- Дата и час: 28 Ное 2024, 02:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Смъртта на Следствието
|
|
МНОГО ВИ БОЛИ ПЛЪХОВЕ СЛЕДОВАТЕЛСКИ. СВЪРШИ ХУБАВОТО ВРЕМЕ, ОТИВАТ СИ ДАЛАВЕРИТЕ, СКРИТИ ЗАД ИМУНИТЕТА. ВЕЧЕ НЯМА ДА ХОДИТЕ И ДА СИ ТРЪГВАТЕ ОТ РАБОТА КОГАТО ПОИСКАТЕ. НЯМА ДА ВЗЕМАТЕ МАСА, ПАРИ ЗА НИЩО РАБОТА. НЯМА ДА НОСИТЕ РАДОСТ ЗА ГАДОВЕТЕ И СЪЛЗИ ЗА ПРОСТИТЕ И БЕДНИТЕ ХОРИЦА. ГОЛЕМИТЕ ЮРИСТИ - ХА, ХА, ХА. ЗАТОВА СТЕ НАПТРУПАЛИ МАСА ДЕЛА, ЗАЩОТО СТЕ ВИРТУОЗИ НА ПРАВОТО И МНОГО ВИ СЕ РАБОТИ. НЕ МОЖЕ ДА СИ РАЗМЪРДАТЕ ДЕБЕЛИТЕ ЗАДНИЦИ, ИМА ЛИ НЯКОЯ ДРУГА ПРОФЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ ПИТАМ АЗ, КЪДЕТО СРЕДНОТО ТЕГЛО ДА Е 100 КГ. АМИ НЯМА. МНОГО НЕЩА МОГА ДА ВИ КАЖА БЕЗСКРУПУЛНИ И КОРУМПИРАНИ ТИПОВЕ, НО НЯМА СМИСЪЛ ВИЕ СИ ГИ ЗНАЕТЕ. ИЗВИНЯВАМ СЕ НА ОНАЗИ МАЛКА, ЧАСТ ОТ СЛЕДОВАТЕЛИТЕ, КОИТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, НО МИ КАЖЕТЕ ЗАЩО СТЕ ТОЛКВА МАЛКО МИЛИЧКИ.
- brendan
- Младши потребител
Брендан, защо не си кажеш истинското име? Ти юрист ли си ? Какво означава думата Конституция за теб и противоконституционност на текстовете от " новия" НПК. Яд те е на следователите, че получават по- голямо заплащане от теб ли ? Ами да беше станал и ти следовател, да видиш дали е лесно да гледаш кръв, нагли типове с мастити адвокати или изпечени мошеници. Аз например още с постъпването си на работа получих 104 дела , за добре дошъл, предполагам , че и по други служби е така.
Така , че не злобей и не злорадствай!
- Гост
Молба към Модератор
Доколкото ми е известно имате право да ограничите достъпа до определени форуми на лица, които най-малкото нарушават добрия тон. Макар, че това е слабо казано за регистрирания потребител Брендан. Не зная защо допускате хамалски тон, вулгарни обиди и ругатества, които петнят името на цяла професия.Вярно е, че на човека това му е нивото, но щом такова му е нивото не му е тук мястото.Тук все пак е форум за професионалисти, които дискутират професионални теми.Трябва ли засегнатите от изказванията му да се възползуваме от правото си да търсим правата си по друг ред, или да си спомним / защото според него сме забравили/ как се работи, да го открием и пак да ги потърсим? Очевидно писалият това е озлобен от висенето по улицата постови или друг с подобно образование и насоченост и изказванията му силно напомнят "дознателя" или "дознателя-малоумник" в предходните и в настоящия форум.Ще си позволя да отговоря , като се постаря да не влизам в махленския му тон.В следствието работят хора с необходимия ценз / еднакъв с този на прокурори и съдии/, необходимия опит-трупан през годините. Работата им съвсем не е кабинетна и средното тегло съвсем не е сто кг. Тичането по произшествия по всяко време на денонощието, напрежението, малкото сън и постоянните гледки ни осигуряват добра форма, в което го уверявам. За това, което вършим заплатите не само не са космически, а крайно недостатъчни. Следва да се има предвид, че вършим тежката работа по тежките дела, от които, писалият това едва ли някога ще има понятие, което е очевидно. Тежките стопански дела изискват задълбочени познания, опит и търпение, тежките криминални също. Преди да нарече когото и да е плъх, регистрираният Ви потребител може би трябва да погледа тела на парчета, да послуша писъци на близките, да се попие в дрехите му миризмата на кръв, обгоряла плът и разложено, или да хване бълхи и въшки, лазейки по чукарите в някое планинско село. Да не може да спи нощем от гледките, или едва да изкара деня, вбесен от мизерията, с която следва да "респектира" обвиняемите или когото и да е.Да го подхвърлят, унижават и се подиграват с труда му, а той да има семейство, което изхранва. Не очаквам да разбере това, което пиша, защото примитивното му и смешно изказване показва и такова ниво. А от такива хора няма полза и за самите тях. В това изказване прозира злоба, завист и неграмотност. Може би е някой не успял в живота. Очевидно е. Също така е очевидно и, че няма капацитета да успее. Нито необходимите познания и ниво.За овчар, пъдар на стадо-може би / в никакъв случай не искам да обидя хората, просто има разлика в мисленето и образованието/. Но не и магистрат. За сведение на горкия човечец, ще споделя, че има Коституция, която ни е дала магистратския статут, университети, които са ни дали образование, и традиции, които са ни дали опит. Квалифицираните кадри навсякъде са такива. И докато продължи да дава караул на улицата, ние ще сме добри и като следователи, и като прокурори и съдии, и като адвокати, поне голямата част от нас. Да е жив и здрав и да опита да се развива.Но ако продължава в този дух в този форум, а не в такъв за хамали, ще направя нужното да обединим усилията си с колегите да потърсим правата си.
- Следователка
Юрист е и още как един от най-брилянтните които аз познавам,ОТЛИЧНИК НА ВИПУСКА СИ и не е завършил Симеоново,като мнозина следователи,а реномиран юридически факултет.Освен това юридическото му образование не е първото му висше образование,нивото му на обща интелегентност е изключително високо И това го казвам ,защото го познавам лично вече почти 10 г. и изпитвам към него само уважение и възхищение!И стига сте ревали пак ще ви оставят някоя и друга работа А за кръв,нагли адвокати и прочие той ще си каже сам,аз само ще вметна,че "поназнайва" нещо и по този въпросAnonymous написа:Брендан, защо не си кажеш истинското име? Ти юрист ли си ? Какво означава думата Конституция за теб и противоконституционност на текстовете от " новия" НПК. Яд те е на следователите, че получават по- голямо заплащане от теб ли ? Ами да беше станал и ти следовател, да видиш дали е лесно да гледаш кръв, нагли типове с мастити адвокати или изпечени мошеници. Аз например още с постъпването си на работа получих 104 дела , за добре дошъл, предполагам , че и по други служби е така.
- ivens
- Младши потребител
Re: Молба към Модератор
Ех,колега знам,че "горкия" човечец ще ти отговори рязко,но това не е поради липса на култура,образование или интелигентност а просто е темпераментен.А що се отнася до способностите му на юрист те са изключително високи,аз се смятам за пного добър юрист и ежедневно вгорчавам живота на много колеги от различни институции ама трява да си защитавам клиентите.А той вгорчава живото на много гадини нещо което вас ви мързи да правите,въпреки Конституцията,която ви дава правата и задълженията да го правите.Така,че си хващайте пътя и ако ви вземат в дознанието ще разберете що е работа,кръв и прочие в порядачна доза,а не в "аперативна" като сега!Това е от мен колега.Следователка написа:Доколкото ми е известно имате право да ограничите достъпа до определени форуми на лица, които най-малкото нарушават добрия тон. Макар, че това е слабо казано за регистрирания потребител Брендан. Не зная защо допускате хамалски тон, вулгарни обиди и ругатества, които петнят името на цяла професия.Вярно е, че на човека това му е нивото, но щом такова му е нивото не му е тук мястото.Тук все пак е форум за професионалисти, които дискутират професионални теми.Трябва ли засегнатите от изказванията му да се възползуваме от правото си да търсим правата си по друг ред, или да си спомним / защото според него сме забравили/ как се работи, да го открием и пак да ги потърсим? Очевидно писалият това е озлобен от висенето по улицата постови или друг с подобно образование и насоченост и изказванията му силно напомнят "дознателя" или "дознателя-малоумник" в предходните и в настоящия форум.Ще си позволя да отговоря , като се постаря да не влизам в махленския му тон.В следствието работят хора с необходимия ценз / еднакъв с този на прокурори и съдии/, необходимия опит-трупан през годините. Работата им съвсем не е кабинетна и средното тегло съвсем не е сто кг. Тичането по произшествия по всяко време на денонощието, напрежението, малкото сън и постоянните гледки ни осигуряват добра форма, в което го уверявам. За това, което вършим заплатите не само не са космически, а крайно недостатъчни. Следва да се има предвид, че вършим тежката работа по тежките дела, от които, писалият това едва ли някога ще има понятие, което е очевидно. Тежките стопански дела изискват задълбочени познания, опит и търпение, тежките криминални също. Преди да нарече когото и да е плъх, регистрираният Ви потребител може би трябва да погледа тела на парчета, да послуша писъци на близките, да се попие в дрехите му миризмата на кръв, обгоряла плът и разложено, или да хване бълхи и въшки, лазейки по чукарите в някое планинско село. Да не може да спи нощем от гледките, или едва да изкара деня, вбесен от мизерията, с която следва да "респектира" обвиняемите или когото и да е.Да го подхвърлят, унижават и се подиграват с труда му, а той да има семейство, което изхранва. Не очаквам да разбере това, което пиша, защото примитивното му и смешно изказване показва и такова ниво. А от такива хора няма полза и за самите тях. В това изказване прозира злоба, завист и неграмотност. Може би е някой не успял в живота. Очевидно е. Също така е очевидно и, че няма капацитета да успее. Нито необходимите познания и ниво.За овчар, пъдар на стадо-може би / в никакъв случай не искам да обидя хората, просто има разлика в мисленето и образованието/. Но не и магистрат. За сведение на горкия човечец, ще споделя, че има Коституция, която ни е дала магистратския статут, университети, които са ни дали образование, и традиции, които са ни дали опит. Квалифицираните кадри навсякъде са такива. И докато продължи да дава караул на улицата, ние ще сме добри и като следователи, и като прокурори и съдии, и като адвокати, поне голямата част от нас. Да е жив и здрав и да опита да се развива.Но ако продължава в този дух в този форум, а не в такъв за хамали, ще направя нужното да обединим усилията си с колегите да потърсим правата си.
