- Дата и час: 24 Ное 2024, 15:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за административни съдии
|
|
Този конкурс доказа, че има бъдеще за страната ни. Хора, които разчитаха на своите знания, уповавайки се изключително на своите мечти и желание да бъдат част от новия, истински живот. Този, който ние всички искаме да изживеем, свободно и без скруполи, без подчинение на условностите. Най-важното за спечелилите конкурса без протекции (останалите ги има, но те са малката част) е чувството, че на никого не са задължени. Вие трябва да бъдете благодарни на изпитващите комисии, че саздадоха среда на истинска състезателност. И имате уникалния шанс вашият председател (ако вие самите не бъдете такива) да бъде наистина "пръв сред равни", тъй като той също е преминал през конкурса. Това е предпоставка за създаване на чувство за единство, за отборност. Към него трябва да са насочени всички ваши усилия. Ето, виждате какво правят интелигентни хора с големи сърца като нашите волейболисти. Те са страхотни индивидуалисти, но като отбор са непобедими. Още два подобни конкурса и безхаберните връзкари ще останат в историята като "Битълсите":)))) Успешна работа на всички нови съдии! И да стискате палци на волейболистите. Навил съм си часовника за 5,30 часа. Това са хора, които могат да те вдъхновят и да върнат надеждата у българина, че имаме ОТБОР. Това е и вашата нелеко постижима, но достойна цел. При обучението ви в НИП-а най-важното е изграждането на чувството за сплотеност. Не го губете след това. Още веднъж успех. Аз вярвам във вас!
Последна промяна gega на 02 Дек 2006, 00:14, променена общо 1 път
- gega
- Потребител
maimundere, edit и всички други виртуални нечеститени форум колеги - ЧЕСТИТО! Насладете се максимално на успеха си!
Не знам дали е възможно дискусията тук да продължи, когато започнете да съдийствате, но все пак се надявам да се включвате понякога по спорни въпроси на "неразораното АПК".
Мислили ли сте с какво точно от АП ви се занимава?
Кофти ми е за колегите, за които ВСС е отхвърлил предложенията, ако са набедени и "без вина виновни".... Дано в случай, че са несправедливо ощетени спечелят битката във ВАС, макар, че ми се струва ВСС не би гласувал и повторно след връщане от ВАС/за пример случая със следователката от Кърджали/.
Не знам дали е възможно дискусията тук да продължи, когато започнете да съдийствате, но все пак се надявам да се включвате понякога по спорни въпроси на "неразораното АПК".
Мислили ли сте с какво точно от АП ви се занимава?
Кофти ми е за колегите, за които ВСС е отхвърлил предложенията, ако са набедени и "без вина виновни".... Дано в случай, че са несправедливо ощетени спечелят битката във ВАС, макар, че ми се струва ВСС не би гласувал и повторно след връщане от ВАС/за пример случая със следователката от Кърджали/.
- ednaotvsicki
- Потребител
Честито на спечелилите честно. На останалите ... (връзкарите) ... те си знаят. Лично не участвах в този конкурс, но заради мои познати, го следях с доста голям интерес. Затова и много редко се включвах във форума. Наистина, има много достойни колеги, които спечелиха честно. Но странното или по-точно страшното е, че за някои райони просто си имаше "списъчета" с конкретни имена на протежета, които трябва да станат административни съдии. Гадничко ли Ви звучи? Гадничко е, ама е така! От шест местенца - трички за едната политическа сила и трички за другата (тези дето в момента ни управляват) и са нещо като "партньори". Звучи нелепо, но е факт. И питам се от тези шестимата, дето ще правораздават, кой чие протеженце е и на кой цар ще се кланя като си заеме топлото местенце? Не съм злобен, но ми е гадно заради приятелите ми, които буквално ги порязаха, за да не са те. Е, хайде, стига горки мисли. Ще се примиряваме със съдбите си - да влизаме в залите при тези, дето знаем как успяха.
На всички достойни юристи ЧЕСТИТО !!! Бъдете истински професионалисти и не забравяйте, че и Вие сте били като нас!
