начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

ДОКОГА ще търпим СЕМЕЙНАТА ОБЩНОСТ ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: ДОКОГА ще търпим СЕМЕЙНАТА ОБЩНОСТ ?

Мнениеот gega » 04 Мар 2004, 22:59

Дона, любов неутолима, не бъди тъй ледено разумна ти, в твоето сърце е скрита романтика, любов и драма! Бъди над-материалните неща, гугудко моя!:)))))))
gega

Мнениеот donna » 04 Мар 2004, 23:07

леле ама ти си страдал от болезнена романтика ,ми това е заразно я иди на психиятър имаш нужда определено
инъче другото е да станш поет или ти вече си
donna
Старши потребител

Мнениеот gega-принца » 04 Мар 2004, 23:11

Ах, завалийката и аз имам сходния проблем! Ах, колко съм красив - дори ме наричат принца:)))))))
Е, когато си перяла, гладила, гледала децата, съпругът ти е получавал доходи, от които сте придобили имуществени права, които са в режим на СИО и при евентуалният развод, ако не бъде оборена презумпцията за съвместния принос - чл. 19 СК, ще бъдете носител на 1/2 иделна част от общите вещи! Сега си представете, че не бяхте сключила граждански брак, а си живеехте на съпружески начала и детето ви се роди не по време на брака, не би се приложила и презупцията за бащинство и ако не бъде припознато от своя баща, трябваше да водите мъчителни процеси за установяване на произхода от бащата. Ами, представете си, че апартаментчето, което с толкова любов, усилие и време сте стъкмявали, в един слънчев ден се установи, че е изключителна собственост на Вашия доскорошен принц - сега дебелак! И т. н. Мислете, преди да говорите, драга!
gega-принца

Мнениеот gega » 05 Мар 2004, 00:28

Поет съм от няколко часа - от момента, в който прочетох твоите вдъхновяващи "прозрения" в правото. :))))))))))
gega

Мнениеот donna2 » 05 Мар 2004, 08:00

щом си поет надявам се да прочета от страниците на форума ода за СИО ,след като си толкова сантиментален романтичен ............и отнесен
donna2
Потребител

Мнениеот psavova » 05 Мар 2004, 12:09

Ne tyrpete! Horata ne sa veshti!
Nali znaete, che "nasila hubost ne stava" ?
No i vseki v nachaloto izglejda sbydnatata mechta...
Posle moje da se okaje po- zle ot nastoiashata semeina kartinka, koiato opisvate.
psavova
Младши потребител

Мнениеот младежа » 05 Мар 2004, 13:11

Предложението на Донна за договорчетата, няма да проработи , защото от СИО -ще отидем към ЗЗД и пак същите проблемчета ще ги дъвчим . По-големият принос в брака може да придобие формата на неоснователно обагатяване и т.н.
Според мен въпросът е доколко обществото е готово да се отърве от чуствата - за сметка на прагматичността. Но, нали има още поети с gegi........
младежа

Мнениеот слави котаров » 05 Мар 2004, 13:12

... мммм... не че нещо, ама... гугуТка се пише, гугуТка...
слави котаров

Мнениеот 4ук » 05 Мар 2004, 18:12

Докогато има хора с геги по нишите земи, дотогава ще има и СИО !!!
4ук

Мнениеот princesata » 08 Мар 2004, 17:28

Skapi prince, ako maja mi ima6e akala i pari4nite vazmojnosti da mi osiguri apartament4e moje bi 6tiah da go tarpia ot strah da ne me izrita na ulicata s deteto! no v slu4aia jiveem na kvartira, az imam apartament na moe ime sre6tu gledane, no poradi li4ni problemi ne jelaia da jiveia tam! a pak az dokato periah, gladeh, gotveh i t.n. ne sam spriala da hodia na rabota( s izklu4enie na 10 meseca:3 predi rajdaneto i 7 sled nego). za razlika ot men gospodina sedia 13 meseca v ka6ti bez dori da si tarsia rabota!
Taka 4e blagodaria prince moi i ne tolkova moi...
Vaprosa mi e kolko 6te mi kostva edin razvod po vzaimno i kolko kato i6tec?
princesata
Нов потребител