- ivens
- Младши потребител
кам следователката
Колежке,първо трябва да преосмислиш собственото си отношение/изразено в мненията ти във форума/към служителите на МВР и тогава да се засягаш и обиждаш от изказванията на другите.Относно начина по който описа работата на следователя,сигурно ти е ясно ,че полицайте са виждали и изпитвали всичко това ,а и много повече.
Горното остана малко извън темата.Последната ми се струва вече поизчерпана и на баба ми и стана ясно ,че следствие няма да има и разследването ще бъде в МВР.Следователите няма да останат безработни/освен тези които сами пожелаят това/.Струва ми се ,че ако бъде създадена обособена структура на разследването в МВР/не от вашият тип ,а такава която от една страна е независима а от друга работи в пълно взаймодествие с останалите служители на МВР/за цялата държава ще бъде по-добре.Всичко останало е празни дрънканици ,включително и за вашият "висок професионализъм" и това ,че сте незаменими.
Горното остана малко извън темата.Последната ми се струва вече поизчерпана и на баба ми и стана ясно ,че следствие няма да има и разследването ще бъде в МВР.Следователите няма да останат безработни/освен тези които сами пожелаят това/.Струва ми се ,че ако бъде създадена обособена структура на разследването в МВР/не от вашият тип ,а такава която от една страна е независима а от друга работи в пълно взаймодествие с останалите служители на МВР/за цялата държава ще бъде по-добре.Всичко останало е празни дрънканици ,включително и за вашият "висок професионализъм" и това ,че сте незаменими.
- дознател
До дознателя. Объркал си се нещо колега. Никога не съм изразявала лошо мнение за органите на МВР. Не, че няма защо- по отношение разследването, защото много преобразувани дознания съм гледала, а просто всички ние се пържим на общ огън. Напълно съм наясно, че само ние и вие сме виждали това, което описвам. напълно съм наясно, че вие работите при кошмарни условия, както и ние, както и, че сме "удобен грешник" за всички.Уважавам много труда и свалям шапка на редовите полицаи, които мръзнат по улиците и си рискуват живота. Това, което съм казвала и казвам и сега е, че завалелите упреци по форумите бяха вследствие ваши, в частност и твои изказвания, и съвсем не бяха само от следователи, а и от прокурори, адвокати и прочие. Казвам, че където си тръгнал ти, с цялото ти вдъхновение да промениш нещата, и с явен младежки плам, оттам се връщаме ние, но с малко повечко опит и стаж, и то по дела, каквито още не си виждал, за да даваш преценки. Никой не казва, че сме незаменими. ще се научите. Под пагон винаги става по-бързо. Друг е въпроса, доколко ти ще можеш да си обективен и независим. Сам си поставил въпроса, и знаеш, че е невъзможно, нали? Упреците ми към Брендан бяха заради хамалското отношение и тон. Не се плюе повсеместно и на общо основание. Нормално е всеки да си защитава работата и хляба. Дознание има отскоро и ти си още пресен. Ако пожертваш повечко годинки от живота си да поработиш при експериментите, при които ние, ще се убедиш сам, колко е трудно .Другото, което съм казвала и казвам и сега е, че това е форум за следователи. Имаш право да изразяваш мнение, макар, че тук едва ли някой се интересува според теб къде е мястото на разследването.В крайна сметка има конституция. И моето мнение е, че разследването следва да е на едно място, и то категорично не следва да е МВР. Не и при този капацитет, структура и подчиненост. Разследването трябва да е на едно място с подчиненост на кадрите, разглеждащи дела с по-малка сложност/ псчитай дознатели, пом.следователи или както щеш/ на старшите такива. Както беше и работеше. системата ще зацикли. 115 000 дознания са образувани за миналата година. щатните дознатели сте 1200 души. Сега образуваните ще са повече. При условията, при които работиш дали ще се справиш?Истината е, че нямате опит и кадри, които да ви покажат. Истината е, че си трябва и образование, но само по себе си не е достатъчно, без горното.