На другите ... май.....им!
На всички достойни юристи ЧЕСТИТО !!! Бъдете истински професионалисти и не забравяйте, че и Вие сте били като нас!
На другите ... май.....им!
- cobra_2
- Младши потребител
Eстествено, че няма да забравя откъде съм тръгнала! Уважавам дълбоко работата на юрисконсулта и адвоката...та нали като такава започнах..беше ми адски трудно, но се справих...много се колебах дали да участвам в този конкурс...работата като адвокат ми харесваше, имах си и клиенти и много контакти, не страдах от липсата на работа, напротив...само, че имах нужда от промяна.....за тези които ще кажат "Ами като си била доволна, защо ти е да ставаш съдия?", ще им отговоря, че това е била моя мечта и ще е лудост да не й се отдам в този момент! На всички вас достойни колеги, още веднъж пожелавам успех във всичките ви начинания!!!! Искрено се надявам да не се забравяме и да продължим с тези контакти! Всички се убедихме колко са полезни...ще ми липсва времето през което заедно умувахме над сложните практически въпроси и търсихме смисъла между редовете на някоя не съвсем обмислена разпоредба на АПК Не изчезвайте от форума, моля
Сега вече мисля да си лягам, защото и аз съм си навила часовника за 5,30 и стискам палци на нашите "герои", защото те наистина са невероятни, страшно се гордея с тях и мисля, че са достойни за световната титла
О, забравих...Какво следва от този момент нататък? Трябва ли да се подава нещо във ВСС? Някой ще ме светне ли каква точно е процедурата по отписване от адвокатската колегия? Кога ще положим клетва? Колко съм нетърпелива Лека нощ и ви чакам утре..
gega, представяш ли си само финал България - Бразилия? Този път ще ги смажем
Сега вече мисля да си лягам, защото и аз съм си навила часовника за 5,30 и стискам палци на нашите "герои", защото те наистина са невероятни, страшно се гордея с тях и мисля, че са достойни за световната титла
О, забравих...Какво следва от този момент нататък? Трябва ли да се подава нещо във ВСС? Някой ще ме светне ли каква точно е процедурата по отписване от адвокатската колегия? Кога ще положим клетва? Колко съм нетърпелива Лека нощ и ви чакам утре..
gega, представяш ли си само финал България - Бразилия? Този път ще ги смажем
- maimundere
- Потребител
Първо, искам да се извиня, че пиша, след като съм употребила алкохол. След това, искам да ви кажа, че лошо впечатление ми направиха лицемерни изказвания на загубили-предатели, които честитят на слечелилите Сапунки!
Трето, някои си мислят, че конкурса не е "нареден" Наивни деца! Дори един форумист говори за за "новия, истински живот"! Леле, майко, пияна ли съм или наистина сте го написали това?! ))
А най-смешно ми стана да видя, че един от "героите" никога няма да забрави от къде е тръгнал! Все едно е стигнал до някъде! Някой си мислят, че наистина са го направили - спечелили са! А в действителност всичко сега започва! Да! Съдийската професия е престижна, но в Англия и САЩ, а не в България. Не е престижна дори в континентална Европа, където най-престижно е да си академик! Но без значение!
Аз искам да се обърна и да честитя на всички "загубили"! Манипулират ви! Конкурсът е нареден! Слушайте старата .........! Комисията е "боса"! Сега, не съзнавате, но ви направиха услуга! Вие не станахте част от една неработеща система! Вие не влязохте в системата, в която прогресират "гъвкавите в кръста" или хората с "фамилии"! Може сега 1000-2000 лева да ви се струват много, но след 5-10 години ще се радвате, че не сте част от тази пробита система и ще взиматe пъти повече от работещите в системата! Вие останахте свободни! Не спирайте да си вярвате! Аз съм една от вас. Повярвах си и съм една от най-добрите в моята област във Великобритания! Покажете им и докажете, че съм права!
Пия за вас и за бъдещите ви успехи! Пия за България една страхотна страна, която произвежда и изнася вече 15 години българи! Най-щастливият ми ден е, когато реших, че съм за износ! Наздраве!
