начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Дискусии и предложения по проекти за закони

Re: Законопроект за Закона за адвокатурата - 2015г.

Мнениеот ivanov_p » 14 Фев 2015, 14:02

За пореден път ще пиша, че смисълът на поправките е именно да се отнемат права от други. Нямаше да има спор ако само се увеличаваха правомощията на адвокатите.

Аз лично съм практичен човек, а и преди много години адвокатката ми с която работя от 25 години, а тя е такава от 50, ми каза: Не може да спечелиш срещу богати! В тази връзка ми е странно, че адвокатите, които минават за отворковци, са тръгнали да си мешат капите с международни компании занимаващи се с консултантски услуги, управление на имоти и други неща, в които са вперели поглед от Колегията. Дори законът да се приеме те ще ви издухат за няколко месеца или година-две и то така, че няма да имате право да правите каквото и да е извън процесуалното представителство.

Не мога да схвана въобще този ищах да си врете гагите навсякъде? Аз лично имам достатъчно работа и се чудя как да подбера само най-печелившото, а другото да дам на други, а вие искате да се врете в абсолютно странични дейности?!? При мене изпадат много евтини неща, имоти, оборудване, права, но аз събирам вземания, не съм брокер и никога не съм се интересувал от тях, в същото време водещи кантори са тръгнали да управляват вилни селища, затворени комплекси и входове на панелки. Това е толкова трудна дейност, че в началото строителите се нахвърляха на нея, а сега се чудят на кого да я разкарат. Очевидно е, че не става въпрос за управление, а за "шапка", част от печалбата от един затворен комплекс да влиза в джоба на някой адвокат, който си е предоставил картата. Освен това как ще се осъществява управлението, при положение, че адвокатът не може да има търговско дружество, а по упълномощаване не става.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gkamenov » 14 Фев 2015, 14:13

ivanov_p написа:За пореден път ще пиша, че смисълът на поправките е именно да се отнемат права от други. Нямаше да има спор ако само се увеличаваха правомощията на адвокатите.

Аз лично съм практичен човек, а и преди много години адвокатката ми с която работя от 25 години, а тя е такава от 50, ми каза: Не може да спечелиш срещу богати! В тази връзка ми е странно, че адвокатите, които минават за отворковци, са тръгнали да си мешат капите с международни компании занимаващи се с консултантски услуги, управление на имоти и други неща, в които са вперели поглед от Колегията. Дори законът да се приеме те ще ви издухат за няколко месеца или година-две и то така, че няма да имате право да правите каквото и да е извън процесуалното представителство.

Не мога да схвана въобще този ищах да си врете гагите навсякъде? Аз лично имам достатъчно работа и се чудя как да подбера само най-печелившото, а другото да дам на други, а вие искате да се врете в абсолютно странични дейности?!? При мене изпадат много евтини неща, имоти, оборудване, права, но аз събирам вземания, не съм брокер и никога не съм се интересувал от тях, в същото време водещи кантори са тръгнали да управляват вилни селища, затворени комплекси и входове на панелки. Това е толкова трудна дейност, че в началото строителите се нахвърляха на нея, а сега се чудят на кого да я разкарат. Очевидно е, че не става въпрос за управление, а за "шапка", част от печалбата от един затворен комплекс да влиза в джоба на някой адвокат, който си е предоставил картата. Освен това как ще се осъществява управлението, при положение, че адвокатът не може да има търговско дружество, а по упълномощаване не става.

Дела срещу богати МОГАТ да се спечелят ! Защитавал съм бедни хора,чиито земеделски земи са били заграбени от богати и мога да ти кажа,че въпреки всичко съда им върна земята ! Защитавал съм и работници,уволнени от мастити БОГАТИ работодатели.И въпреки всичко съда ги върна на работа.Недейте да мислите,че само в София трябва да има и има правосъдие !
Адвокатската професия господине е дотолкова натикана в ъгъла,че повече от това няма на къде да ни издухват.И не ни плашете с когото и да е,не зависим от никого,наши работодатели са и ни остават единствено клиентите.Право на всеки един адвокат е да избере дали да упражнява дейноста ,предоставена от закона или да не я упражнява.Аз например няма да управлявам нито селища,нито вилни комплекси,нито панелки.но защо пък да не обслужвам правно някоя фирма или предприятия,ако поискам.Счетоводителят повече ли знае в областа на трудовото и търговското право ?
gkamenov
Потребител

Мнениеот Melly » 14 Фев 2015, 14:27

Гоше, губиш си времето да спориш с "Пейчо" (бел. моя).
Аз дори и не бих го нарекла колега. Много е далеч гОркият от правната материя, а пък взел да си пъха "гагата" там, където изобщо не му е работа.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 14 Фев 2015, 15:37

