начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 08:54

Имам следния въпрос. Интересува ме има ли право снаха ми на починалия ми брат на наследство от моята майка при нейната смърт, ако се омъжи повторно( и ако не се омъжи)?
roroo
Нов потребител

Re: Наследство

Мнениеот REVOLUTION » 03 Юни 2010, 09:21

По начина , който сте задали въпроса , разбирам че майка Ви е жива.В този случай съпругата на брат Ви не наследява нищо независимо дали сключи нов брак или не , а брат Ви ще бъде заместен при откриване на наследството на майка Ви от неговите деца ако има такива.
Ако майка Ви е починала преди брат Ви , то последния вече е придобил частта която му се пада по наследство и след като е починал , жена му го наследява при равни квоти с децата му , независимо дали ще сключи или не последващ брак.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Наследство

Мнениеот roroo » 03 Юни 2010, 11:41

Много ви благодаря за изчерпателния отговор.
roroo
Нов потребител

Назад към Семейни казуси