начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Наклеветен и набеден ли съм?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наклеветен и набеден ли съм?

Мнениеот ilian_todorov » 16 Апр 2015, 10:37

През 2013 година загубих гражданско дело по което ВКС на основание чл. 29 от ЗЗД унищожава сключен НА за дарение между мен и ищеца като сключен поради измама. Не съм осъждан никога по наказателни дела и имам чисто съдебно минало. Дори полицейските ми регистрации са заличени по установения ред.
Преди години РС (2004, 2009, 2011 и 2012 година) четири пъти осъди ищеца заради клевети и обиди срещу мен, включително и затова, че ме е наричал измамник. Извадих ИЛ-ове и заведох изпълнително дело да си събера сумите по тях.
Наскоро обаче ищецът по описаното по горе гражданско дело по чл. 29 от ЗЗД в жалба до Окръжнен съд - Плевен срещу действията на ЧСИ срещу него по което аз съм взискател ме нарича на няколко пъти измамник. Цитирам дословно ръкописно написаното от него - " Искане: Да бъдат извадени от папките делата, с които измамникът И. Тодоров ме е осъдил за клевета - да бъдат възстановени и ревизирани и съобразени с решение №368 на ВКС от 03.04.2013 г. и да се види/да се съпоставят факти и да разберете, че съм казал и тогава и сега истината - че лицето И. Тодоров Е измамник. Ваше задължение Е да спрете този негодник да ограбва хората и да препродава имотите им. Негови корупционни помощници той има и сред вас, и в полицията, в общината, съда и прокуратурата... ...Да отмените изп. производство на ЧСИ И.К. като незаконосъобразно, необосновано, неправилно и противоконституционно - имайки предвид и действията на И. Тодоров - който е отнел имотите на повече от 20-30 семейства чрез измама и когото РП, ОП - Плевен и ПлРС и ПлОС толерира?!"
Първият ми въпрос е след като ВКС унищожава дарение, тъй като е сключено поради измама, има ли право да ме нарича измамник и носи ли нак. отговорност за клевета?
Вторият ми въпрос е има ли набеждаване по чл. 286 от НК?
ilian_todorov
Активен потребител

Назад към Наказателно право