начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

развод по взаймно съгласие

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод по взаймно съгласие

Мнениеот mario1 » 07 Окт 2005, 21:00

здравейте .. интересува ме следното: каква е процедурата за развод по взаймно съгласие при положение, че бракът е бил краткотраен (15-16 месеца), няма деца, няма имущество/пари придобити от съпрузите по време на брака в резултат на съвместен принос и т.н. с две думи обстоятелствата не са комплексни. та въпросите са:

1. необходима ли е намесата на адвокат в този случай?
2. колко горе-долу може да струва такъв развод (със и без адвокат)?
3. колко време може да отнеме цялата процедура?

м/у другото, става съпрос за гр. Плевен.

Благодаря!

Марио
mario1

Мнениеот Гост » 07 Окт 2005, 21:25

не може да се разведете по взаимно съгласие, тъй като нямате 3 години брак. посъветвайте се с колега адвокат за най-доброто за Вас, няма да се справите сами.
Гост

Мнениеот Гост » 07 Окт 2005, 22:45

благодаря за отговора! това е доста неприятно в такъв случай :( .. някой знае ли все пак колко време ше отнеме процедурата и колко може да струва всичко?

Марио
Гост

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 09:22

Наистина Марио посъветвайте се с адвокат в гр.Плевен - там са близо 200 и----- адвоката. Държавната такса за завеждане на бр.дело е 11 лв./за банката 1,2 лв./ За времето необходимо е въпрос дали адвоката може да Ви уговори/ако имате възможност да се разведете- той ще Ви каже/ дата. На ден минават по 20-30 брачни дела/ Въпроса е да Ви уговори развода. Не се смейте колеги, така е! А за хонорара на адвоката си има адвокатска тарифа и вече е въпрос на договаряне- :shock:
Гост

...за развода

Мнениеот gery » 08 Окт 2005, 12:57

Да не може да се постигне развод по взаимно съгласие, предвид разпоредбите на чл.100, обаче съществува възможността на чл.99, ал.3 от СК. Производството е исково, но може да се поиска от съдът да не се произнася относно брачната вина и да одобри постигнатото между страните споразумение. На практика се постига ефекта на развода по взаимно съгласие, ще ви трябва и един свидетел, макар че практиката на различните съдилища е различна и не всички си правят труда да разпитват свидетел. Именно с текста на чл.99, ал.3 от СК се заобикаля изискването за повече от 3 год. брак за да се пристъпи към взаимно съгласие.

Обаче сега аз наистина искам колегата да ми обясни, какво значи да “уговори” да се разведат. Имам достатъчно дела в областта на семейното право и до сега никога, и никъде не ми се е налагало да уговарям нещо и с някои.
gery
Потребител

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 14:43

вероятно има предвид споразумението, не се сещам друго, но ако отговори ще разберем
Гост

Мнениеот Гост » 08 Окт 2005, 14:51

Уговорка за дата/нищо друго/
Гост

Назад към Семейни казуси