Мнениеот не много тъп » 10 Мар 2004, 10:07

До принцесата- ти си го търпяла - така , че ще си сърбаш попарата,а развода ще ти струва не пари / всеки адвокат сам си определя цената на своя труд/,а много НЕРВИ, и загубено време..........,.....абе я приготви 2 -3 бона , да се почерпим със съдията.... и да ти решим бързо проблема / за една седмица/
Иначе може да минеш и с 200 лв. и две три години дела. Успех.
не много тъп

Мнениеот Тути » 10 Мар 2004, 10:54

И аз съм напълно съгласна с Иван. Може би съм голяма идеалистка, но човек трябва да бъде такъв като сключва брак, а не да мисли какво ще получи при развод, иначе бракът се превръща в търговска сделка.
Тути

Мнениеот МИН » 11 Мар 2004, 10:04

Какво му е на брака, ако не е сделка / спомнаме си и Витали Таджер ,нали?/
МИН

Мнениеот s » 11 Мар 2004, 15:06

КОЛЕГИ, СИО-то не е толкова лошо, особено като се вземе впредвид, че в някои развити демокрации / Америка, щата Калифорния/ мъжът може да остане "гол като пушка" след развод!!!!!!!!!!!
А по отношение на предбрачния договор - аз съм "ЗА", защото има хора, които се женят за да паразитират на гърба на другите!!! Би било хубаво да се въведе и да бъде по желание неговото подписване при сключване на граждански брак!
s

Мнениеот МИН » 14 Мар 2004, 11:55

Ще остане в САЩ мъжа гол,,,,защото има РАВНОПРАВИЕ, а не като тук.....
МИН

Мнениеот *** » 14 Мар 2004, 20:45

Не знам кой определи съпружеската имуществена общност за комунистическа???
В държавите в Западна Европа също има режим на СИО. Но специално в Германия преди сключване на брака може да се избира - дали да има разделна собственост, дали да е СИО или да има брачен договор.
Просто и добре измислено.
Но нека помислим какво ще стане ако в България трябва да се сключва брачен договор.
Та нали милите чувства ще истинат още преди брака.
Много от нас знаят какво става когато жената не си смени името при брака - мусене и сърдене с месеци, а камо ли да се подпише договор, при който жената да претендира своето.
Изобщо не е чак толкова просто, колкото се пише по-нагоре.

Мнениеот donna2 » 14 Мар 2004, 20:58

От мене никой не е искал да си сменям фамилията , а и аз небих го направила по едно време беше нашумяло много около проекта за нов СК , с удоволствие и двамата бихме подписали такъв договор , ама няма щото закон няма ,а и какво ме интересуват роднините,да се мусят .
Много по разумно е човек да си уреди живота завбъдеще и да мисли с това което му е на раменете , а който иска СИО нека си живее с него ,то такъв беще и замисълът в проекто закона .
donna2
Потребител

Мнениеот МЛАДЕЖА » 18 Мар 2004, 19:58

Хайде на договорите ; и не какви да е ,а НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ, да имат работа хората я !
А развалянето им в съда - да имат работа и адвокатите, кво му е лошото ?

НЕКА ДА ОВЕЩЕСТВИМ ВСИЧКИ ЧУСТВА , амин !!!!!
МЛАДЕЖА

Мнениеот Валя » 27 Мар 2004, 21:10

Тъкмо вчера на този сайт
http://www.journey.bg/information/normi ... /index.htm
попаднах на формуляр за Брачен договор за пълна имуществена съпружеска разделност и си помислих : Е, разгеле ! Е, има ли сега в България имуществена съпружеска разделност , или още се мъдрува ? Има ли изключения от СИО?
Валя

Мнениеот donna2 » 27 Мар 2004, 21:12

мъдрува се
donna2
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси