- Дата и час: 24 Ное 2024, 08:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смъртта на Следствието
|
|
Добрият юрист навсякъде е такъв и може да се реализира на пазара. Направих извод "на ангро" като Вас. Позволихте си такива оценки в предходното си мнение. Сега усетихте как е и дадохте ответни аргументи. Разбираемо е, нали? Уверявам ви, че никой от нищо не се страхува. Който го може си го може във всяка професия.
- Гост
33 написа:Ама много сте смешни, знаете ли? Това било форум за следователи - защо тогава не се съберете да си бършете сълзите. Не им било жал за мизерните условия и малките заплати - всъщност заплатите са от 1000 лв. нагоре и условията са във всеки кабинет компютър и климатик. Затрупани били с работа и кой сега ще я вършел. Ами че те от две-три години са с по десетина дела на производство на месец. Може би в някои служби където има стари прашасали камари си стоят, но те така и ще си стоят, явно. Но ако някой Ви го каже в очите - веднага ще го анатемосате. Като сте толкова кадърни, ще се реализирате. На мен лично много добре ми звучи да станете разследващи прокурори - не само да ръководите разследването, нои и после да си защитите труда в съда и да няма аз си свърших работата, ама прокурора какво направи и делото падна в съда.
Моля, ако видите такива условия на работа в някоя следствена служба незабавно да сигнализирате къде са, та да се пренасочим натам. Условията са толкова примитивни и мизерни-липса на компютри /несобствени/, пишещи машини, автомобили и елементарни консумативи.. Такава заплата получават много малко хора и с твърде много стаж. Че ще се реализираме нявсякъде спор няма. А, вярвайте, един следовател винаги ще защити труда си по-добре. Защото го е започнал от а до я.Другите Ви изказвания са твърде смешни и повърхностни, за да търпят коментар.
- Гост
Хайде де си кажем истината в очите в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
Много бих се изненадала, ако практикуващ юрист никога не стига до върховните инстанции. Все пак там работят по- добре подговени професионалисти и "разходката" до там не означава нито успех нито неуспех, важен е резултатът, който се получава и заради тези резултати мога да поздравя съответните съдебни състави. Нито сте запознат /а/ с конкретните случаи, нито с причините, нито с последиците, а давате мнения и правите изводи за "професионализъм" поради реализирани възможности, предоставени в законодателство за съдебна защита?! Изненадващо е за професионалист, какъвто твърдите че сте. За всеки "разхождащ се" редовно по съдебни инстанции не само юрист, но и лаик е ясно, че не винаги между конкретно съдебно решение и истина може да се постави знак на равенство. Отново не съм наясно защо някои колеги работещи в системата на съдебната власт се страхуват, а други са направо ужасени и в резултат озлобени към колегите си и света от евентуалната перспектива да си търсят нова работа.
- младши следовател
Хайде да си кажем истината в очите в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
Много бих се изненадала, ако практикуващ юрист никога не стига до върховните инстанции. Все пак там работят по- добре подговени професионалисти и "разходката" до там не означава нито успех нито неуспех, важен е резултатът, който се получава и заради тези резултати мога да поздравя съответните съдебни състави. Нито сте запознат /а/ с конкретните случаи, нито с причините, нито с последиците, а давате мнения и правите изводи за "професионализъм" поради реализирани възможности, предоставени в законодателство за съдебна защита?! Изненадващо е за професионалист, какъвто твърдите че сте. За всеки "разхождащ се" редовно по съдебни инстанции не само юрист, но и лаик е ясно, че не винаги между конкретно съдебно решение и истина може да се постави знак на равенство. Отново не съм наясно защо някои колеги работещи в системата на съдебната власт се страхуват, а други са направо ужасени и в резултат озлобени към колегите си и света от евентуалната перспектива да си търсят нова работа.
- младши следовател
Хайде да си кажем истината в очите в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
- младши следовател
Хайде да си кажем истината в очите в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за къде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
- младши следовател
Хайде да си кажем истината в очите в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за къде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
- младши следовател
младши следовател написа:Хайде де си кажем истината в очите в следственната служба където работя цари пълно безхаберие изрази като" дай да довършим тая бутилка Смирнов,че както е препулвена и я остовим само ще се развали!А после ще гледаме какво ще вършим" си е ежидневие,по цял ден се изчисляват лихви по кредити взети за това и онова и то кредити от по 20-30 000 лв. това работят,колегите! Аз влязах с връзни и имай желание да работя ,за да докажа,че мога а не съм поредния парашутист,но.....ми казват"за каде си се разчевръстил службата тече трай си" е сега незнам.....сигурно ще ме пратят дознател поне ще мога да работя.Това е което имам да казвам.Anonymous написа:Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
Ужас.Едва ли полуграмотен човек като Вас би могъл да работи където и да е, та камо ли в следствена служба. Да не кажа тотално неграмотен. Такъв правопис видях за последно във втори клас. Така че, няма да приема на доверие, а и никой във форума, че може изобщо да работите това, което пишете. Поне не се излагайте като пишете и то в Интернет, че и многократно. Вероятно не знаете как да изпратите съобщение. Като гледам как пишете не е чудно. Такъв като Вас, не биха го взели дознател. В МВР не може да работи човек без начално образование. Преориентирайте се.
- Гост
Kakvo ste go natisnali momcheto to si e taman sledovatelche , a i kade ste videli gramoten jurist bre to si kazva kakvo e ejednevieto pri tjah izvadiha vi kirlivite rizi i vie pisnahte mai "brendan" e prav i to mnogo.vas i v doznanieto njama da vi iskat shte im razvaljate disciplinata s tova "uhanie" na djibri Jalki ste psevdo profesionalisti,pijani kato kirki nemojem da vi vdignem kato ni trjabvate!A sega iskat da vi izsipjat i pri nas da vi nosim na garbovete siAnonymous написа:Явно сте оня "курифей", както се е нарекъл, който пита във форума за военната служба. Едва ли има двама души с подобен правопис в България. Оттам е видно, че няма скоро да имате нищо общо нито със следствена служба, нито дори с персонала и за почистване.
- junak-veseljak prokuroro
junak-veseljak prokuroro написа:Kakvo ste go natisnali momcheto to si e taman sledovatelche , a i kade ste videli gramoten jurist bre to si kazva kakvo e ejednevieto pri tjah izvadiha vi kirlivite rizi i vie pisnahte mai "brendan" e prav i to mnogo.vas i v doznanieto njama da vi iskat shte im razvaljate disciplinata s tova "uhanie" na djibri Jalki ste psevdo profesionalisti,pijani kato kirki nemojem da vi vdignem kato ni trjabvate!A sega iskat da vi izsipjat i pri nas da vi nosim na garbovete siAnonymous написа:Явно сте оня "курифей", както се е нарекъл, който пита във форума за военната служба. Едва ли има двама души с подобен правопис в България. Оттам е видно, че няма скоро да имате нищо общо нито със следствена служба, нито дори с персонала и за почистване.
Спокойно, колега. И да искат да ни изсипят при Вас, никой няма да дойде. Защо ви трябваме точно на Вас, дето и Вие не можете да пишете, аз лично не мога да си обясня. Не можем Ви помогна. Форумът се превърна в полуграмотна лебедова песен на постови. Злоба, завист Ама никой не можа да надскочи себе си. Затова ще си останете, където сте.
- Гост
Всезнайкото, който се смята за велик юрист и защитава клиентите си защото е подкупен с много манги точно той не знае какво е кръв, въшки, червеи,ходене посред нощ по баирите и т.н. Той нещо се е объркал с червясалите трупове - там ходят следователи, а не дознатели да казва на следователя, /стани дознател да видиш какво е кръв/ те това не го познават. Ще разпита някой свидетел, дори и това не правят, поне го виждам от преписките на полицията, освен това не са направили опит при разпит да попитат и за ЕГН на този който го разпитват / СИГУРНО НЕ МУ ИСКАТ И ЛИЧНА КАРТА/ и накрая какво има в полицейстата преписка - ПРОСТО НИЩО. Всичко започва абсолютно наново когато се образува следственото дело. Не е ли простотия да се връща делото за доразследване само за това да се установи незнам коя си година на еди какъв си ден в еди колко си часа след обяд дали са светели уличните лампи и т.т, а иначе говорим за големи работи. Разиграват следователите като говеда на паша. Подценяват и труда им и се гаврят прокурорите с тях.
