начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Помощ относно жалба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ относно жалба

Мнениеот nickich » 28 Апр 2006, 09:56

Накратко. Получих призовка да се явя в РПУ. Оказа се, че има жалба срещу мен. Този, който ме разпитва в РПУ-то, се представи като оперативен работник, име накара да пиша обяснение, без да ми прочете жалбата, само ми я преразказа накратко, като ми обясни, че не можело да ми я дава, тъй като не съм обвинен в нищо. След като около 4ас му отказвах да пиша каквото и да е, без да ме запознае със жалбата, той най-накрая ми я даде да я прочета. Прочетох я. Писах обяснения, но тъй като бях под напрежение, доста неща съм пропуснал. А и непознаването на законите не ми помогна... Относно жалбата, подадена срещу мен - доста голяма 4аст от обясненията на жалбоподателя са клевета.
Въпроса ми е (или въпросите..): Мога ли да подам жалба за клевета срещу жалбата? Има ли срок в който това трябва да стане? Мога ли да си променя (или допълня) обясненията, които писах? Имам ли основание да подам жалба срещу служителя?
nickich
Младши потребител

Мнениеот gudio » 28 Апр 2006, 10:35

В случая по-скоро става дума за "набедяване н престъпление". Изчакайте малко, защото ако сега пуснете жалба, тя просто ще бъде приложена към съществуващата преписка и има опасност това да "мотивира" разследващия орган да Ви изкара виновен на всяка цена, за да не излене, че оплакалият се е престъпник. В много голям процент от подобни случаи, за съжаление, самото образуване на преписка е "поръчково" и затова съществува посочената опасност.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот nickich » 28 Апр 2006, 13:24

От РПУ-то ми обясниха, че тези документи сега отивали в прокуратурата и там прокурорът щял да реши какво ще става... Идеята ми беше да опиша подробно каквото знам, и евентуално прокурорът да реши, 4е жалбата няма основание и да не се стигне до дело...
Но, може би, наистина е по-добре да из4акам...
nickich
Младши потребител

Назад към Наказателно право