- следователка
Re: към дознателя
дознател написа:Колежке,първо трябва да преосмислиш собственото си отношение/изразено в мненията ти във форума/към служителите на МВР и тогава да се засягаш и обиждаш от изказванията на другите.Относно начина по който описа работата на следователя,сигурно ти е ясно ,че полицайте са виждали и изпитвали всичко това ,а и много повече.
Дали долавям вече конструктивни нотки в този форум? Безсмислено и глупаво е да спорим кой е по-голям професионалист. И едните и другите имат своите позитиви и негативи. Смятам, че беше голяма грешка отделянето на дознателите /тогава помощник следователи/ от следствието, тъй като тогава системата РАБОТЕШЕ, и 800 човека вършеха работата, която сега 12000 не могат да свършат. Но нейсе, в България стана традиция вече да се разрушава всичко позитивно направено. Пример за това са и последните реформи. Не бях чувала по-голямо безумие от последните промени които се предлагат в НПК. Сигурна съм и че те ще са до време и отново ще има промени. На следователите искам да кажа: Хора, никой не може да ви отнеме това което имате - опита, ценза. Работа ще има, къде и как ще поживеем и ще видим. Знам, всички имаме семейства, деца, заеми и ни е страх от неизвестното, но нека не убиваме надеждата, когато имаме само нея! А на дознателите ще кажа: Не злорадствайте, не с този жлъчен тон, за да върви работата, не трябва да дърпаме в различни посоки, както в оная басня за орела, рака и щуката, а да гледаме всички в една посока, да не забравяме все пак, че сме призвани да се борим с престъпността, напук на всички експерименти които правят с нас! Бъдете здрави!
- Независим
Re: към дознателя
Независим написа:дознател написа:Колежке,първо трябва да преосмислиш собственото си отношение/изразено в мненията ти във форума/към служителите на МВР и тогава да се засягаш и обиждаш от изказванията на другите.Относно начина по който описа работата на следователя,сигурно ти е ясно ,че полицайте са виждали и изпитвали всичко това ,а и много повече.
Дали долавям вече конструктивни нотки в този форум? Безсмислено и глупаво е да спорим кой е по-голям професионалист. И едните и другите имат своите позитиви и негативи. Смятам, че беше голяма грешка отделянето на дознателите /тогава помощник следователи/ от следствието, тъй като тогава системата РАБОТЕШЕ, и 800 човека вършеха работата, която сега 12000 не могат да свършат. Но нейсе, в България стана традиция вече да се разрушава всичко позитивно направено. Пример за това са и последните реформи. Не бях чувала по-голямо безумие от последните промени които се предлагат в НПК. Сигурна съм и че те ще са до време и отново ще има промени. На следователите искам да кажа: Хора, никой не може да ви отнеме това което имате - опита, ценза. Работа ще има, къде и как ще поживеем и ще видим. Знам, всички имаме семейства, деца, заеми и ни е страх от неизвестното, но нека не убиваме надеждата, когато имаме само нея! А на дознателите ще кажа: Не злорадствайте, не с този жлъчен тон, за да върви работата, не трябва да дърпаме в различни посоки, както в оная басня за орела, рака и щуката, а да гледаме всички в една посока, да не забравяме все пак, че сме призвани да се борим с престъпността, напук на всички експерименти които правят с нас! Бъдете здрави!
Не мога да не се съглася. За отчаяние място няма. Има конституция, и тъжно или не- ще стане пак, което е било. Практиката не веднъж го е показвала. Спрете траура. безсмислено. даваме основание на хора, които още не умеят да работят, но умеят да дават акъл да злорадствуват. Пак казвам на колегата-дознател. Не сме с претенции за голям професионализъм, макар, че имаме пълни основания. Но на този етап е по-голям от натрупания при вас. От нас може само да се учите, което всъщност става в района, в който работя, защото помагаме на дознателите активно и с добро желание. Какво е известно на баба ти, колега, не зная. Нито откога е юристка. Ти обаче, ако ще ставаш такъв, се научи на толерантност, уважение към по-опитните, защото има още хляб да ядеш, преди да можеш да претендираш за професионализъм.Ние имаме доста повече основания за това. Темата само по себе си е глупава. Никой не се кани и няма да умира. Отчаяни, време е да го разбереш и ти. Всяко промяна в тая държава е все по-лоша и неработеща. И най-вече за няколко месеца. Спрете с глупостите.Спрете и да се връзвате на провокации на горките завистници подведени от слуховете за "огромните " ни заплати. Видели сме, знаем и можем повече от тях. Навсякъде ще е така.Акъл ли ще ни дават хора, обиди ли ще сипят хора, които от година -две са видели няколко дознания за кокошка или кон?Пак повтарям, за колегата-дознател. Професионализмът идва с три неща- образование, желание, опит. След като ги натрупаш, заповядай пак да дискутираме. На настоящия етап не си готов. Нямаше изобщо да реагирам, ако отношението ти бе толерантно и колегиално- като на молещите се за съдействие твои колеги, които висят в кабинета ми. На които, пак казвам, помагам с желание, защото така се започва, и се пържим на един огън.
- следователка
Re: Молба към Модератор
ivens написа:Ех,колега знам,че "горкия" човечец ще ти отговори рязко,но това не е поради липса на култура,образование или интелигентност а просто е темпераментен.А що се отнася до способностите му на юрист те са изключително високи,аз се смятам за пного добър юрист и ежедневно вгорчавам живота на много колеги от различни институции ама трява да си защитавам клиентите.А той вгорчава живото на много гадини нещо което вас ви мързи да правите,въпреки Конституцията,която ви дава правата и задълженията да го правите.Така,че си хващайте пътя и ако ви вземат в дознанието ще разберете що е работа,кръв и прочие в порядачна доза,а не в "аперативна" като сега!Това е от мен колега.Следователка написа:Доколкото ми е известно имате право да ограничите достъпа до определени форуми на лица, които най-малкото нарушават добрия тон. Макар, че това е слабо казано за регистрирания потребител Брендан. Не зная защо допускате хамалски тон, вулгарни обиди и ругатества, които петнят името на цяла професия.Вярно е, че на човека това му е нивото, но щом такова му е нивото не му е тук мястото.Тук все пак е форум за професионалисти, които дискутират професионални теми.Трябва ли засегнатите от изказванията му да се възползуваме от правото си да търсим правата си по друг ред, или да си спомним / защото според него сме забравили/ как се работи, да го открием и пак да ги потърсим? Очевидно писалият това е озлобен от висенето по улицата постови или друг с подобно образование и насоченост и изказванията му силно напомнят "дознателя" или "дознателя-малоумник" в предходните и в настоящия форум.Ще си позволя да отговоря , като се постаря да не влизам в махленския му тон.В следствието работят хора с необходимия ценз / еднакъв с този на прокурори и съдии/, необходимия опит-трупан през годините. Работата им съвсем не е кабинетна и средното тегло съвсем не е сто кг. Тичането по произшествия по всяко време на денонощието, напрежението, малкото сън и постоянните гледки ни осигуряват добра форма, в което го уверявам. За това, което вършим заплатите не само не са космически, а крайно недостатъчни. Следва да се има предвид, че вършим тежката работа по тежките дела, от които, писалият това едва ли някога ще има понятие, което е очевидно. Тежките стопански дела изискват задълбочени познания, опит и търпение, тежките криминални също. Преди да нарече когото и да е плъх, регистрираният Ви потребител може би трябва да погледа тела на парчета, да послуша писъци на близките, да се попие в дрехите му миризмата на кръв, обгоряла плът и разложено, или да хване бълхи и въшки, лазейки по чукарите в някое планинско село. Да не може да спи нощем от гледките, или едва да изкара деня, вбесен от мизерията, с която следва да "респектира" обвиняемите или когото и да е.Да го подхвърлят, унижават и се подиграват с труда му, а той да има семейство, което изхранва. Не очаквам да разбере това, което пиша, защото примитивното му и смешно изказване показва и такова ниво. А от такива хора няма полза и за самите тях. В това изказване прозира злоба, завист и неграмотност. Може би е някой не успял в живота. Очевидно е. Също така е очевидно и, че няма капацитета да успее. Нито необходимите познания и ниво.За овчар, пъдар на стадо-може би / в никакъв случай не искам да обидя хората, просто има разлика в мисленето и образованието/. Но не и магистрат. За сведение на горкия човечец, ще споделя, че има Коституция, която ни е дала магистратския статут, университети, които са ни дали образование, и традиции, които са ни дали опит. Квалифицираните кадри навсякъде са такива. И докато продължи да дава караул на улицата, ние ще сме добри и като следователи, и като прокурори и съдии, и като адвокати, поне голямата част от нас. Да е жив и здрав и да опита да се развива.Но ако продължава в този дух в този форум, а не в такъв за хамали, ще направя нужното да обединим усилията си с колегите да потърсим правата си.
Човече, сега видях отговора ти и се притесних. Ако това е въпрос на темперамент, то той е разрушителен. Нека опита с психоаналитик или напрова психиатър. Не е възможно да се правят обобщения от подобен род. Никой не отрича лошото-то е очевидно.Но съвсем не е повсеместно. Щом си"много добър юрист, който ежедневно вгорчава живота на много институции", и ти би следвало да го знаеш. Казваш, че по този начин защитаваш клиентите си. Прост пример. Би ли следвало аз да заявя, че всички адвокати в България са корумпирани пощенски кутии, на които не им пука за правата на пострадалия, и на всяка цена, без да подбират средства, защитават хайдуците, убили хора, насилили деца? Следва ли да кажа, че всички са неграмотни, в адвокатските колегии се вписва куцо, кьораво и сакато, а някои от тях-за техен срам и се правят на медийни звезди. Не бих го направила. Защото навсякъде има хора и хора. Работещи и не. Можещи и не.Съвестни и не. С морал, и без такъв.Това са глупави, смешни и безсмислени дрънканици. Професионално е да посочиш проблема ясно и точно и да предложиш решение. Демотивацията, отчаянието могат да породят отвращение, в степента, в която сте го изразили, обаче, явно имате нужда от сериозна помощ. С пожелание за по-добро здраве и успех.
- следователка
към следователката
Колежке с риск да "омърся""следователският форум"ще се изкажа отново и то само заради това ,че изложеното от теб има конкретна насоченост-моята скромна особа.На първо място не съм младеж и не страдам от "младежки ентусиазъм"/де да имахте и вие повечко от него/.Достатъчно дълго се занимавам с водене на разследване-от шест години/преди това също бях патрулиращ полицай/.Приключвал съм всякакви дела включително и сложни.Работил съм по дела за който от самото начало се е знаело ,че ще бъдат предварително производство /не са започнати като такова поради отказа на ваш колега да поеме делото/.Когато са били налице необходимите условия по последните дела съм правил искане до прокуратурата за внасяне на предложение за вземане на мярка за неотклонение"задържане под стража" и почти нямам случай да не е уважено.За изминалата година съм приключил 96 дела срещу известен извършител и имам върнати за доразследване само 4/също приключени в срок/.Никога не съм допускал намеса в работата си.И да е имало подобни неща /това става обикновенно в първите един ,два дена от започване на делото/съм съумявал да се абстрахирам и да проведа разследването така както аз си знам/ползвал съм помощ в тази насока и от съответният дежурен прокурор/.Към настоящият момент на мен лично никой не ми се бърка при воденето на делата.Не мисля ,че аз отивам натам откъдето ти се връщаш и нямам нужда някой следовател да ме обучава.Напротив в последните две години аз се занимавам с ръководството и обучението на новопостъпилите дознатели а и с цялостната организация на работата по разследването/аз разпределям делата в поделенито на МВР в което работя,всички дела се консултират с мен преди да бъдат поети от дознател ,контролирам с ежемесични проверки спазването на сроковете/при нарушения следват и съответните наказания/,изготвям всички справки за дейността на дознателите и др./.Мисля ,че добре съм се справил и който имаше желание се научи/навсякъде има хора дошли с единствената цел да получават заплата и да им върви юридическият стаж/.Спирам със самоизтъкването искам само да ти кажа ,че във всяко РПУ има дознатели /ст.дознатели/който вършат работа подобна на моята и това се наложи от самосебе си а не е измислено от някой законотворец.За този си труд/извън работата по конкретните дела/получавам всичко на всичко 12 лева/това е разликата от дознател до ст.дознател/.Без да звучи като хвалба,но това ,че в РПУ-то където работя бе дадена възможност на дознателите сами да организират работата си,даде много добри резултати-приключване на делта в законовите срокове/с малки изключения/,качествено разследване/събиране на всички възможни доказателства/малко върнати дела за доразследване, малко прекратени дела и др.И всичко това на фона на общата немотия и безхаберие.От гледната точка на всичко това което ти изложих съм си направил извода ,че мястото на следствието е в МВР,като за целта бъдат направени и съответните корекций в самото министерство.Лек ден оставям форума на следователите,днес ми свършва отпуска и нямам да имам време да си пиша в интернет.
