начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

назначаване в съдебната система-преса

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 20:57

dess_74 написа:Честно казано, не го познавам, не знам и къде е завършило въпросното момче, но съдейки по бала му в конкурса 6 6 6 6 ..., се усъмнявам малко в думите Ви. Може и да не съм права но все пак ...
Защо? С какви оценки би завършил сина на Воденичаров или който и да е голям.... човек. Кой би посмял да му пише по-малко? :roll:
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 21:02

adv. написа:Много ми хареса за госта за "гаджетата" - еднакви и за татко и за синчето. И същевременно ми е жалко - и за гаджетата, е за нашата действителност. мога ли да извиня "гаджетата" с "духа на времето" и с необходимостта да се адаптираш? Честно казано, не мога да приеча морала на "гаджетата" или по.скоро "липсата на морала" на " гаджетата". Но все пак имам напредък - не ги осъждам. Въпрос на избор. И на нещо друго - може би. Коментара е излишен.
Все пак не мога да си обясня как това синче ще има очи да гледа колегите си в Софийски градски съд. По-голямо дебелочие от това - здраве му кажи.
Приятен ден на всички. Радвайте са на живота - доколкото е възможно!

Защо съжалявате "гаджетата"? Те се чувстват много добре. С голямо самочувствие , че са с тях! Другите мацки им завиждат. След време колега и началнички ще Вии станат и не можете да ги стигнете! И като съвсем се издигнат ще заклеймяват тези, които са след тях и вършат същите услуги. Но нали знаете, явно според тях "целта оправдава средствата+ Пък и какво им пука. Хранят ги, вземат им изпитити, т.е. дават им ги, и парички им дават. А мама и тате хвалят ли се с тях, хвалят. Умни деца имат, оправни....
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 21:26

Anonymous написа:
adv. написа:Много ми хареса за госта за "гаджетата" - еднакви и за татко и за синчето. И същевременно ми е жалко - и за гаджетата, е за нашата действителност. мога ли да извиня "гаджетата" с "духа на времето" и с необходимостта да се адаптираш? Честно казано, не мога да приеча морала на "гаджетата" или по.скоро "липсата на морала" на " гаджетата". Но все пак имам напредък - не ги осъждам. Въпрос на избор. И на нещо друго - може би. Коментара е излишен.
Все пак не мога да си обясня как това синче ще има очи да гледа колегите си в Софийски градски съд. По-голямо дебелочие от това - здраве му кажи.
Приятен ден на всички. Радвайте са на живота - доколкото е възможно!

Защо съжалявате "гаджетата"? Те се чувстват много добре. С голямо самочувствие , че са с тях! Другите мацки им завиждат. След време колега и началнички ще Вии станат и не можете да ги стигнете! И като съвсем се издигнат ще заклеймяват тези, които са след тях и вършат същите услуги. Но нали знаете, явно според тях "целта оправдава средствата+ Пък и какво им пука. Хранят ги, вземат им изпитити, т.е. дават им ги, и парички им дават. А мама и тате хвалят ли се с тях, хвалят. Умни деца имат, оправни....

:) :) :)
Гост

Мнениеот Гост » 12 Дек 2005, 22:21

"Да, но е започнал следването си в ЮЗУ.Е, как ще завърши в ЮЗУ. Важно е да влезеш при тати, след това може и в Хонолулу да завършиш. Все пак в ЮЗУ не е престижно, независимо, че тати преподава и е декан там.Или вече не? Е, като си четкаме езиците нещо промени ли се? Тати си преподава, синчето ще продължава да се издига е и? Завист ли е това, или ни е яд на системата? А постинга за Плевен и безобразията там? Е и? Който се докопа вече явно спира да се възмущава от неправдите."

Ne razbrah kolega kakvo mu e na Pleven, i kakvi bezobraziq ima, ta 4ak sa tolkova golemi, 4e drugade gi nqma?
Гост

Жалка история

Мнениеот Гарабет » 13 Дек 2005, 00:46

Абе това ............. Воденичаров младши - що не почнете да го подигравате открито (на колегите му съдии говоря)?
А четохте ли на старшия професор какви са му статиите, монографиите и книгите, за да стане професор? Нещастник. И на всичко отгоре такъв боклук нарича изискването за стаж "комунистическо". А кой ставаше професор по право през 71г.? Само червени боклуци. Някои колеги правилно са се ориентирали - докато не се изгонят всички червени апаратчици от ВСС, пък и от цялата съдебна система, нищо няма да се промени. Ами Филчев помните ли колко закани отправяше как ще се разправи с престъпността? Ами Останалите професори от СУ и УНСС? Всички от една майка за сукали червената отрова на посредствеността, и всички са се кълняли в БКП. И всички съвсем резонно са били слушалки и доносници.

И какво очаквате от тези хора? Да бъдат принципни в назначенията? Е как стария професор да измени на своята безпринципност след като тя е била негово кредо цял живот? Само като прочетох каква му е монографията - там за обществените организации, и само една статия на административно-правна тематика от 93г.! СРАМ и ПОЗОР, че този комунистически изрод участва в назначенията и въобще в работата на ВСС.

Сега някои ще кажат, че политиката трябва да се държи далеч от съдебната система (разбирай в Конституцията съдебната система е деполитизирана). И аз това искам, но как да няма политизиране, след като всички съдии, и особено прокурори и следователи на ръководни длъжности са били членове на БКП, а голяма част и доносници на ДС. И как мислите тези другари изведнъж след 90г. са станали независими? Вятър и мъгли.
Гарабет

Мнениеот Гост » 13 Дек 2005, 09:57

Всяко чудо за 3 дни.Ще се наприказвате и нищо няма да се промени.Така си е било винаги,какво се учудвате на поредния случай?
Стартът е много важен.Е,не може всички да сме деца на юристи.Но пък това не означава и да се отказваме.Борба и това е...
Гост

Мнениеот Аз » 13 Дек 2005, 12:57

Познавам Асен Воденичаров лично. Колеги сме от СУ. Като човек е много симпатичен. Дори и след като стана съдия се държи добре с колегите си. Ако това е критерия, по който е повишен наистина има основание. За съжаление никъде в ЗСВ не пише, че се назначават и повишават "човеци". Не мога да критикувам Асен като юрист, защото не знам добър ли е или не е добър като юрист. Само знам, че докато ние търкахме банките в университета, той работеше някъде и не е ходил нито на лекции, нито на изпити с нас. Изведнъж на завършването се оказа, че е пълен отличник. Кога и как е изкарал шестици не знам. И затова не го критикувам. По принцип съм на мнение, че когато в семейството традиционно се упражнява една професия децата имат по-добри шансове за развитие. Не само заради връзките. Явно и атмосферата, в която се изгражда професионализмът си оказва влияние.
Не искам нито да завиждам, нито да критикувам Асен. Моето недоволство, както и на много хора в този форум е от безпринципността при назначенията. Аз съм адвокат от 5 години. През юни открих между некролозите в един вестник съобщение, че има три свободни места в СРС за съдии. Подминавам без коментар обстоятелството, че секретарката на председателя на СРС не ми каза дори добър ден, когато отидох да попитам за документите, които е необходимо да представя. След като представих документите си не ми беше даден входящ номер. После никой не благоволи да ми се обади по телефона да ме уведоми, че съм некадърна да стана съдия или изобщо не беше обявено кой и по какви критерии е определен да заеме свободните длъжности. Само два дни след изтичане на срока за подаване на документи ВСС гласува предложенията на председателя на СРС. Това са само фактите. За мен е обидно не това, че съм назначена, а това, че не знам поради каква причина. Имам отлична диплома, специализирала съм във Франция имам допълнителни курсове, стаж като адвокат, но явно не съм достойна.
Аз

Мнениеот Гост » 13 Дек 2005, 13:42

Яяяяяяяяяяяя, много интересно. Е как не е ходил на изпити с вас? Да не са го изпитвали индивидуално? Хъм :roll: :roll: :roll: Той явно не минава по реда, който е определен за простосмъртните. Богоизбран ще да е :x
Гост

Мнениеот Гост » 13 Дек 2005, 14:18

Anonymous написа:Яяяяяяяяяяяя, много интересно. Е как не е ходил на изпити с вас? Да не са го изпитвали индивидуално? Хъм :roll: :roll: :roll: Той явно не минава по реда, който е определен за простосмъртните. Богоизбран ще да е :x

Колко сте лоши. :shock: Момчето е чувствително и стеснително. Когато се беше явило през 2002 или 2003 г. на конкурс с всички - притесни се и не изкара. И като стана тате член на ВСС - канидатства инивидуално за СРС и..... успя. Ама наистина сте лоши. Не я разбирате тънката душевност. 8)
Гост

Мнениеот фен на Воденичарови! » 13 Дек 2005, 14:40

Anonymous написа:
Anonymous написа:Яяяяяяяяяяяя, много интересно. Е как не е ходил на изпити с вас? Да не са го изпитвали индивидуално? Хъм :roll: :roll: :roll: Той явно не минава по реда, който е определен за простосмъртните. Богоизбран ще да е :x

Колко сте лоши. :shock: Момчето е чувствително и стеснително. Когато се беше явило през 2002 или 2003 г. на конкурс с всички - притесни се и не изкара. И като стана тате член на ВСС - канидатства инивидуално за СРС и..... успя. Ама наистина сте лоши. Не я разбирате тънката душевност. 8)

Ние тънката душевност я разбираме, ама пак ви изработиха и затова ни е кеф: )
Вдигна се толкова шум с този случай, понеже този път изработиха ревльовците и мамините синчета от РС. В СРС всички сте връзкари и негодници! Така, че не ревете, вие не можете, а и никой не може да оправи съдебната система! Евала на Воденичарови! Асен във ВКС!!! Але-але-але!
Я не гледам на мен да ми е добре, а гле'ам на Вуте да му е зле! :)
фен на Воденичарови!

Мнениеот Гост » 13 Дек 2005, 21:12

фен на Воденичарови! написа:
Anonymous написа:

Ние тънката душевност я разбираме, ама пак ви изработиха и затова ни е кеф: )
Вдигна се толкова шум с този случай, понеже този път изработиха ревльовците и мамините синчета от РС. В СРС всички сте връзкари и негодници! Така, че не ревете, вие не можете, а и никой не може да оправи съдебната система! Евала на Воденичарови! Асен във ВКС!!! Але-але-але!
Я не гледам на мен да ми е добре, а гле'ам на Вуте да му е зле! :)
ДРЪЖ СЕ ГРИГОРОВ ИМАШ НОВА КОНКУРЕНЦ;ИЯ, няма да се учудя след някоя друга годинка и това да стане. :roll:
Гост

Мнениеот Гост » 14 Дек 2005, 13:30

Тоя фен ще да е самият Воденичаров - фен сам на себе си.
Не може толкова време да не вземе становище. Затова пише под прикритие и се радва :wink:
На мен обаче ми става все по-интересно. Значи: 1. Явил се на конкурс, но не се класирал. 2. Баща му го вкарал с връзки в РС. 3. Бил пълен отличник, но не ходел на изпити с колегите си. 4. Сега прелетя от РС в СГС за 8 месеца.
№ 1 не го знаех... Може пък да си е взел поука и за да не се проваля пак е решил направо баща му да го урежда :wink:
Гост

Мнениеот Гост » 14 Дек 2005, 21:17

Не се чудете колеги - в грл.Плевен предзи известно време си имахме прокурор, чийто стаж вървеше докато беше в родната казарма, или нещо още по-заплетено. Но мама му е във ВСС. У, и? :roll:
Гост

Мнениеот h » 14 Дек 2005, 22:49

...хора вие нямате вяра бг съдебна система...И много правилно...Аз вярвах в нея...Вярвах, че тези неща се правят по-интелигентно, по малко дразнещо...Както е на запад...Да ама не...Не и в БГ.Тук се правят по този глупав начин...а има друг начин много по-лесен-и ЗСВ го промених заради това...После ще плачкат като им вземат независимостта(т.е. като им отнемат феодалното владение) и като им отнемат имунитета...
h

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 12:36

То в Плевенския съд свършва правото, там е някакво чудо. Дано не навсякаде е така
Гост

Мнениеот ! » 15 Дек 2005, 12:42

а аз защо си мисля че въпросния прокурор вече е съдия и то без да му пука какво се пише и говори за него поправете ме ако греша
!

Мнениеот Гост » 15 Дек 2005, 12:51

колеги не сте прави за Плевенския съд. Там има много стойностни съдии и в Районен и в Окръжен, но не мисля че би било етично да им цитирам имената оп форумите, за да не си помисли някой че си правят реклама. Хората, за които пиша са много добри професионалисти, за които вземането на пари е чуждо. Лошото е , че в същия този съд има и от другите, които ката цяло съ малцинство, но всички виждат тях.
Гост

колеги не сте прави за Плевенския съд. Там има много стойностни съдии и в Районен и в Окръжен, но не мисля че би било етично да им цитирам имената оп форумите, за да не си помисли някой че си правят реклама. Хората, за които пиша са много добри професионалисти, за които вземането на пари е чуждо. Лошото е , че в същия този съд има и от другите, които ката цяло съ малцинство, но всички виждат тях.
Гост

Гост

Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт