Колежке
1.Не се оправдвам
2.Завършил съм 2004г.
3.Имам стаж 2 години по наказателно право - демек дознател.
4.Почти всички от колегите ми от ВУЗ-а станаха адвокати и знам точно как
5.Напълно съм наясно със системата било то адвокатска колегия , правосъдна или в полиция
6.Освен да съм учил, аз съм "преучил" , имам и висше икономика освен право.
7.Всички знаем ,как се уреждат тея неща , аз трева не паса , знаем как старите кучета - адвокати не желаят конкуренция. Защото именно те измислиха тоя изпит. С казуси тип "главоблъсканица" , за които при нормални условия, ще ти трябва най-малко 1 ден да го осмислиш и да вземеш правилно решение
8.Това с четенето много моля-колко пъти ще ме изпитват? Професионалист се става не само с четене - нужна е практика.
9.А това с изпита си е направо - чиста проба условие за корупция.
10.Няма да казвам , но с ушите си съм чувал колко се иска за ........ другото го оставям на Вашето въображение.
И това ,че Вие сте взели изпита - мога да Ви кажа ,че просто сте имала късмет , явно тогава е имало освободено местенце от връзкари
Или сте били в колегия при по-малък град
където не се натискат много хора.
И за да ме разберете грешно, не искам да звучи като нападка горното, но след като не ме познавате , защо си мислите ,че ме мързи да уча или не съм учил достатъчно, а директно ме поучавате?
И накрая ще ви кажа , че изпита ,през който съм минал за дознатели е в пъти по-тежък, отколкото за изпита адвокат, но там никой не се натиска особено много нали
. Разбираемо - много работа - малко пари
.Защото за едно дело Вие примерно ще вземете от порядъка на едни 1000 лева, а аз съм водил по 40 дела на месец за скромната сума от 800 лева
. Ето тук е разликата и причината за наплива към двете институции. Да не казвам ,че познавам колеги адвокати, които за вземали хонорари по 2000 лева за дело по 343б , ал.1 от НК. Е после ми кажете, че няма предпоставка за корупция или за "наши хора"
А за опита просто не искам да споря , защото за 2 години съм водил толкова много различни дела , колкото един адвокат с 5 годишен опит не е виждал.
А да не говоря ,че са ми идвали пишман адвокати уж, с опит и стаж, и не знаят НПК.
Така ,че това с изпитите е пълна ....... според мен.
Всичко написано до тук, не е с цел да се заяждам, просто ви отговарям , защото все пак индиректно ме квалифицирахте , като човек, който едва ли не мърмори, мързи го да учи за изпита и само се оправдава