Мели, скъпа,събирачите вземания са на върха на хранителната верига, те само взимат! А аз съм на върха на събирачите на вземания. Нямам амбиции да ставам адвокат иначе отдавна щяха да са ми донесли документа вкъщи. Не неглижирам професията, няколко кантори ми изпращат ИЛ, познавам страшно много адвокати и то от най-добрите, които винаги съм оценявал като отлични сътрапезници, никога няма да те изложат независимо от количеството изпит алкохол, но все пак моето ниво е друго. Яд ме е, че писах в предмета на дейност: И ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ И ИЗГОТВЯНЕ НА ЮРИДИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ БЕЗ ПРОЦЕСУАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО, защото правните консултации и юридическите документи ми развалят имиджа и ставам като един от хилядите, които се занимават с регистрации на фирми, консултации по имоти, по сделки и банкови кредити, въобще неща, които обиждат съвестния и обществено отговорен инкасатор.
Как ме виждаш да си зарежа работата и да се правя на адвокат, като заверявам документи на бабите, пиша нотариални актове и събирам таксите за асансьора на някой вход?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Фев 2015, 15:44

Това е спам, ама не се сдържах:
ivanov_p написа:Яд ме е, че писах в предмета на дейност: И ПРАВНИ КОНСУЛТАЦИИ И ИЗГОТВЯНЕ НА ЮРИДИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ БЕЗ ПРОЦЕСУАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО, защото...

След като претендираш, че имаш капацитета и приятелите не би те затруднило да изчистиш този дерт, като промениш предмета на дейност. Айде стига- това е несериозно, да не казвам, че е израз на някаква злост към гилдията.

Законопроектът има своите слаби страни, но не е в нашите правомощия да ги коригираме сега.
Дори да го върнат- след време пак ще бъде внесен нов. :)

п.п. "събирачите на вземания" или по-конкретно цесионерите, за какъвто се афишираш, са паразити, които се хранят от кредиторовото нещастие, но това е мое мнение, де.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 14 Фев 2015, 19:21

Лек офтопик, извинявам се за което:

За да демонстрирам доколко "на върха" се намира дейността по събиране на вземания в хранителната верига, искам да обявя, че продавам http://www.dulgove.com, който от 2-3 години се класира на 1, 2 или 3 място в резултатите на Google по ключови думи "Събиране на вземания" и "събиране на дългове".

Търсенето действително е много добро, за разлика от прогнозата, вкл. такава касаеща доходите от тая дейност.

Цената е символична 5к.
http://www.lawsbg.com
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот crossbike » 14 Фев 2015, 22:21

Иванов, каква е тази превъзбуда?
Положението ще бъде следното:
1.Поне 5 години на училище и ако вземеш държавните изпити - 3 броя, ще получиш диплома;
2.После стаж - 6 месеца, имай предвид, че не е платен;
3.Следва изпит за правоспособност;
4.След това изпит за адвокат - трае 3 дни;
5.Независимо в кой ден от изпита отпаднеш, започваш от начало;
6.И тогава вадиш портфейла и плащаш встъпителна вноска;
7.После пък се почва:
а) наем за кантора;
б) осигуровки;
в) членски внос;
г) ток и топло;
д) данък;
8. Каквото остане е за теб.

Мислиш ли, че някой ще те остави да "събираш" ей така, безнаказано?

Времето на самодейните колективи изтича.

Успех!
crossbike
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 14 Фев 2015, 23:30

Кросбайк е написал защо е много глупаво да ставаш адвокат, особено ако майка ти и баща ти не са такива за да те приютят и ти прехвърлят работа. Никоя адвокатска кантора не се занимава сериозно със събиране на вземания точно защото това не е самодейност и не е за всеки.

Това не го разбрах?
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 14 Фев 2015, 23:39

искам да обявя, че продавам http://www.dulgove.com, който от 2-3 години се класира на 1, 2 или 3 място в резултатите на Google по ключови думи "Събиране на вземания" и "събиране на дългове".

Твой ли е? Нямаш лични.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivanov_p » 15 Фев 2015, 13:34

искам да обявя, че продавам http://www.dulgove.com, който от 2-3 години се класира на 1, 2 или 3 място в резултатите на Google по ключови думи "Събиране на вземания" и "събиране на дългове".

Твой ли е? Нямаш лични.

Не мога да отговоря без да си включил лични.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 15 Фев 2015, 17:03

Абе Иванов, под "ника" на продавача има едно синьо кълбенце, което означава че той има собствен сайт. Цъкни с мишката върху него и ще ти излезе сайта, където са дадени и контактите с продавача. Стига си се оправдавал с липсата на ЛС.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 15 Фев 2015, 19:07

Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот crossbike » 15 Фев 2015, 19:28

ivanov_p написа:

Това не го разбрах?