- Гост
Смъртта на следствието
До стария следовател:Стари следователю,държа да отбележа ,че не съм използвал никакви обидни квалификации по адрес на следствието ,докато вие си позволявате доста обиден тон.Това говори доста добре за възпитанието ви.Второ:отново повтарям -преписките за наркотични вещества са изпращани директно в следствието.Виждал съм резолюция на тогавашния ръководител на съответното Териториално отделение с дата от 2000г и след тази дата няма извършено нито едно ПСД от следователя на когото е разпределена преписката.И изведнъж всичкото това "нещо" идва от Окръжната прокуратура образувано като дознание.Пет години следователят не е сложил и един лист в делото.Освен това стари следователю вземи отношение по въпроса за компетентността на прокурора ,който е образувал дознание по текст от НК, за който към 2000г е било задължително провеждането на предварително производство и след това плюй по мен и останалите дознатели .
- Анонимен
Форумът наистина касае следствието и евентуалните алтернативи за работа след приемането на НПК. Стига с тези заяждания с дознателите. И сред тях има интелигентни и всеотдайни хора, въпреки че масовката е ясна.Това няма да реши проблемите ни. Въпросът е дали наистина ще станем прокурори, или на улицата?И как второто би станало като никъде в Конституцията и Закона за съдебната власт не се среща съкращаване на щата или намаляване обема на работа?. Какво ли ще измислят умните глави и как ще ни обезщетят? Ще ги скъсаме от съдене поне.
- Гост
Аз започнах тази тема във връзка с несигурното и неизвестно бъдеще на хората работещи в Следствието ,а то какво стана?..... Дискусията премина добрия тон и се превърна в лични нападки между пишещите във Форума...Г-н "Младши следователю", ние с теб сме братя по- съдба /образно казано/ тъй като и в нашата Служба няма голяма гонка и натягане както е в Полицията където са военизирани , но за това си има обективни причини . Как искаш да се стараят следователите, какъв им е стимулът след като утре незнаят дали ще са на работа , с тях се правят експерименти от 15г.
Средната възраст на състава е 39-40г., т.е. съвсем млад и всички когато са постъпвали са постъпили средно със 150-200 следствени дела за добре дошли. Имало е огромен кадрови дефицит след 1995г. Има натрупани много дела и след 2000г. когато помощник -следователите са отишли като дознатели в Полицията. За разлика от теб мястото което в момента заемам съм заел с конкурс, държа да подчертая това БЕЗ ВРЪЗКИ!
Яд ме е за старанието , за безсънните нощи да се готвя да стана по- добър и по- знаещ юрист, за изтърпения надменен тон на преподавателите ми в СУ "Св.Климент Охридски".Работа все ще си намеря някъде , но защо беше всичко ?........Защо продължават да обявяват конкурси за младши следователи след като на практика ще съкращават щата?
Средната възраст на състава е 39-40г., т.е. съвсем млад и всички когато са постъпвали са постъпили средно със 150-200 следствени дела за добре дошли. Имало е огромен кадрови дефицит след 1995г. Има натрупани много дела и след 2000г. когато помощник -следователите са отишли като дознатели в Полицията. За разлика от теб мястото което в момента заемам съм заел с конкурс, държа да подчертая това БЕЗ ВРЪЗКИ!
Яд ме е за старанието , за безсънните нощи да се готвя да стана по- добър и по- знаещ юрист, за изтърпения надменен тон на преподавателите ми в СУ "Св.Климент Охридски".Работа все ще си намеря някъде , но защо беше всичко ?........Защо продължават да обявяват конкурси за младши следователи след като на практика ще съкращават щата?
- Отчаян
Обръщам се към колегата дознател,който счита че неправилно му е разпределено следствено дело за наркотици,тъй като към момента на извършване на деянието е действала норма в НПК която указва ,че по тези дела се провежда предварително пройзводство.Колега не си прав.Нормите който уреждат подсъдността на делата са процесуално правни и за разлика от материално правните норми те важат и за заварени дела като твоето/при материалните норми не е така,например-не може да бъде осъдено лице за деяние което не е било престъпление по време на извършването му а е криминализирано по-късно/ .Иначе за твъзмущението ти ,че делото е стояло пет години без да се работи по него и липсват веществените доказателства си напълно прав.
- дознател
Извинявай колега,това което написах важи ,но само за дела по който сега започват или сега се разкрива/по започнато вече дело/престъпление за което към момента на извършването му е следвало да се проведе предварително пройзводство.В последните изменения на НПК ,в заключителните рарзпоредби изрично пише ,че започнатите предварителни пройзводства се довършват по старият ред.
- дознател
Колеги, никъде не видях да разисквате по темата РЕФОРМАТА, с анализ на събитията.
Не ми се иска да приема че дребнавите Ви заяждания са елемент от ежедневието, сякаш изнесената информация е нещо което в гилдията не се знае.
Нали идеята беше да анализираме събитията, какво значение има кой се отчаял, кой теглил кредит, кой е по-велик и т.н.
Ще Ви провокирам отново, и дано се отнесете професионално, като не си губим взаимно времето- ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЧАТ, А ФОРУМ-нали.
Нека да отговарят тези, които преди това са размислили.
[size=18]Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?[/size]
Например: Предстои избор на главен прокурор- Кой предполагате че ще бъде НОВИЯТ предвид тенденцията Министъра на МВР- става Министър на правосъдието. Зам. Директора на НСлС става зам министър на МВР.
Кой следовател, прокурор или съдия, висшия съдебен съвет ще избере за нов главен прокурор?- Ха да ви видя сега.
Моля за компетентни мнения.
Като своеобразен жокер.- На кого безпроблемно минават предложенията при гласуването във Висшия Съдебен Съвет.
Предстоят и промени в състава на КС, но този въпрос-по-късно.
Не ми се иска да приема че дребнавите Ви заяждания са елемент от ежедневието, сякаш изнесената информация е нещо което в гилдията не се знае.
Нали идеята беше да анализираме събитията, какво значение има кой се отчаял, кой теглил кредит, кой е по-велик и т.н.
Ще Ви провокирам отново, и дано се отнесете професионално, като не си губим взаимно времето- ВСЕ ПАК ТОВА НЕ Е ЧАТ, А ФОРУМ-нали.
[size=18]Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?[/size]
Например: Предстои избор на главен прокурор- Кой предполагате че ще бъде НОВИЯТ предвид тенденцията Министъра на МВР- става Министър на правосъдието. Зам. Директора на НСлС става зам министър на МВР.
Кой следовател, прокурор или съдия, висшия съдебен съвет ще избере за нов главен прокурор?- Ха да ви видя сега.
Като своеобразен жокер.- На кого безпроблемно минават предложенията при гласуването във Висшия Съдебен Съвет.
- angel_ina
Колеги, никъде не видях да разисквате по темата РЕФОРМАТА, с анализ на събитията.
Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?
Как преценявате разместването на РУМЕН АНДРЕЕВ като зам министър на МВР, в светлината на останалите размествания които следва да се извършат също в името на реформата / като подготовка/?
- angel_ina
Стига вече с този ВСС и избор на главен прокурор!. Какво значение има кой ще е? Дотогава може да няма вече следствие. Дайте да обсъдим конкретни начини за измъкване, явно на никой в НСлСл не му дреме за нас. Още навремето трябваше да го атакуват пред КС това недоносче наречено със смешното име дознание. Наистина нещата опират до ЗНАНИЕТО и МОЖЕНЕТО, а не до празните приказки. Учудвам се как може млади хора да събират толкова злоба и ненавист към нас,кой ги надъха, какво сме им сторили? Какво като след време отново ще отчетат, че всичко е било грешка. Така през 98 г. напуснаха толкова колеги.. .
- Гост
|
|