начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за съдии по вписванията

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: конкурс за съдии по вписванията

Мнениеот toshko98 » 28 Юли 2009, 11:06

chronometer написа:
Biby написа:Снимката я смениха бързо :lol:

Сега току-виж анулирали и изпита, заради явната неадекватност на по-голямата част от теста спрямо специалността, за която се кандидатства...Като че целта е била не проверка на знанията, а лоша оценка на всяка цена, без оглед на знанията... :mrgreen:

Ще е най-разумно, ако въобще има някой, който иска да е справедлив. Поне има и други колеги, които мислят като мен. Неадекватността е очевидна :mrgreen:
toshko98
Младши потребител

Мнениеот cezareborgia » 28 Юли 2009, 12:25

Хайде сега - гроздето е кисело!!!
Повечето от внушенията са изключително профански....Жалко.
Всички са корумпирани, всички са с "връзки", с изключение на нас самите. "Ние" сме много добре подготвени, обаче видите ли теста бил тенденциозен.

"""Колеги """" - докога с крайния провинциализъм, този в главата имам предвид, докога.

Абсолютно убеден съм, че половината , ако не и повече, са кандидатствали просто 'щото има конкурс. На принципа - не се знае от кой храст ще излизе заек .

Заплатката е готина, в тая финансова криза, що да не се пробвам.

А какво точно работи съдията по вписванията, какви отговорности носи, това са второстепенни въпроси за вас.

Множеството юридически факултети доведоха до тези удивителни резултати.

Като се огледах в аудиторията, тъжна картина. От километри си личеше, и по излъчването , и по облеклото абсолютната селяния.

И всичките тези плебеи смятат, че могат да бъдат съдии, прокурори и т.н .

Всички знаят каква паплач излиза от ЮЗУ, БСУ, НБУ, УНСС и т.н . Изключенията само потвърждават правилото.

Скоро няма да се оправят нещата. Докато не се предприемат адекватни мерки за ограничаване на "юридическата хиперинфалция".

Докато не се разбере, че за да си помислиш да кандидатсваш за например магистратско или подобно място, първо трябва да отговаряш на определени условия.

1. Да си бил от най-силните ученици в гимназията .
2. Да си положил адекватните усилия за кандидатстудентските изпити.
3. Да си осъзнал емпирично по време на следването, че правната наука , е едно от на важните достижения на цивилизацията.
4. Да бъдеш среден юрист - означава комбинация от много труд и широка обща култура, и това че някакъв познат ..... се е добрал до висока позиция , нищо не променя.
cezareborgia
Нов потребител

Мнениеот donna » 28 Юли 2009, 12:32

cezareborgia написа:Като се огледах в аудиторията, тъжна картина. От километри си личеше, и по излъчването , и по облеклото абсолютната селяния.

Всички знаят каква паплач излиза от ЮЗУ, БСУ, НБУ, УНСС и т.н . Изключенията само потвърждават правилото.

Що за глупост е това ? Пишещия май е забравил ,че по дрехите посрещат ,но по ума изпращат!

И с какво право ще кажете на колегите си "паплач"...питам се защо модератора не изтри това ?
donna
Старши потребител

Мнениеот hnhn » 28 Юли 2009, 12:43

Извинете колегата "cezareborgia" той е в душевно-ментален мензис. Вероятно майка му вчера му е отказала да му даде назаем бикините си и той човека е в психоза как ще иде на поредното столично фолк парти.Поредния скакалец дето се смята за етиопски принц.Вие колега като сте от толкова висша лига защо не сте магистрат вече или на магистратския конкурс бяхте сред групата на "паплачта".И съдиите по вписвания не са магистрати, между другото.
Последна промяна hnhn на 28 Юли 2009, 12:58, променена общо 1 път
hnhn
Младши потребител

Мнениеот bezzakonie » 28 Юли 2009, 12:51

колеги,моля ви не спорете за глупости и не пълнете форума с тях!
bezzakonie
Младши потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2009, 13:03

cezareborgia написа: Като се огледах в аудиторията, тъжна картина. От километри си личеше, и по излъчването , и по облеклото абсолютната селяния.

Алоуу, гражданката :evil: ,

Явно ти липсва възпитание, преди всичко!