За "КОЛЕКТОР" говоря.
crossbike
Потребител

Мнениеот ivanov_p » 15 Фев 2015, 21:21

Колекторите са срамът на бранша, но не виждам как някой ще ги спре. На тая кълка хич да не лежите. Големите колекторски фирми сключват договори за десетки хиляди вземания и голяма част събират по телефона срещу много ниски разходи и сравнително ниски комисионни. Което не съберат минават през съда, със свои юрисконсулти. Между другото и сега всеки може да участва на търговете, няма забрани и за адвокати, но те нямат пари да гарантират изпълнението, а и няма такава практика по света. Казал съм вече, че вие искате да закарате балканската магария на площада на Европа и хубаво да се отъркаляте в грънците.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 16 Фев 2015, 01:30

Колеги, ако някой има интерес към сайта, пишете ми на yav79@abv.bg
http://www.lawsbg.com
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот havga » 16 Фев 2015, 15:03

crossbike написа:Иванов, каква е тази превъзбуда?
Положението ще бъде следното:
1.Поне 5 години на училище и ако вземеш държавните изпити - 3 броя, ще получиш диплома;
2.После стаж - 6 месеца, имай предвид, че не е платен;
3.Следва изпит за правоспособност;
4.След това изпит за адвокат - трае 3 дни;
5.Независимо в кой ден от изпита отпаднеш, започваш от начало;
6.И тогава вадиш портфейла и плащаш встъпителна вноска;
7.После пък се почва:
а) наем за кантора;
б) осигуровки;
в) членски внос;
г) ток и топло;
д) данък;
8. Каквото остане е за теб.

Времето на самодейните колективи изтича.

Успех!

Ами супер!
Като знаем какво е дереджето на ВСС, дълбоко се съмнявам, че адвокатските съвети, ще са по-различни при "подбора" си на кадри, да не говорим, че те са и пристристрастни, защото от тях зависи цедката за конкуренцията.

И каде остава "свободната професия", конкурентната среда и саморегулацията?
Ще си позволя да цитирам част от една статия по повод критики на ЕК към България именно по отношение регулациите на свободните професии : "Прекомерното регулиране и ограничаването на конкуренцията силно засягат и потребителите - защото водят до по-ниско качество на услугите, излишно оскъпяване и забавяне заради спазване на формалностите. Отделно държавата със закони, наредби и правилници дава прекомерни права на браншовите камари, които превръщат членството в незаобиколимо условие."

Та наистина не разбирам как ще се повиши нивото на предлаганата услуга, като се сложи изпит на входа на професията за всички !?!
havga
Младши потребител

Мнениеот crossbike » 16 Фев 2015, 16:03

Много труден този изпит...
В България има поне 5267 броя адвокати, младшите не знам колко са.
Всяка година се вливат поне 400-500 нови.
За каква липса на конкурентна среда говориш?
За каква липса на саморегулация говориш?
Вземи го прочети този ЗА най-после...
хехехехехе
crossbike
Потребител

Мнениеот rivin » 16 Фев 2015, 20:25

Ако се приемат промените в този закон, какво става с придобиването на адвокатски права (младши адвокат или адвоакт) без изпит, а с наличието на определен юридически стаж, както беше до сега - 5 години юридически стаж и можеш да се впишеш? По-скоро не ми е ясен този текст "придобилият юридическа правоспособност, който няма две години юридически стаж, може да упражнява дейност като младши адвокат при условията на този закон"
rivin
Младши потребител

Мнениеот winnerbg » 16 Фев 2015, 20:57

Добре де! Аз като съм си издържал изпита пред ВАС, но все още не съм се вписал в адвокатска колегия ... какво става? Изгубвам ли правата, които ми дава Удостоверението за издържан изпит пред ВАС? Това не ми става ясно!!!
И трябва ли да държа още един изпит, за да се впиша в колегията, която съм избрал?
Говори, за да те видя! - Сократ
winnerbg
Младши потребител

Мнениеот gkamenov » 17 Фев 2015, 00:42

winnerbg написа:Добре де! Аз като съм си издържал изпита пред ВАС, но все още не съм се вписал в адвокатска колегия ... какво става? Изгубвам ли правата, които ми дава Удостоверението за издържан изпит пред ВАС? Това не ми става ясно!!!
И трябва ли да държа още един изпит, за да се впиша в колегията, която съм избрал?

Колеги,които преди време си бяха положили изпитите сега бързат да се впишат.Наистина не се знае ако приемат измененията в закона дали няма да започнат да отказват полагането на изпита.А и не само изпита ще е проблем за постъпване,ако въведат изискването за 10 годишен АДВОКАТСКИ / а не общ юридически/ стаж тогава наистина става кофти.
gkamenov
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Обсъждане на законопроекти