- Дата и час: 24 Ное 2024, 09:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
а за прокурорските помощници?
|
|
87 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: а за прокурорските помощници?
Срока е 7-дневен, но от Апелативна прокуратура ги обявиха след три дни.
-
petrova.magdalena - Младши потребител
Да, има и за съдебни помощници в Пз-к. Аз съм подала и на двете места. Дкументи се приемат до 19,03, съответно до 21,03 вкл. за съдебните помощници.
На мен също ми прави впечатление, като чета из формите за прокурорски помощници, че не само изискванията и документите, които трябва да се представят са различни, но и начина по който се провежда изпита.
Добре, на въпроса какво представлява работата на прокурорския помощник какво отговори? По принцип в закона е дадено доста съкратено...
На мен също ми прави впечатление, като чета из формите за прокурорски помощници, че не само изискванията и документите, които трябва да се представят са различни, но и начина по който се провежда изпита.
Добре, на въпроса какво представлява работата на прокурорския помощник какво отговори? По принцип в закона е дадено доста съкратено...
- djalma
- Потребител
Здравей! Отговорих това, което е по длъжностна характеристика, т.е. това по закона.
-
До t_evaline
Здравей! Ами излиза ми съобщение, че си си изключила лични съобщения и затова не съм писала. Събеседването в Окръжна е утре. Като мине ще пиша. Ако искаш разгледай форума има такава тема и там пишем какво е станало. Доскоро!
Здравей! Ами излиза ми съобщение, че си си изключила лични съобщения и затова не съм писала. Събеседването в Окръжна е утре. Като мине ще пиша. Ако искаш разгледай форума има такава тема и там пишем какво е станало. Доскоро!
-
Здравейте и от мен!Мога да споделя своя опит от конкурс за съдебен помощник - беше на три кръга - по документи; писмен с два казуса от ГП един и НП един, които трябваше да решим за три часа и нкарая - събеседване. Аз стигнах до събеседване, но в окончателното класиране съм трета. На събеседването задаваха въпроси като на обкиновенно интервю за работа, нищо по материята. Оказва се, че класирането е такова, каквото беше след писмения изпит - двамата колеги с най-високи оценки са избрани. Не ми стана ясно, щом са решили да бъде така, защо изобщо викаха и нас другите на интервю. Пропуснах да кажа, че местата бяха две. От 14 човека по декументи, 5 стигнахме до събеседване. Другата седмица и аз съм на писмен за прок. помощници. Много моля, ако някой има примерен обвинителен акт, нека да го пейстне във форума. На писмения изпит за съд. пощник в НП казус имаше въпрос да се намише диспозитива на присъдата за идиня подъсодим от казуса, а в ГП казус - да се напише доклада на съдията и диспузитива на решението, ако се приеме, че иска е допустими и основателен. Предполагам само, че на изпита за прок. помощник единия върпос ще е дасе напише ОА, не че нямам представа, но все пак да си сверя часовника! Благодаря!
- tsveti_d
- Младши потребител
Колкото до работата на прок. помощник - може да погледнете Правилника за работа на администрацията на ВАС и ВКС - там има по- подробно разписани задълженията на прок. и съд. помощници!
- tsveti_d
- Младши потребител
много интересни въпроси имало на писмените изпити,при мен си беше нормален казус,а за образец на обвинителен акт-ами диспозитив и обвинителна част...но защо ли задават такива технически въпроси??нали идеята е да си отговориш правилно,да анализираш и да се мотивираш...ако "Обвинителен акт" не е записано по средата на листа ще смъкват от оценката ли?
- shany83
- Потребител
Не знам, дали ще смъкват, но аз понеже също не очаквах чак такива въпроси и не бях си правила труда да чета присъди, за което сто пъти съжалих, защото интернете е голяма работа, но с присъдата аз доста се забалтавих, а с доклада на съдията по ГП казуса - направо "избих рибата". Много тясно специализирани ми се видяха въпросите, затова имам десет дни да се опитвам да пиша ОА, защото ми се струва, че такова нещо ще има на писм. изпит.
- tsveti_d
- Младши потребител
Някой има ли информация какво е заплащането на прокурорските помощници? Аз се чудя дали тази длъжност е по-престижна от разследващ полицай/дознател/?
- n_petkova
- Нов потребител
n_petkova, много забавен въпрос!!!
- T.A.R.A.
- Потребител
В ЗСВ си пише, че заплатата е 90% от минималната прокурорска/доколкото си спомням/
- ekateri75
- Младши потребител
Нека бъда по-точна - чл.247 от ЗСВ-"Съдебните и прокурорските помощници, получават основно месечно трудово възнаграждение в размер до 90 на сто от основното възнаграждение за най-ниската съдийска или прокурорска длъжност."
- ekateri75
- Младши потребител
Ами забавен е въпроса наистина, защото съм подала документи. Това за 90 -то процента ми е ясно, но не зная колко е най-ниското прокурорско, за да си го изчисля, та затова питам. Ако евентуално някой вече работи като съдебен или прокурорски помощник, нека сподели за заплащането. В условията на финансова криза това е важно.
- n_petkova
- Нов потребител
Когато бях на събеседване на конкурса за съд. помощници, на единия от колегите са му казали, че заплата е около 800 лв., но той, явно е в системата, каза, че това не било реалната заплата, а доста занижена. С мен изобщо не коментираха заплатата.
- tsveti_d
- Младши потребител
Колеги има ги тия неща където им е мястото , но ви е по лесно с питане.
Заплатата е ОТ 70 % ДО 90 % от основното труд. възнагр. за най-ниската съдийска/прокурорска длъжност. В закона е упоменато ДО 90% това не означава автоматично 90 %. Хайде взимайте калкулаторите.....
Заплатата е ОТ 70 % ДО 90 % от основното труд. възнагр. за най-ниската съдийска/прокурорска длъжност. В закона е упоменато ДО 90% това не означава автоматично 90 %. Хайде взимайте калкулаторите.....
- hnhn
- Младши потребител
И малък коментар :
-Колежке силно се съмнявам че ви е ясно нещо изобщо, ако не знаете коя е най-ниската прокурорска длъжност и колко е нейното основно трудово възнаграждение ,то Вие ще бъдете прекрасен помощник
-Към другата колежка , какво има да коментират заплатата щом тя е ясно определена , ако това неможете да намерите в интернет, то като станете помощник се чудя как ще сте един информиран такъв относно промените : как стават , къде да ги търсите още преди да са приети и т.н
Извинявам се за парливия тон , но съм сигурен че ви правя услуга с него, тъкмо ще сте по мотивирани и нахъсани
Това за 90 -то процента ми е ясно, но не зная колко е най-ниското прокурорско, за да си го изчисля, та затова питам.
-Колежке силно се съмнявам че ви е ясно нещо изобщо, ако не знаете коя е най-ниската прокурорска длъжност и колко е нейното основно трудово възнаграждение ,то Вие ще бъдете прекрасен помощник
С мен изобщо не коментираха заплатата.
-Към другата колежка , какво има да коментират заплатата щом тя е ясно определена , ако това неможете да намерите в интернет, то като станете помощник се чудя как ще сте един информиран такъв относно промените : как стават , къде да ги търсите още преди да са приети и т.н
Извинявам се за парливия тон , но съм сигурен че ви правя услуга с него, тъкмо ще сте по мотивирани и нахъсани
- hnhn
- Младши потребител
Вижте какво, колега, и аз разглеждах новата таблица в сайта на ВСС, но това от 70 до 90 % от мин. заплата на мл.съдия или мл. прокурор, за които е определен размер ДО 1360 лв. съвсем не може да ми даде ясна представа колко всъщност е основната заплата да младшите магистрати, щото тя може да е както 900лв, така и 1359лв, нали? Освен това, ако за един мл. магистрат е една, то не е ясно дали и за друг ще е в същия размер, колега!
- tsveti_d
- Младши потребител
И само да се коригирам - не 1360 лв, а 1314 лв
- tsveti_d
- Младши потребител
Аз казах ли Ви че ще се мотивирате. Пък и защо вадите тигана докато рибата е още в морето незнам.Ако само парите са важни за Вас ,то в някои професии основното трудово възнагр. на най-ниската прокурорска длъжност се искарват за 3 дена
- hnhn
- Младши потребител
Не аз зачекнах темата за заплатите, а само исках да споделя с колега информацията, с която разполагам. А пък в крайна сметка всички работим за пари, нали, и за някои колеги това може би е важно. В крайна сметка, ако човек сам не си цени труда - това говори за несамоуважение. Ако сам не се цениш, как очакваш другите да те ценят теб, труда, знанията и възможностите ти? Аз предлагам някакви знания и умения, които искам да бъдат адекватно оценени и заплатени ! И не е въпроса да работиш нещо си там, а да бъдеш на мястото си, да се чувстваш удовлетворен и морално, и материално!
- tsveti_d
- Младши потребител
87 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|