- Дата и час: 24 Ное 2024, 07:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдийство
|
|
93 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдийство
Chestito! :))) Smqh! VSS - iunak do iunaka, kalpak do kalpaka!
След два неуспешни опита дъщерята на районния прокурор на София Славчо Кържев от вчера най-сетне е районен съдия. Решението за назначението на Цветелина Кържева бе гласувано с 16 гласа "за" от Висшия съдебен съвет (ВСС).
Преди да гласува за дъщерята на прокурора, съветът назначи и друг наследник на висш магистрат за районен съдия. Така и синът на председателя на III отделение на Върховния административен съд Николай Урумов - Антон ще облече черната тога. Досега той бе районен прокурор в столицата. За разлика от кандидатурата на Кържева обаче, неговата не бе обсъждана от съвета. Зам.-шефът на ВАС Бойка Попова само спомена, че "това е синът на Николай".
Кържева, която в момента адвокатства, бе горещо подкрепена от съдийската част на ВСС. В нейна защита се изказа Андрей Икономов от ВАС. Изпитвам известно неудобство вече, за трети път гласуваме тази кандидатура, започна той. И призова членовете на съвета да се абстрахират от отношението си към Славчо Кържев и да гласуват за дъщеря му. Да не се подвеждаме емоционално, децата не могат да отговарят за постъпките на бащите си, допълни Икономов. "Кой е бащата?," намеси се изненадан главният прокурор Никола Филчев. Чувал съм добри неща за Цветелина, заключи Икономов преди вота.
Ново 20-----
Зам.-главният прокурор Христо Манчев е пратил писмо до Иван Григоров, в което настоява кабелите на прокурорските телефони в Съдебната палата да бъдат отделени от съдийските. Мотивът за искането на Манчев е да не се смесват телефонните връзки. Това може да се направи, съгласи се Григоров. Като шеф на Върховния касационен съд той стопанисва палатата. И вече месеци наред е във война с прокуратурата заради реконструкцията й.
След два неуспешни опита дъщерята на районния прокурор на София Славчо Кържев от вчера най-сетне е районен съдия. Решението за назначението на Цветелина Кържева бе гласувано с 16 гласа "за" от Висшия съдебен съвет (ВСС).
Преди да гласува за дъщерята на прокурора, съветът назначи и друг наследник на висш магистрат за районен съдия. Така и синът на председателя на III отделение на Върховния административен съд Николай Урумов - Антон ще облече черната тога. Досега той бе районен прокурор в столицата. За разлика от кандидатурата на Кържева обаче, неговата не бе обсъждана от съвета. Зам.-шефът на ВАС Бойка Попова само спомена, че "това е синът на Николай".
Кържева, която в момента адвокатства, бе горещо подкрепена от съдийската част на ВСС. В нейна защита се изказа Андрей Икономов от ВАС. Изпитвам известно неудобство вече, за трети път гласуваме тази кандидатура, започна той. И призова членовете на съвета да се абстрахират от отношението си към Славчо Кържев и да гласуват за дъщеря му. Да не се подвеждаме емоционално, децата не могат да отговарят за постъпките на бащите си, допълни Икономов. "Кой е бащата?," намеси се изненадан главният прокурор Никола Филчев. Чувал съм добри неща за Цветелина, заключи Икономов преди вота.
Ново 20-----
Зам.-главният прокурор Христо Манчев е пратил писмо до Иван Григоров, в което настоява кабелите на прокурорските телефони в Съдебната палата да бъдат отделени от съдийските. Мотивът за искането на Манчев е да не се смесват телефонните връзки. Това може да се направи, съгласи се Григоров. Като шеф на Върховния касационен съд той стопанисва палатата. И вече месеци наред е във война с прокуратурата заради реконструкцията й.
- SegaBG
Re: Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдий
да кофти е че се случват такива неща. имало ги е преди и в бъдеще ще ги има. естествено е че и на мен не ми харесва подобно нещо но едва ли ако някой от нас имаше подобна възможност би я изпуснал. не знам защо се пише постоянно за дъщерята на кържев като има и други дори и по фрапантни случаи.
- небогопомазан
С Решение 958/01.02.2005г. на ВАС са отменили конкурса за мл.съдии, прокурори и т.н.(обявен с ДВ 60/04.07.2003г.)
Какво става в такъв случай с вече назначените такива и най-вече с техните актове?
Това е повече от година правораздаване.....
Какво става в такъв случай с вече назначените такива и най-вече с техните актове?
Това е повече от година правораздаване.....
- german69
- Нов потребител
интересно... дали е отменен целия конкурс или само в частта за РС - Севлиево?
- annita
Sega BG,явно сте запозната с обсъжданията във ВСС. Какви други кандидатури за съдии бяха обсъждани ?
- С
Така и така темата е тръгнала към синовете и дъщерите на тоя и оня. Чудя се що не вземем да я глобализираме! Предлагам всеки, който знае нещо за син или дъщеря, племенник или братовчед и други роднини по права и съребрена линия на публични личности (не само на магистрати), да вземе да го напише в този форум! Да видим какво ще се промени!
- bateto
Аз съм потомък на хан Аспарух. По една или друга линия имам нещо общо с Осман Паша (френски гражданин приел Исляма). Част от претците ми са били крадци и затова изпаретни на заточение в Австралия и Американския континент(където взели, че съградили демокрацията). Абе с две думи при тая глобализация, какви ли са ми връзките, та седя тук и помагам доколкото мога, защото по природа съм .............!?
- Инот
O,wh ksu= Друг не иска ли да си направи харакири...?
Tantundem quoque posteri creduntq quantum prasens aets spoponderit (CURTIUS)
Tantundem quoque posteri creduntq quantum prasens aets spoponderit (CURTIUS)
- Инот
Нали затова новият ВСС отмени наредбата, приета от предишния, съгласно която и районен съдия се ставаше след конкурс.
- BCC
Темата е много интересна.
Друго си е ако баща ти е съдия, дядото-прокурор, съпругата-следовател, съответно, ако си дъщеря или син трябва да станеш (като пораснеш) СВИНАР, ГОВЕДАР, може и КРАВАР, а при добро стечение на обстоятелствата задължително ЛЕКАР или КОСМОНАВТ, но в никакъв случай не трябва да изучаваш право. Не дай си Боже да станеш съдия или прокурор.
Ако случайно си направил тази грешка, не трябва да получаваш оценки повече от 3, 00, най-много 3,50.
Е, такъв трябва да е идеала за да не попаднеш в някоя много мъдра тема, в някой прекрасен форум (Lex.bg наистина чудесен), но темата е ужасна. Дребните душички са само тук.
Ех, цитирам "Ако даваха Нобелова награда за завист или злоба, задължително щеше да е притежание на българин".
Друго си е ако баща ти е съдия, дядото-прокурор, съпругата-следовател, съответно, ако си дъщеря или син трябва да станеш (като пораснеш) СВИНАР, ГОВЕДАР, може и КРАВАР, а при добро стечение на обстоятелствата задължително ЛЕКАР или КОСМОНАВТ, но в никакъв случай не трябва да изучаваш право. Не дай си Боже да станеш съдия или прокурор.
Ако случайно си направил тази грешка, не трябва да получаваш оценки повече от 3, 00, най-много 3,50.
Е, такъв трябва да е идеала за да не попаднеш в някоя много мъдра тема, в някой прекрасен форум (Lex.bg наистина чудесен), но темата е ужасна. Дребните душички са само тук.
Ех, цитирам "Ако даваха Нобелова награда за завист или злоба, задължително щеше да е притежание на българин".
- Инот
Темата, уважаеми Инот е:
"Защо някои минават през конкурс, а други - не?"
Подтемата е: "Редът - районен съдия без да си бил младши съдия т.е. преминал през конкурс) достъпен ли е за всички в равна степен ?"
Да. В някои изказвания има злоба, но въпросът дали някои не са по-равни си остава.
"Защо някои минават през конкурс, а други - не?"
Подтемата е: "Редът - районен съдия без да си бил младши съдия т.е. преминал през конкурс) достъпен ли е за всички в равна степен ?"
Да. В някои изказвания има злоба, но въпросът дали някои не са по-равни си остава.
- BCC
Za6to temata e vazhna? Temata e vazhna, za6toto tova e u4ebnikarski primer, pri kojto vryzkite sa opredelq6ti za tova - nqkoj da zapo4vne rabota v edna kompromentirana i ne dobre rabote6ta sydebna sistema.
Tuk ne stava vypros za zavist, za6to naistina nqma za kakvo da se zavizhda na takiva 'dzhudzheta' i mamini sin4eta. Tova, koeto e vazhno v slu4aq e, 4e ima problem s podbora na kadri v sydebnata sistema. Az si davam smetka, 4e nie ne zhiveem v idealen svqt i takiva ne6ta se slu4vat i 6e prodylzhat da se slu4vat. Problemyt e, 4e v BG, oba4e, tova e praktika, koqto ne e ot v4era, a ot pone ot 60 godini. Rezultatite sa nalice imame naj-kalpavata sydebna sistema v Evropa, koqto e obekt na tolkova kritiki, koito sa dobre izvestni na vsi4ki. Nikoj ne vqrva v BG syda. Ne znam dali dori i rabote6tite v nego si vqrvat. Tova e tyzhnoto v slu4aq.
Naglostta na horata ot VSS stigna do tam,4e 2 pyti kandidaturata na g-ca Kyrzheva be6e vry6tana, mozhe bi za da q glasuvat, zaedno s tazi na g-n Anton Urumov.
Nqma zavist, pi4, no na tezi ne6ta trqbva da im se dava glasnost. 4udq se, oba4e, dali ima smisyl da im se dava glasnost, sled kato mladi hora v BG kazvat: "едва ли, ако някой от нас имаше подобна възможност би я изпуснал."
Moqt (li4en) izvod ot tova e, 4e v BG ima problemi i BG skoro nqma da se opravi i prevyrne v normalna dyrzhava.
Tuk ne stava vypros za zavist, za6to naistina nqma za kakvo da se zavizhda na takiva 'dzhudzheta' i mamini sin4eta. Tova, koeto e vazhno v slu4aq e, 4e ima problem s podbora na kadri v sydebnata sistema. Az si davam smetka, 4e nie ne zhiveem v idealen svqt i takiva ne6ta se slu4vat i 6e prodylzhat da se slu4vat. Problemyt e, 4e v BG, oba4e, tova e praktika, koqto ne e ot v4era, a ot pone ot 60 godini. Rezultatite sa nalice imame naj-kalpavata sydebna sistema v Evropa, koqto e obekt na tolkova kritiki, koito sa dobre izvestni na vsi4ki. Nikoj ne vqrva v BG syda. Ne znam dali dori i rabote6tite v nego si vqrvat. Tova e tyzhnoto v slu4aq.
Naglostta na horata ot VSS stigna do tam,4e 2 pyti kandidaturata na g-ca Kyrzheva be6e vry6tana, mozhe bi za da q glasuvat, zaedno s tazi na g-n Anton Urumov.
Nqma zavist, pi4, no na tezi ne6ta trqbva da im se dava glasnost. 4udq se, oba4e, dali ima smisyl da im se dava glasnost, sled kato mladi hora v BG kazvat: "едва ли, ако някой от нас имаше подобна възможност би я изпуснал."
Moqt (li4en) izvod ot tova e, 4e v BG ima problemi i BG skoro nqma da se opravi i prevyrne v normalna dyrzhava.
- vyzmuten
Темата за равенството е отживелица (и лош експеримент). Още с раждането човек е различен (физически). Семейната среда влияе и оформя (пак ставаме различни и в това е чара, иначе МАТРИЦАТА). Темата би трябвало да бъде за справедливостта (но и такова "животно" няма), пък и ти BBC го знаеш.
Темата за конкурсите е сложна, защота сами си я правим.
Един конкурс е безпристрастен единствено когато е под формата на затворен тест (въпрос с няколко отговора, където само един е вярен).
В КАТ са го постигнали с листовките и то не от вчера.
На запад цялото начално образование се оформя именно на този принцип. Философстването е оставено за по-късно, чак във ВУЗ.
Темата баща/майка - син/дъщеря е толкова смешна, че не ми прилича на зряло мислене.
Докато не оценяваме личността, а другите фактори, вечно ще тъпчим на едно място.
Та къде е проблема, че нещо ми обягна (все пак съм .............)?
Темата за конкурсите е сложна, защота сами си я правим.
Един конкурс е безпристрастен единствено когато е под формата на затворен тест (въпрос с няколко отговора, където само един е вярен).
В КАТ са го постигнали с листовките и то не от вчера.
На запад цялото начално образование се оформя именно на този принцип. Философстването е оставено за по-късно, чак във ВУЗ.
Темата баща/майка - син/дъщеря е толкова смешна, че не ми прилича на зряло мислене.
Докато не оценяваме личността, а другите фактори, вечно ще тъпчим на едно място.
Та къде е проблема, че нещо ми обягна (все пак съм .............)?
- Инот
Ще се съглася с Вас колега, смятам, че няма какво да се коментира. В действителност, името може да е не само “ключ за врата”, а и пречка в смисъл, че не те оценяват заради професионалните ти качества, а по друг критерий. Колегата може и да е способен юрист с отлични качества и професионално да си върши работата. Това обаче ще разберем съвсем скоро, когато встъпи като районен съдия. Аз съм по-скоро положително настроена. Все пак закона е ясен имаш ли повече от 2 години стаж, можеш да бъдеш предложен за районен съдия. Не знам, никога съм нямала и идея да ставам магистрат под каквато и да е форма, но ако някой има желание да бъде такъв, защо да се отказва само защото носи определена фамилия?
- Гери
Адмирирам Гери (доста зряло, въпреки, че нямам право да давам оценка или да съдя когото и да било).
- Инот
инот, темата е за това дали най- заслужилите са в съдебната система , а не парашутисти и нечии синчета и дъщерички, като теб може би ?
- 3345
Според мен - специално за съдии трябва да има възрастов ценз, като в англо-американското право. Не е толкова важно да си блестящ юрист - законите ще ти ги разтълкуват адвокатите и можеш да си правиш консултации. Примерно мировите съдии в Англия не са изобщо юристи, а си имат клерк, който ги съветва в това отношение. А изобщо към всеки съд си има консултантско експерно тяло. Важни са професионалното отношение, моралният облик и чувството за справедливост, както и създаения от тях респект. Те се доказват едва като се поблъскаш поне 10 години в практиката.
- enigma
Разбира се, че съм парашутист (нали съм потомък на хан Аспарух), но рано или късно всеки пада на земята :)))).
Малко по-горе съм описал връзките си по мъжка линия (и дори си направих харакири), може би, сега е време да посоча връзките си по женска линия (тези с кралици, принцеси, графини, а бе цялата си "синя кръв").
След това признание, би трябвало да ме уважаваш повече? :))))
Не, произхождам от бедно работническо семейство, баба и дядо теглиха ралото, защото нямаха пари да си купят волове.
Завърших право по грешка с 3,00, но работническо-селския ми произход, примесен с буржоазното ми потекло ме изстреля с ракета носител.
За това нося очила и съм грозен и дебел (все качества които биха ме поставили на първите страници на всяко реномирано списание).
Та 3345, дали не трябва да си сменя професията и да стана водолаз!? :)))
Малко по-горе съм описал връзките си по мъжка линия (и дори си направих харакири), може би, сега е време да посоча връзките си по женска линия (тези с кралици, принцеси, графини, а бе цялата си "синя кръв").
Не, произхождам от бедно работническо семейство, баба и дядо теглиха ралото, защото нямаха пари да си купят волове.
Завърших право по грешка с 3,00, но работническо-селския ми произход, примесен с буржоазното ми потекло ме изстреля с ракета носител.
За това нося очила и съм грозен и дебел (все качества които биха ме поставили на първите страници на всяко реномирано списание).
Та 3345, дали не трябва да си сменя професията и да стана водолаз!? :)))
- 6969 (Инот)
Вижте колега, всеки в този форум е изграден като личност (по един или по друг начин, това няма значение) и има право да формира собствено мнение. Лично аз имам двама близки приятели, които са младши съдии и са станали такива без протекции, нещо повече нововстъпилия им колега също е преминал конкурса без такива (момчето е първо поколение юрист, няма материални възможности и това което го отличава от много наши колеги е бързият ум и задълбоченото познаване на материята, и стремежа му към непрекъснато самоусъвършенстване). Нещо повече струва ми се малко грубо, човек, който не познавате да бъде квалифициран като “парашутист” само защото има друго, по-различно от вашето виждане за нещата. Ако искаш нещо достатъчно силно, можеш да го постигнеш с много труд и упорство. Постоянството и търпението са две много важни качества, които всеки юрист трябва да притежава!
Желая ви приятен и усмихнат уикенд!
Желая ви приятен и усмихнат уикенд!
- Гери
обстоятелствата около обсъжданата личност - визирам дъщерята на прокурора Кърджев, два пъти отхвърляна от ВСС, а на третия одобрена, водят до един извод- парашутист, а иначе не искам да обидя никого!
- 3345
93 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|