- дознател
И аз така с отпуска, колега, ако това ще те утеши. Отново казвам, че не отричам, че нявсякъде може и има добри професионалисти. Ако това, което казваш е така, поздравления, рядко изключение сте. Уважавам всяко професионално мнение и всеки професионалист. Не "мърсиш форума". Просто отричаш на нас, това, което искаш да се признае на теб. Някак не е справедливо. Нито пък в този момент да злорадствуваш за положението на хората. Може би също имаш семейство и не би ти било приятно след години жертви и труд да се подиграват с теб, да те обиждат и то незаслужили да го правят. Внасям това уточнение, с което приключвам дебата. Няма смисъл от спорове кой е по-по -най.Въпросът е на кого създадоха условия да е такъв. Нито на нас, нито на вас. Е, затова няма да вървим наникъде.И не вървим.
- следователка
Последно уточнение. Много рядко изключение. Да не кажа почти невиждано. Нечуваното е ясно. Радвам се, че посетихте форума. Ще предам на работещите колеги, които като мен не са в отпуск, които блъскат и в момента на пишещите си машини какви ценни мисли споделихте за реформата в Интернет. А вие споделете на вашите що е то. Успехи и занапред.
- следователка
Аз не работя нито в следствието, нито в МВР, но дискусията ми е интересна, тъй като съм юрист и периодично преглеждам темите в тази интернет страница. Изненадвам се от озлобените нападки от страна на представителите на следствието, докато не намирам толкова събрана злост у "насрещната страна" в диспута. Искам само да споделя, че деъствително, по мое мнение, държавата ни само би спечелила от необходимата реформа в цялата съдебна система /не само в следствието/. Считам, че това е най- неработещата ни структура в момента /съдебната система, като цяло/. Не става въпрос за отделните единици, а за цялостната й организация. Считам, че изключително неправилен е подборът, ако изобщо може да се говори за такъв, на кадри, както за съдии, така и за прокурори и следователи. Не мисля, че в съдебната система имат място юристи, без каквато и да била практика, директно "настанени" след ставането си от студентската скамейка "по изключение" на твърде възлови места. Също така считам, че на базата на общия жизнен стандарт у нас възнагражденията на хората в тази система са твърде високи, с оглед и на факта, че са гарантирани. Не съм с впечатлението, че тези хора са с "огромно натоварване", както твърдят самите те. Лично съм запозната с това, как в месеца някои следователи разглеждат толкова на брой случай, че мога да ги хвана на пръстите на едната си ръка /съжалявам, но информацията ми е от "източника"/. Също така лично съм потърпевша като страна по дела от некомпетентността на някои квази юристи от местните съдебни институции и съм благославяла денонощно, че има и ВКС и ВАС, които са разрешили проблемите ми. От изложеното до тук си правя незадължителният за останалите юристи и други посетители на форума извод, че промяна е наложителна. Не виждам от каво се притесняват следователите, които наистина имат и образование и опит и са добри професионалисти. Пазарът на труда е отворен и ако действително са такива, то ще го докажат. Влизам в положението обаче на тези от тях, а и те не са малко, които са свикнали на подсигуреността на държавната работа и не полагат усилия за собственото и развитие, съжалявам, но ги има и това е факт. Никак не съжалявам обаче, че тези хора ще трябва да си подсигуряват доходите сами и дано това стане именно така, за да се отсее качественото от недотолкова доброто. Много от нас, юристите, отдавна се справяме сами на този пазар и ежедневно трябва да се себедоказваме. Считам, че колкото по- малко, но по- качествени хора "храни" държавата, толкова е по- добре за всички нас.
- Гост
Аз не работя нито в следствието, нито в МВР, но дискусията ми е интересна, тъй като съм юрист и периодично преглеждам темите в тази интернет страница. Изненадвам се от озлобените нападки от страна на представителите на следствието, докато не намирам толкова събрана злост у "насрещната страна" в диспута. Искам само да споделя, че деъствително, по мое мнение, държавата ни само би спечелила от необходимата реформа в цялата съдебна система /не само в следствието/. Считам, че това е най- неработещата ни структура в момента /съдебната система, като цяло/. Не става въпрос за отделните единици, а за цялостната й организация. Считам, че изключително неправилен е подборът, ако изобщо може да се говори за такъв, на кадри, както за съдии, така и за прокурори и следователи. Не мисля, че в съдебната система имат място юристи, без каквато и да била практика, директно "настанени" след ставането си от студентската скамейка "по изключение" на твърде възлови места. Също така считам, че на базата на общия жизнен стандарт у нас възнагражденията на хората в тази система са твърде високи, с оглед и на факта, че са гарантирани. Не съм с впечатлението, че тези хора са с "огромно натоварване", както твърдят самите те. Лично съм запозната с това, как в месеца някои следователи разглеждат толкова на брой случай, че мога да ги хвана на пръстите на едната си ръка /съжалявам, но информацията ми е от "източника"/. Също така лично съм потърпевша като страна по дела от некомпетентността на някои квази юристи от местните съдебни институции и съм благославяла денонощно, че има и ВКС и ВАС, които са разрешили проблемите ми. От изложеното до тук си правя незадължителният за останалите юристи и други посетители на форума извод, че промяна е наложителна. Не виждам от каво се притесняват следователите, които наистина имат и образование и опит и са добри професионалисти. Пазарът на труда е отворен и ако действително са такива, то ще го докажат. Влизам в положението обаче на тези от тях, а и те не са малко, които са свикнали на подсигуреността на държавната работа и не полагат усилия за собственото и развитие, съжалявам, но ги има и това е факт. Никак не съжалявам обаче, че тези хора ще трябва да си подсигуряват доходите сами и дано това стане именно така, за да се отсее качественото от недотолкова доброто. Много от нас, юристите, отдавна се справяме сами на този пазар и ежедневно трябва да се себедоказваме. Считам, че колкото по- малко, но по- качествени хора "храни" държавата, толкова е по- добре за всички нас.
