начало

Повечето магистрати предпочитат смесено гласуване за следващия ВСС Повечето магистрати предпочитат смесено гласуване за следващия ВСС

Как да открия консултантска фирма?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да открия консултантска фирма?

Мнениеот VPOP » 27 Сеп 2005, 11:12

Аз съм ел. инженер и искам да си напрвя законно една консултантска фирма в моята област. Въпросът ми е: Каква е най-общо процедурата, как трябва да регистрирам, като ЕТ или по друг начин и има ли някакви критерии, които трябва да покрия допълнително? И последно, ако е възможно да ми кажете дали трябва да плащам патентен данък или друг и какъв?
VPOP

Мнениеот Гост » 27 Сеп 2005, 13:13

Не се засягайте, но отговор на толкова общ въпрос не може да се даде с няколко думи, при това има някои особености, които е добре да обсъдите със специалист. Иначе все едно да влезете във форум за зъболекари и да питате: "искам да си извадя няколко зъба, но как да позная кои точно са развалени, а след това искам да си поставя мост на тяхно място. А мога ли да ползвам хелметекс, за да залепя моста"?
Щом искате подробни разяснения, трябва да се видите с някого "лице в лице", защото можете наистина да изберете най-доброто за Вас. Универсална рецепта няма. Може и ЕТ да е добро решение, но може и търговското дружество да е по-подходящо.
Гост

Мнениеот VPOP » 27 Сеп 2005, 13:28

Страхувах се, че въпросът ще прозвучи общо и съм си мислил естествено да се съветвам сериозно с някой. Но виждам, че в тази държава има малко консултанти и още по-малко адвокати и икономисти, който с две думи да обяснят каква е практиката...
VPOP

Мнениеот йоанна » 27 Сеп 2005, 13:32

Изберете най - удобната за Вас форма, като я съобразите с особеностите на дейността, която ще извършвате. Поначало за предоставяне на консултантски услуги не се изисква специално разрешение. Но както казва колегата универсална рецепта няма и затова е по - добре да се консултирате със специалисти (данъчен, юрист), които да ви изяснят предимства и недостатъци, задължителни изисквания и т.н.
йоанна

Мнениеот ??? » 27 Сеп 2005, 15:37

как искате отговор с две думи като сте поставили три обширни въпроса?????????
???

Мнениеот Гост » 28 Сеп 2005, 15:30

VPOP написа:Страхувах се, че въпросът ще прозвучи общо и съм си мислил естествено да се съветвам сериозно с някой. Но виждам, че в тази държава има малко консултанти и още по-малко адвокати и икономисти, който с две думи да обяснят каква е практиката...

Пак съм този със зъболекарския пример. Няма отговор с две думи на това, което питате. Ако мислите, че съм некомпетентен, само ще уточня, че имам над 50 публикации в специализирани юридически издания и малко под 30 разработени процедури за правноинформационни системи. Тия хора не ми плащат, за да им пиша глупости, както се сещате. Така че - не се сърдете и не търсете мошеник, дето с две думи ще ви излъже, а някой, който да Ви свърши работа :lol:
Гост

Назад към Търговско право