Трето, някои си мислят, че конкурса не е "нареден" Наивни деца! Дори един форумист говори за за "новия, истински живот"! Леле, майко, пияна ли съм или наистина сте го написали това?! ))
А най-смешно ми стана да видя, че един от "героите" никога няма да забрави от къде е тръгнал! Все едно е стигнал до някъде! Някой си мислят, че наистина са го направили - спечелили са! А в действителност всичко сега започва! Да! Съдийската професия е престижна, но в Англия и САЩ, а не в България. Не е престижна дори в континентална Европа, където най-престижно е да си академик! Но без значение!
Аз искам да се обърна и да честитя на всички "загубили"! Манипулират ви! Конкурсът е нареден! Слушайте старата .........! Комисията е "боса"! Сега, не съзнавате, но ви направиха услуга! Вие не станахте част от една неработеща система! Вие не влязохте в системата, в която прогресират "гъвкавите в кръста" или хората с "фамилии"! Може сега 1000-2000 лева да ви се струват много, но след 5-10 години ще се радвате, че не сте част от тази пробита система и ще взиматe пъти повече от работещите в системата! Вие останахте свободни! Не спирайте да си вярвате! Аз съм една от вас. Повярвах си и съм една от най-добрите в моята област във Великобритания! Покажете им и докажете, че съм права!
Пия за вас и за бъдещите ви успехи! Пия за България една страхотна страна, която произвежда и изнася вече 15 години българи! Най-щастливият ми ден е, когато реших, че съм за износ! Наздраве!
- katya01
- Младши потребител
ЧЕСТИТО
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЧЕСТНО КЛАСИРАНИ И УСПЕЛИ!
БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ МАГИСТРАТИ - ЧЕСТНИ И ПОЧТЕННИ; СПАЙЗВАТЕ ЗАКОНА И ГО ПРИЛАГАИТЕ В НЕГОВИЯ НАЙ ТОЧЕН (СЛУЧАЙ) , (БЕЗ ДА СЕ ВЛИЯЕТЕ ОТ КОйТО И ДА Е БИЛО)! УВАЖАВАГЕ КОЛЕГИТЕ СИ В ПРОЦЕСА(ЮРИСТКОНСУЛТИ, АДВОКАТИ И ДР.),КАКТО И СТРАНИТЕ В ПРОЦЕСА!
УСПЕХ И ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА КОЛЕДА (РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО) И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ МАГИСТРАТИ - ЧЕСТНИ И ПОЧТЕННИ; СПАЙЗВАТЕ ЗАКОНА И ГО ПРИЛАГАИТЕ В НЕГОВИЯ НАЙ ТОЧЕН (СЛУЧАЙ) , (БЕЗ ДА СЕ ВЛИЯЕТЕ ОТ КОйТО И ДА Е БИЛО)! УВАЖАВАГЕ КОЛЕГИТЕ СИ В ПРОЦЕСА(ЮРИСТКОНСУЛТИ, АДВОКАТИ И ДР.),КАКТО И СТРАНИТЕ В ПРОЦЕСА!
УСПЕХ И ВЕСЕЛА И ЩАСТЛИВА КОЛЕДА (РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО) И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
- gtni
- Нов потребител
Здравейте и добро утро на всички, които очакват България да победи Полша, а след това и Бразилия, която преди малко се класира за финал.
На финалистите в конкурса ЧЕСТИТО!
Някой пита какво следва след като си е видял името в списъка с назначените и този въпрос предизвиква много смесени чувства. Дали да отговоря и разкажа какво ми се случи във връзка с практическото назначение и встъпване първия път, когато спечелих конкурс за "влизане в съдебната система" и това, което очаквам сега да ми се случи т.е. евентуално и на задаващия въпроса ИЛИ да си мълча, защото всички бяхме равни в изпитанието и питащият трябва да знае точно толкова (или много малко повече/по-малко) от мен за всичко свързано с работата на съдия - теоритично и практически. Ако сега ще си задаваме такива елементарни въпроси "Какво следва сега? Колко ще ми плащат?" кога да очакваме истинските въпроси "Как се образува дело, насрочва о.з., произнасяне в з.з., води заседание, диктува протокол, подрежда определение, решение, администрира жалба и т.н.т." Дали на тях ще им отговаряме малкото "успели бивши стари", дали въобще някой ще ни пита или "успешно преминалите изпитанието" ще започнат директно упражнения върху хората. Очаквам вашите съвети и очаквания към старите, които до сега от заседания и писане на решения не са имали време за активно участие във форума, защото все пак "борбата" беше за запазване на любимата работа в областта на административното право, а не просто проба за спечелване на нещо различно (а дали да го вземем и какво точно представлява ще се решава след победата). Радвам се , че успяват и много добри юристи от този форум, съжалявам за някои също толкова добри, които нямаха късмет и са изпреварени от тези "участници", които не знаят какво ги очаква. Хубав ден на всички и ако имате въпроси ще се опитам да отговоря между времето за писане на дела, защото сега свободното си време, което преди посвещавах на подготовка за изпита, мога да го отделям на форума. Все пак решенията имат предимство пред всичко ( включително личен живот и свободно време) - това може да го приемете като първи неискан съвет.
На финалистите в конкурса ЧЕСТИТО!
Някой пита какво следва след като си е видял името в списъка с назначените и този въпрос предизвиква много смесени чувства. Дали да отговоря и разкажа какво ми се случи във връзка с практическото назначение и встъпване първия път, когато спечелих конкурс за "влизане в съдебната система" и това, което очаквам сега да ми се случи т.е. евентуално и на задаващия въпроса ИЛИ да си мълча, защото всички бяхме равни в изпитанието и питащият трябва да знае точно толкова (или много малко повече/по-малко) от мен за всичко свързано с работата на съдия - теоритично и практически. Ако сега ще си задаваме такива елементарни въпроси "Какво следва сега? Колко ще ми плащат?" кога да очакваме истинските въпроси "Как се образува дело, насрочва о.з., произнасяне в з.з., води заседание, диктува протокол, подрежда определение, решение, администрира жалба и т.н.т." Дали на тях ще им отговаряме малкото "успели бивши стари", дали въобще някой ще ни пита или "успешно преминалите изпитанието" ще започнат директно упражнения върху хората. Очаквам вашите съвети и очаквания към старите, които до сега от заседания и писане на решения не са имали време за активно участие във форума, защото все пак "борбата" беше за запазване на любимата работа в областта на административното право, а не просто проба за спечелване на нещо различно (а дали да го вземем и какво точно представлява ще се решава след победата). Радвам се , че успяват и много добри юристи от този форум, съжалявам за някои също толкова добри, които нямаха късмет и са изпреварени от тези "участници", които не знаят какво ги очаква. Хубав ден на всички и ако имате въпроси ще се опитам да отговоря между времето за писане на дела, защото сега свободното си време, което преди посвещавах на подготовка за изпита, мога да го отделям на форума. Все пак решенията имат предимство пред всичко ( включително личен живот и свободно време) - това може да го приемете като първи неискан съвет.
- stara
- Младши потребител
КАТЕТО
моля ти се , Кате , стой си във Великобритания . Причината система и всичко да е на тоя хал сте ти и подобни "плявалници"/без извинение/
- whitethree
- Нов потребител
stara написа:. Все пак решенията имат предимство пред всичко ( включително личен живот и свободно време) - това може да го приемете като първи неискан съвет.
Наистина ме интересува, за да сверя своите критерии : имате ли деца и семейство ?
Не знам как е при Вас, но поне тук ( в Сф) :
съдиите по 30 дни не минават определена молба на доклад,
прокурорите имат на бюрото си над 30 дена молби, за които НПК установява задължение за отговор до 3 дни (което постановление подлежи на обжалване пред РС, но като не ти е издадено не можеш нищо да обжалваш)
като питаш имаш ли решение след 4-5 месеца и деловодителката благоговейно хвали съдията, която била прекрасна, но била в платен отпуск от март до сега и т.н,
за заседание някои съдии биват чакани по над 45 мин. понеже имали малки деца, все едно ние-адвокатите сме птички божии (без никакви задължения и отговорности) и не ни е струвало таксита и нерви да сме винаги навреме
съдия в РС - Сф по време на заседание пуска изрази от рода на :"Защо си мислите, че ми пука" и т.н.
Е, как да уважаваш подобни постъпки....и подобни хора.
А на спечелилите - успехи и дано запазят елементарното си възпитание и
да бъдат здрави, делови и коректни !
Наистина имам причина да уважавам спечелилите конкурса !
- krem_karamel
- Потребител
katya01 написа:Първо, искам да се извиня, че пиша, след като съм употребила алкохол. След това, искам да ви кажа, че лошо впечатление ми направиха лицемерни изказвания на загубили-предатели, които честитят на слечелилите Сапунки!
Мила Катя,
успокой се !
Може би ти е дискомфортно от това, че тези хора успяха в Бг да си направят приемливо място за живеене и да заемат уважавано и авторитетно място - това на съдия,
което ти във Великобритания никога няма да заемеш.
За всекиго има място под слънцето и ти не се състезаваш с никого, а само със себе си,
това важи за всички, не само за теб и сега.
Искрено ти желая успехи и ще се радвам да установя контакт с теб.
Ако искаш - пусни ми бележка.
Последна промяна krem_karamel на 02 Дек 2006, 11:48, променена общо 2 пъти
- krem_karamel
- Потребител
Нашите загубиха, но нищо, животът продължава! Това, което правят за България, макар и половината от тези момчета да играят в чуждестранни отбори, е огромен принос. Те играха за България! Мъжки! Това бе достатъчно за тях! И съм убеден, че никога не биха се превърнали в хулители на своята родина. Да, съзнавам колко патетично и наивно дори звучи това ДНЕС, при тази духовна разруха и нравствена безнадежност. За някои обаче, които са напуснали пределите на България и изливат злабота си по хора, които се опитват да променят своя живот. И имат сили за това. Катето, иска й се тук да тънем в мизерията на нейната духовна и културна немощ. За да може да оправдае своето напускане и да задоволява своите низки страсти, утешавайки се, че се е измъкнала от скапаната държава. Сама че ние останалите с вас сме тук и ежедневно се борим - не за своето оцеляване, а за да живеем в по-добра обкръжаваща среда. Предполагам, че мнозина като мен можехме да напуснем страната и да бъдем "сити" в чужбина, но на нас долнопробни парцалки от скъпи бутици не ни трябват. А Катето, какво да кажем за нея - тя е още малка и все още се учи да различава истинското от изкрящото, да й е простено. Само да й кажа, че нейната напориста агресивност за охолен живот във Великобритания е меко казана смехотворна. Почти всеки ден се чувам с едно мое бившо гадже, което от 5 години работи в една адвокатска кантора в Лондон, завършила е СУ с мен и след това записа право в Англия. Тя преди година и половина се записа в САК. И нейните 1 500 паунда, които получава, не й стигат за нищо друго, освен да бъде нахранена и да има покрив над себе си и за да си купува билети за България, за да вижда своите близки. А тя е умно момиче и в сравнение с катето, умее да цени истинските неща в живота. А е и хубава, но не се продава, а камоли за парцалки и дрънкулки. Съжалява, че не ме е послушала да остане в България и да се занимава с право. Това сигурно се дължи и на носталгията, но никога не парадира със своите успехи в Англия - трудно достижими за катето. И тук не става въпрос за пари.
Така че животът е това, което ни се поднася и от нас зависи как ще го изживеем, ние сме избрали това да бъде в България. И тези, които се опитват с много лишения и неистови усилия на волята и ума да променят към по-добро своя живот, а и самата страна, заслужават не хули, а уважение. Но това чувство на достойнство липсва у катето. Бедната тя, точно след 5-10 години в България ще живеем по-добре, ще работим по-добре, ще просперираме - във всяка една област, а за катето ще остане само злобата, че не е участвала в тази промяна на страната. Но и горчивата участ да завижда на успелите, които имат престижни професии и любящи семейства. Но всеки си заслужава участта, аз не мога да мисля за всички, особено пък за катето:))))))))))
И тъй като отделих прекалено голямо внимание на тази неустойчива персона, все пак да я посъватвам - Внимавай с пиенето, че мостовете над Темза са високи!:))))))))))
Така че животът е това, което ни се поднася и от нас зависи как ще го изживеем, ние сме избрали това да бъде в България. И тези, които се опитват с много лишения и неистови усилия на волята и ума да променят към по-добро своя живот, а и самата страна, заслужават не хули, а уважение. Но това чувство на достойнство липсва у катето. Бедната тя, точно след 5-10 години в България ще живеем по-добре, ще работим по-добре, ще просперираме - във всяка една област, а за катето ще остане само злобата, че не е участвала в тази промяна на страната. Но и горчивата участ да завижда на успелите, които имат престижни професии и любящи семейства. Но всеки си заслужава участта, аз не мога да мисля за всички, особено пък за катето:))))))))))
И тъй като отделих прекалено голямо внимание на тази неустойчива персона, все пак да я посъватвам - Внимавай с пиенето, че мостовете над Темза са високи!:))))))))))
Последна промяна gega на 02 Дек 2006, 12:02, променена общо 2 пъти
- gega
- Потребител
stara, не сме деца , а и повечето са не само с пет години трудов стаж. Въпросът "на къде?", е от съвсем процедурно естество- подписване на актове за встъпване и т.н. Покрай този конкурс, освен другото имаше и доста технически неуредици. Нормално е да се чудим, защото отново няма никаква яснота.
Последна промяна edit на 02 Дек 2006, 12:35, променена общо 1 път
- edit
- Потребител
Как се съдийства?
Не се притеснявайте как се съдийства. Всичко се научава.
Лесно е да си съдия ако си съдия (по призвание).
За съжаление ги има тези неща в системата, за които пише krem_karamel. Те правят много лошо впечатление затова ги избягвайте. Всичко е въпрос на организация и отношение към работата. Всичко може да се съчетава успешно. Лош навик е и ако си носите дела вкъщи. Правете го в изключителни случаи. Можете да се планирате времето си успешно и при голяма натовареност. До шестия месец (относително разбира се) би трябвало да свикнете с напрежението в залата, след втората година би трябвало вече нищо да не ви изненада, след петата година ще искате промяна - да ви повишат или да смените материята, а някои и системата. Ще установите, че сте се рутинирали, може би започва "затъпяването". Но всичко това ще го проверите сами, ако вече не сте го изпитали.
Между другото нашите дали биха Полша
Лесно е да си съдия ако си съдия (по призвание).
За съжаление ги има тези неща в системата, за които пише krem_karamel. Те правят много лошо впечатление затова ги избягвайте. Всичко е въпрос на организация и отношение към работата. Всичко може да се съчетава успешно. Лош навик е и ако си носите дела вкъщи. Правете го в изключителни случаи. Можете да се планирате времето си успешно и при голяма натовареност. До шестия месец (относително разбира се) би трябвало да свикнете с напрежението в залата, след втората година би трябвало вече нищо да не ви изненада, след петата година ще искате промяна - да ви повишат или да смените материята, а някои и системата. Ще установите, че сте се рутинирали, може би започва "затъпяването". Но всичко това ще го проверите сами, ако вече не сте го изпитали.
Между другото нашите дали биха Полша
- blue_eyes
- Нов потребител
колеги,знаете ли дали ако някой от назначените на встъпи в длъжност,следващият по бал ще заеме неговото място?
- akikik
- Нов потребител
Gega, искам да знаеш, че Катето има семейство, има си и мъж, и дъщеричка. Освен това, Катето е мацка - винаги е юркала чужденците и винаги са тичали, и все още тичат по нея!
Другото, което искам да знаеш е, че 1500 паунда в Лондон са като да получаваш 600-700 лв в БГ - глад мори добитъка Само не си мисли, че 4000 паунда са 1500-2000 лв ) Много повече са Не знам и не ме интересува какво е постигнала твоята позната. Гордея се с нея и другите като нея! Знам какво е да те дискриминарат, но си знам и цената. Знам как да взема моето и го взимам - стъпка по стъпка! Знам колко са посредствени голяма част от техните юристи, но знам и колко брилятни са малка част от тях.
Не съжалявам, че не останах в България, но съжалявам България! Съжалявам децата, които отиват в БГ Университет, за да учат право, родителите им ги издържат, хора (наречени преподаватели) им пишат шестици без покритие. и когато завършат тези, иначе умни деца, не могат да мислят. Съжалявам тези, които си търсят работа като юристи. Съжалявам юристите, които се опитват да работят честно. Съжалявам тези, които участват в конкурси с предизвестен край! Знам, че връзки трябват навсякъде, но в БГ е страшно!
Мила, krem_karamel, не ми е дискомфортно, че тези хора си мислят, че са успели! Дискомфортно ми е, че съм юрист, а България има най-трагичната и критикувана съдебна система в цяла Европа!Дискомфортно ми е, че България е по-бедна от Румъния. Дискомфортно ми е, че България изнася най-големия си капитал - българите. Боли ме за БГ, зашото независимо от Британския ми паспорт аз съм българка! Дискомфорто ми е, че смешни поляци и унгарци са третирани по-добре от повечето българи в Европа.
krem_karamel, ако искаш да ти пиша, остави е-мейл. С удоволствие ще ти отговоря на принципни въпроси!
Другото, което искам да знаеш е, че 1500 паунда в Лондон са като да получаваш 600-700 лв в БГ - глад мори добитъка Само не си мисли, че 4000 паунда са 1500-2000 лв ) Много повече са Не знам и не ме интересува какво е постигнала твоята позната. Гордея се с нея и другите като нея! Знам какво е да те дискриминарат, но си знам и цената. Знам как да взема моето и го взимам - стъпка по стъпка! Знам колко са посредствени голяма част от техните юристи, но знам и колко брилятни са малка част от тях.
Не съжалявам, че не останах в България, но съжалявам България! Съжалявам децата, които отиват в БГ Университет, за да учат право, родителите им ги издържат, хора (наречени преподаватели) им пишат шестици без покритие. и когато завършат тези, иначе умни деца, не могат да мислят. Съжалявам тези, които си търсят работа като юристи. Съжалявам юристите, които се опитват да работят честно. Съжалявам тези, които участват в конкурси с предизвестен край! Знам, че връзки трябват навсякъде, но в БГ е страшно!
Мила, krem_karamel, не ми е дискомфортно, че тези хора си мислят, че са успели! Дискомфортно ми е, че съм юрист, а България има най-трагичната и критикувана съдебна система в цяла Европа!Дискомфортно ми е, че България е по-бедна от Румъния. Дискомфортно ми е, че България изнася най-големия си капитал - българите. Боли ме за БГ, зашото независимо от Британския ми паспорт аз съм българка! Дискомфорто ми е, че смешни поляци и унгарци са третирани по-добре от повечето българи в Европа.
krem_karamel, ако искаш да ти пиша, остави е-мейл. С удоволствие ще ти отговоря на принципни въпроси!
- katya01
- Младши потребител
gega написа:Почти всеки ден се чувам с едно мое бившо гадже,
Слаб ход! Много слаб! Ясно ми е и какъв квалитетен съпруг си (ако си излъгал някоя жена да се ожени за теб), щом "почти всеки ден" се чуваш с едно бивше гадже )) И това било, според теб, "умно момиче ..., което умее да цени истинските неща в живота". Едно от тези истински неща си ти, предполагам. "А е и хубава, но не се продава"! О, суета! )) Липсва ли ти това "умно" момиче
Мамин, пък сладък, бре. Кои са тия жени, които ви търпят толкова истински - такива моралисти и патриоти?! Леле, колко бой има в теб!
- katya01
- Младши потребител
Катя от известно време ти следя писанията във форума и вече наистина почваш много да ме дразниш и свичките ти бръщолевения станаха досадни. Незнам колко си българка с британски паспорт, но тези българи с британски или с друг чужд паспорт, които познавам биха се засрамили от думите ти. Знам едно, че ако си кадърен и в България и навсякъде по света ще успееш, друг е въпроса какъв ти е мирогледа - дали си "кон с капаци" или широко скроен, а според мен ти си от първите.
Моя близка е оторизиран представител на европейска адвокатска кантора за цяла България и през ум не й минава да се изнася и да работи в централа им, защото й е по-добре в България.
А явно ти може и да имаш само диплома, но не вярвам, че работиш и успяваш като юрист, защото най-малкото начина ти на мислене не подхожда на един истински юрист. Просто ти липсва широта на погледа и съзнанието ти е изпълнено с омразата и жлъчта на един loser
Моя близка е оторизиран представител на европейска адвокатска кантора за цяла България и през ум не й минава да се изнася и да работи в централа им, защото й е по-добре в България.
А явно ти може и да имаш само диплома, но не вярвам, че работиш и успяваш като юрист, защото най-малкото начина ти на мислене не подхожда на един истински юрист. Просто ти липсва широта на погледа и съзнанието ти е изпълнено с омразата и жлъчта на един loser
- denni_law
- Младши потребител
Скъпа Катя, защо като ти е толкова болно за БГ не се върнеш да живееш тук, да работиш тук, да отгледаш дъщеря си тук, за да роди тя един ден българчета, а не англичанчета. Тук също може да се успява и да се правят пари, има все още свободни ниши за хора със знания и качества. Имам познати, които съвсем честно вземат по 3 000, 4 000 лв. заплата, а това в България, на нашия стандарт, е доста над 4 000 паунда в Англия, други, които правят бизнес и печелят дори повече, и не ми излизай пак с номера за връзкарството. Супер лицемерие е да живееш на хиляди километри от тук и да се правиш на голяма родолюбка, да ни размахваш поучително пръст, уморена от "опита и мъдростта", които си натрупала. Ако наистина ти пука - ела и направи нещо, ако ли не - стои си там и не бъди толкова надменна, лесно е да се дава акъл отстрани. В чужбина ти винаги ще бъдеш чужда, ще си останеш втора категория, осъзнаваш ли? В теб забелязвам една много характерна черта за по - старото поколение, вечното, неизменното, всеобхватно черногледство, убедеността, че нищо добро не ни чака, сега и завинаги, как живееш с това чувство? Затова ли пиеш, като отвориш гардероба, падат ли от там празни бутилки ? И на мен ми е болно като слушам хора като теб, като ги виждам да напускат, ако всички разсъждавахме така в България вече щеше да има само баби и цигани. Благодарение на такива като теб след 50 години тук ще има само баби и цигани. Хайде, остани си със здраве и не се впрягай толкова.
- aleks84
- Потребител
akikik написа:колеги,знаете ли дали ако някой от назначените на встъпи в длъжност,следващият по бал ще заеме неговото място?
Eee,
точно това е математически крайно неиздържаното в регламента на Наредбата, закона и пр.
Ако сме наистиня грамотночетящи юристи не би следвало да се колебаем с отговора - не.
За незаетите места - нов конкурс. Това е буквата и духа на нормативния акт.
Но,
понеже всичко се прави "в крачка" и не е предвидено какво ще стане ако един отказал се (лично и неотменимо право на всеки гласуван е да не встъпи) и
"разбърка" реда
то какво става.
Елементарният отговор е да се предложи на следващия, НООООО
нали на много хора не се разгледаха първите желания и ако един поиска да се върне назад , а следващия си е встъпил и т.н, и т.н.
Е за това въобще не е помислено.
Законно е да има нов конкурс за незаетите места, но не вярвам да стане.
Затова пак питам, ДАЛИ НАИСТИНА Е ИМАЛО МАТЕМАТИК при подготовката на Наредбата или са се надявали в създадения хаос да станат други неща
Последна промяна krem_karamel на 02 Дек 2006, 15:57, променена общо 1 път
- krem_karamel
- Потребител
|
|