- Гост
Госпожо, щом сте позволили нещата да стигнат чак до ВАС и ВКС, явно ще следва да преосмислите дали се представяте добре на свободния пазар. Както и клиентите Ви. Добрите юристи не коментират съдебни решения. Така поне мисля аз. А щом казусите Ви са стигнали до ВКС, явно е, че разследващи, прокурори и съд са били на едно мнение, което доказва, че системата работи, въпреки трудностите и крайно "запознатите" като Вас, които дават мнения "на ангро" от източника. С пожелание занапред да успявате още на първа инстанция.
- Гост
- Гост
Съжалявам, но отново звучи злостно и като нападка, направена от човек, ангажиращ се повече лично и емоционално по даден проблем, отколкото професионално. Разбирам защо първоначалната "насрещна страна" по диспута се отказва да го продължи, това не е дискусия, а излишно губене на време с проява на действително недобър вкус. Вероятно става въпрос за лош навик да не се дава възможност за изразяване на разнообразни позиции по дадена тема, но колкото хората, толкова и характерите, нали. За това и аз приключвам излишно да си губя времето.
Много бих се изненадала, ако практикуващ юрист никога не стига до върховните инстанции. Все пак там работят по- добре подговени професионалисти и "разходката" до там не означава нито успех нито неуспех, важен е резултатът, който се получава и заради тези резултати мога да поздравя съответните съдебни състави. Нито сте запознат /а/ с конкретните случаи, нито с причините, нито с последиците, а давате мнения и правите изводи за "професионализъм" поради реализирани възможности, предоставени в законодателство за съдебна защита?! Изненадващо е за професионалист, какъвто твърдите че сте. За всеки "разхождащ се" редовно по съдебни инстанции не само юрист, но и лаик е ясно, че не винаги между конкретно съдебно решение и истина може да се постави знак на равенство. Отново не съм наясно защо някои колеги работещи в системата на съдебната власт се страхуват, а други са направо ужасени и в резултат озлобени към колегите си и света от евентуалната перспектива да си търсят нова работа.
Много бих се изненадала, ако практикуващ юрист никога не стига до върховните инстанции. Все пак там работят по- добре подговени професионалисти и "разходката" до там не означава нито успех нито неуспех, важен е резултатът, който се получава и заради тези резултати мога да поздравя съответните съдебни състави. Нито сте запознат /а/ с конкретните случаи, нито с причините, нито с последиците, а давате мнения и правите изводи за "професионализъм" поради реализирани възможности, предоставени в законодателство за съдебна защита?! Изненадващо е за професионалист, какъвто твърдите че сте. За всеки "разхождащ се" редовно по съдебни инстанции не само юрист, но и лаик е ясно, че не винаги между конкретно съдебно решение и истина може да се постави знак на равенство. Отново не съм наясно защо някои колеги работещи в системата на съдебната власт се страхуват, а други са направо ужасени и в резултат озлобени към колегите си и света от евентуалната перспектива да си търсят нова работа.
- Гост
Ама много сте смешни, знаете ли? Това било форум за следователи - защо тогава не се съберете да си бършете сълзите. Не им било жал за мизерните условия и малките заплати - всъщност заплатите са от 1000 лв. нагоре и условията са във всеки кабинет компютър и климатик. Затрупани били с работа и кой сега ще я вършел. Ами че те от две-три години са с по десетина дела на производство на месец. Може би в някои служби където има стари прашасали камари си стоят, но те така и ще си стоят, явно. Но ако някой Ви го каже в очите - веднага ще го анатемосате. Като сте толкова кадърни, ще се реализирате. На мен лично много добре ми звучи да станете разследващи прокурори - не само да ръководите разследването, нои и после да си защитите труда в съда и да няма аз си свърших работата, ама прокурора какво направи и делото падна в съда.
- 33
|
|