П.П. Това изказване на колегата ме провокира да се включа в тази тема.
Нямам село и наистина много съжалявам (там цари една непосредственост и неподправеност в отношенията между хората), но това не означава че критерият ми да оприлича някой що за човек Е или що за специалист Е той в дадена област, да е селският му произход.

Още по-малко следва, критерият за нечия юридическа компетентност да е "кой ЮФ е завършил - СУ или други". Само да поясня, срещала съм колеги с доста посредствена компетентност завършили така афиширания ЮФ на СУ :!: :idea: Така че, подкреям Донна. Права е.
"По дрехите посрещни, по ума изпрати :!: :idea:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот brymm » 28 Юли 2009, 13:19

Нямам село и наистина много съжалявам...

Подозирам, че онези, които подчертават при всяка възможност и без особена нужда, че, видите ли, нямали село и много съжалявали, всъщност целят не да изразят съжаление, а да демонстрират какви елитни (но толерантни към селянята) граждани са. :oops:
А и "нямам село" е много странен израз. И аз "нямам" село (няма и откъде да си купя), ама дядо ми или прадядо ми е "имал" и всъщност всички сме така.
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот hnhn » 28 Юли 2009, 13:35

Абе незнам що се правите всички на граждани като сме най-селската държава ако не в света то поне в Европа. Селска и в преносен и пряк смисъл.А както си пролича от мнението на cezareborgia той/тя е отличен гимназист после завършил СУ ,пък пише с каруцарски епитети и проявява своите опасения от конкуренцията облечени в обиди,хули и др. Ами така е колеги на някои другари не им влезна в тиквата че не сме 1966 г и вече не им се полага по рождение постовете.
Щом има такива изказвания значи уредените конкурси намаляват и доказателство за това са истеричните пискания на внуците на строителите на комунизма.
hnhn
Младши потребител

Мнениеот brymm » 28 Юли 2009, 13:48

Мнението на cezareborgia според мен е явно безумно в по-голямата си част, затова и изобщо не го коментирах.
А какво точно значи "селска държава" в пряк и в преносен смисъл? :lol:
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Мнениеот dedra » 28 Юли 2009, 13:54

що си мисля че колегата събудил форума ще е един от спечелилите
dedra
Потребител

Мнениеот hnhn » 28 Юли 2009, 13:56

Ти си го разтълкувай както искаш.... Макар че като се замисля даже не сме и селска в пряк смисъл държава щото ако бяхме нямаше да внасяме домати от Турция и дини от Гърция и т.н. Май остава само в преносен смисъл че е селска.
hnhn
Младши потребител

Мнениеот dedra » 28 Юли 2009, 14:08

и цецка цачева е от село дето няма дори gsm обхват ама вижте докъде стигна жената-това разбира се в рамките на шегата.
мисля че обърнахме достатъчно внимание на колегата "без село".
то алеко/не калеко/ го е казал-"пази боже сляпо да прогледа "
dedra
Потребител

Мнениеот Melly » 28 Юли 2009, 14:19

brymm написа:
Melly написа:......

Подозирам, че онези, които подчертават при всяка възможност и без особена нужда, че, видите ли, нямали село и много съжалявали, всъщност целят не да изразят съжаление, а да демонстрират какви елитни (но толерантни към селянята) граждани са. :oops:
А и "нямам село" е много странен израз. И аз "нямам" село (няма и откъде да си купя), ама дядо ми или прадядо ми е "имал" и всъщност всички сме така.

brymm,
Четеш избирателно. :D

Не целя да се изтъквам, само казах че произходът НЕ Е БЕЛЕГ НИТО НА КУЛТУРА, още по-малко на ВЪЗПИТАНИЕ!
Но "селският манталитет" е съвсем друго нещо. Това явление е добило гражданственост и се уотребява в случаи да се подчертае липсата на възпитание и култура у човека, без значение произходът му. :idea:
Това, за себе си съм го установила. Тъжна картина, братко.... :?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот toshko98 » 28 Юли 2009, 14:49

dedra написа:що си мисля че колегата събудил форума ще е един от спечелилите

И АЗ, ЯВНО Е ОТ КРЪГА НА ВРЪЗКАРИТЕ... ТО ТАКОВА САМОЧУВСТВИЕ... ДАЙ ВСЕКИМУ :mrgreen:
toshko98
Младши потребител

Мнениеот donna » 28 Юли 2009, 17:56

Ако самочувствието се изразява в това да наричаш колегите си "Паплач",тоест да ти липсват първите 7 г. , много благодаря , не искам да имам такова , никога !
donna
Старши потребител

Мнениеот gandalf_bg » 29 Юли 2009, 07:29

теста не беше кой знае колко труден. имаше 2-3 въпроса, които бяха по-тясно профилирани. колкото до това, че видите ли този закон не бил включен в конспекта искам да кажа само едно: в 99% от случаите, когато един въпрос е извън коспекта, то той е такъв, че ако си завършил юрист би трябвало да имаш представа за какво иде реч. и да завърша - надявам се да имам 4.50 и да съм на устен, но честно казано не ми пука, понеже работя и нямам време да чета...
gandalf_bg
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 29 Юли 2009, 10:36

gandalf_bg написа:теста не беше кой знае колко труден. имаше 2-3 въпроса, които бяха по-тясно профилирани. колкото до това, че видите ли този закон не бил включен в конспекта искам да кажа само едно: в 99% от случаите, когато един въпрос е извън коспекта, то той е такъв, че ако си завършил юрист би трябвало да имаш представа за какво иде реч. и да завърша - надявам се да имам 4.50 и да съм на устен, но честно казано не ми пука, понеже работя и нямам време да чета...

Ами дай тогава да набъркаме и Закона за народните читалища, Закона за вероизповеданията и Закона за възстановяване собствеността върху конфискуваните с указ № 88 на президиума на НС от 1953 г. (необнародван) недвижими и движими имоти, принадлежащи на католическата черква в пределите на Народна република България и да се изпитваме по номер на члена /не ме разбирайте повратно :mrgreen: /, защото, като действащи юристи, би трябвало да ги знаем... :wink: Колкото до тези "два-три профилирани въпроса", колега, именно те са замислени така, че да поставят името ти в почетния списък на хората с оценка под 4.50. Но ти нямаш време да четеш, понеже работиш и така и така няма да го разбереш...
chronometer
Младши потребител

Мнениеот toshko98 » 29 Юли 2009, 16:44

chronometer написа:
gandalf_bg написа:теста не беше кой знае колко труден. имаше 2-3 въпроса, които бяха по-тясно профилирани. колкото до това, че видите ли този закон не бил включен в конспекта искам да кажа само едно: в 99% от случаите, когато един въпрос е извън коспекта, то той е такъв, че ако си завършил юрист би трябвало да имаш представа за какво иде реч. и да завърша - надявам се да имам 4.50 и да съм на устен, но честно казано не ми пука, понеже работя и нямам време да чета...

Ами дай тогава да набъркаме и Закона за народните читалища, Закона за вероизповеданията и Закона за възстановяване собствеността върху конфискуваните с указ № 88 на президиума на НС от 1953 г. (необнародван) недвижими и движими имоти, принадлежащи на католическата черква в пределите на Народна република България и да се изпитваме по номер на члена /не ме разбирайте повратно :mrgreen: /, защото, като действащи юристи, би трябвало да ги знаем... :wink: Колкото до тези "два-три профилирани въпроса", колега, именно те са замислени така, че да поставят името ти в почетния списък на хората с оценка под 4.50. Но ти нямаш време да четеш, понеже работиш и така и така няма да го разбереш...

Чак до обжалване решения на общински съвет в случая едва ли би се сетил по подразбиране някой
toshko98
Младши потребител

Мнениеот rumlana » 30 Юли 2009, 17:59

Колеги, а какво отговорихте за заповедта на кмета за деактуването на общински имот, подлежи ли на вписване? вече ми се изплъзнаха и трите въпроса :( Кога ще има резултати?
rumlana
Нов потребител

Мнениеот toshko98 » 30 Юли 2009, 22:28

Повечето колеги са заети явно, работното ежедневие понесе всички ни. На този въпрос отговорих, че се вписва заповедта за деактуване, освен ако на вписване подлежи самото основание. Разсъждавах, че ако например е продаден имот - общинска собственост, се вписва договора за продажбата му и е безпредметно вписване на заповедта за деактуването му. Но, поради неяснота дали ще публикуват теста с отговорите, не е ясно дали разсъждавам правилно. Колегите нека дадат своето мнение. Относно резултатите, не зная кога ще са известни и аз чета тук, за да науча нещо от колегите. :roll:
toshko98
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити