравейте!
Предстои ми доброволна делба за наследсвени недвижими имоти - възстановени земеделски земи с Решение на Поземлената комисия, на дядо ми.
Имам три въпроса на които се надявам да ми дадете отговор:
1. Въпросът ми е дали се явяват като наследници децата на втората съпруга на дядо ми?
Когато сключват брак дядо ми с втората му съпруга, нейните деца вече са били семейни и той не ги е осиновявал.
Годината в която възстановихме земите на дядо ми, втората му съпруга все още беше жива.
2. Трябва ли вместо доброволна делба както сме се разбрали с всички наследници на тези земеделски земи, да стане като договор за покупко-продажба или като дарение?
3. Трябва ли да се издава нотариален акт на земеделски земи с Решение на Поземлената комисия вписани в съда, преди да се извърши договор за делба?
Предварително благодаря.
Последна промяна denivan на 05 Мар 2011, 00:23, променена общо 6 пъти
denivan
Младши потребител

Re: делба на недвижим имот

Мнениеот REVOLUTION » 02 Мар 2011, 20:45

Децата на съпругата са наследници , щом тя е била жива при възстановяването на земите-категорично.Ако не ги включите в делбата тя ще е нищожна по право.
Може с договор за доброволна делба.Не виждам проблем , но дължите нотариални такси разбира се. :D :wink:
Не е нужно да се изкарва предварително нотариален акт.Решението на поземлената комисия и скицата към него (актуална) имат силата на констативен нотариален акт.

Това накратко.

Моя съвет е да ангажирате адвокат , който да Ви подготви документите , да няма после , повторения.

Успех.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: делба на недвижим имот

Мнениеот denivan » 02 Мар 2011, 21:20

REVOLUTION, благодаря за бързия отговор.
denivan
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба