начало

Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати Съветът за партньорство към ВСС предлага: В Изборния кодекс да се предвиди голяма квота за юристи – кандидати за депутати

Конкурс за длъжността „съдия по вписванията“

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Конкурс за длъжността „съдия по вписванията“

Мнениеот amarant » 24 Юни 2013, 10:53

Тъжната истина е, че всички жалби, молби и петици , колкото и интелигентно и аргументирано да са написани, винаги са глас в пустиня. Не съществува процедура за оспорване на резултатите и правилността на посочените от комисията отговори за верни. Единствено, ако някой ентусиаст отиде да си прегледа работата в краткото време определено за това и открие технически грешки при сумиране на резултата му, може да промени нещо. Да ама повечето от участниците са от всички краища на България. Представяте ли си как 200 човека, ще се втурнат в определения ден от 9 до 12 часа да си гледат работите :D . Така, че няма смисъл да се навиваме за жалби и съдебни спорове, резултата е винаги един и същ, рано или късно /ако някой жали/, спечелилите конкурса получават работата. Всички останали вечно се чудим, дали сме ужасно тъпи :oops: или просто конкурса не е бил честен :evil: и винаги ще е така, докато не се установи практиката, теста с отговорите да се публикува след приключване на писмения изпит. :!:
amarant
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 24 Юни 2013, 10:55

n_ikito написа:
tiesto написа:П.С. Все повече ми узрява идеята, защо се явяваме на изпити, които са организирани от непрактикуващи юристи и дали това не е повод за една частна жалба въз основа на Наредба за провеждане на конкурсите за държавни служители, апропо Закон зa държавния служител...?

Макар и с 'объркан' статут, едно е сигурно......съдията по вписванията НЕ Е държавен служител....

и с риск, да си създам 'ореол' на заяждащ се.....в примера с конкурса за ДСИ, няма никакво нарушение.....едномесечния срок, означава, че датата следва да е в този период....утре , вдругиден или след 29 дни.....какво е нарушението????? Ако беше след 40 дни....е друга бира...

Ааа...добре, че ми каза, че не е със статут на ДС, брейййййй как щях да се подлъжа,тцтц...
Не, не оттеглям си желанието да упражнявам такава длъжност. Пфууу...

П.С. Посочените нормативни актове се използват субсидиарно спрямо по-горе посочената заповед на министъра ...
То е ясно, че основният е ЗСВ и по-точно Глава тринадесета, Чл. 279 и сл.
Играем си с тези коментари наистина на" еди-си ела-си".
Similia similibus curantur.
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот amarant » 24 Юни 2013, 11:12

n_ikito написа:
tiesto написа:

и с риск, да си създам 'ореол' на заяждащ се.....в примера с конкурса за ДСИ, няма никакво нарушение.....едномесечния срок, означава, че датата следва да е в този период....утре , вдругиден или след 29 дни.....какво е нарушението????? Ако беше след 40 дни....е друга бира...

То и аз така си го изтълкувах тогава, но все пак за повече яснота е редно формулировката да е "в срок до един месец". Едно е да отговаряш пасивно на въпроси в тест, друго е да развиваш устно въпросите от конспекта, според моето скромно мнение това пак изисква време за подготовка.
amarant
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 24 Юни 2013, 11:33

tiesto написа:
n_ikito написа:Ааа...добре, че ми каза, че не е със статут на ДС, брейййййй как щях да се подлъжа,тцтц...

П.С. Посочените нормативни актове се използват субсидиарно спрямо по-горе посочената заповед на министъра ...

Не боли, ако човек признае ...'сбърках', явно не си го разбрал.....ЗДС няма никакво /дори и субсидиарно/ 'приложение' в случая.......След ЗСВ....следва евентуално КТ..........правоотношението с МП е трудово......ама карай..Аз констатирах нещо грешно, насреща сръдни....
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот petrovvvv » 24 Юни 2013, 13:19

За мен устния изпит не трябва да е преди 25 юли. По всички правила на лингвистичното тълкуване в едномесечен срок го разбирам да не е по - рано от един месец от обявяване на резултатите. Иначе защо не е написано до един месец.
petrovvvv
Нов потребител

Мнениеот amarant » 24 Юни 2013, 13:50

petrovvvv написа:За мен устния изпит не трябва да е преди 25 юли. По всички правила на лингвистичното тълкуване в едномесечен срок го разбирам да не е по - рано от един месец от обявяване на резултатите. Иначе защо не е написано до един месец.

Подкрепям напълно!
amarant
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 24 Юни 2013, 13:55

n_ikito написа:
tiesto написа:
n_ikito написа:Ааа...добре, че ми каза, че не е със статут на ДС, брейййййй как щях да се подлъжа,тцтц...

Не боли, ако човек признае ...'сбърках', явно не си го разбрал.....ЗДС няма никакво /дори и субсидиарно/ 'приложение' в случая.......След ЗСВ....следва евентуално КТ..........правоотношението с МП е трудово......ама карай..Аз констатирах нещо грешно, насреща сръдни....

За десетина години юридически стаж съм омазвал не едно дело и винаги съм си признавал грешките.
Но в случая не мога да се съглася с теб, не ми се рови съдебна практика, за да ти покажа че не си прав.
А и все тая и да те оборя...
По-интересното е, че една бланкова длъжност каквато е съдия по вписванията създава такава ожесточена полемика.. Това идва да ни покаже,че времето на юридическото образование е отдавна околешно...

Справка: "Спомени" на Петко Венедиков Първо изд., С., 2003.
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот didko11 » 24 Юни 2013, 14:03

Като се вземе предвид минималния брой на тези, които ще се класират
е за устен, без да съм лош пророк, успех желая на всички, които са положили усилия, струва ми се че е напълно без значение кога ще се насрочи.
didko11
Младши потребител

Мнениеот astrea » 24 Юни 2013, 14:31

----------------
Последна промяна astrea на 26 Юни 2013, 13:09, променена общо 1 път
astrea
Младши потребител

Мнениеот karanedeff » 24 Юни 2013, 15:33

tiesto написа:Но в случая не мога да се съглася с теб, не ми се рови съдебна практика, за да ти покажа че не си прав.

Прочети си чл. 293 ЗСВ :idea:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот lawjustice » 24 Юни 2013, 15:39

""""""""""""""""""""""""""""
Последна промяна lawjustice на 25 Юни 2013, 21:08, променена общо 1 път
lawjustice
Младши потребител

Мнениеот didko11 » 24 Юни 2013, 17:16

До някъде съм съгласна с вас колега, но имам усещането, че половината от обявените места ще останат незети въ основа на този конкурс, както се случи и на предния такъв, а в последствие ще се разбере, че неаетите места са назначени хора до провеждане на следващия конкурс, само дето ще се окаже че постъпилият на желаната от някого от нас позиция е назначен друг някого, който се е представил по-слабо нна теста, но какво ли от това, като на нас не ни е достигнала една точка на писмения, а на назначения петнайсет, нали все пак ние уважаваме професионализма при изготвянето на този прословут тест.
didko11
Младши потребител

Мнениеот lawjustice » 24 Юни 2013, 17:48

******************отличничка от су
Последна промяна lawjustice на 25 Юни 2013, 21:07, променена общо 1 път
lawjustice
Младши потребител

Мнениеот astrea » 24 Юни 2013, 22:41

-------------------------
Последна промяна astrea на 26 Юни 2013, 13:08, променена общо 1 път
astrea
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 25 Юни 2013, 14:13

Е-е-е-ех, как се правят на ударени за едни резултати в последните минути ще ги публикуват...
Тц,тц бива нагласянки .... :?
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот sneg_petrova » 25 Юни 2013, 14:29

А дали днес най-накрая ще ги обявят :?:
sneg_petrova
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 25 Юни 2013, 14:50

sneg_petrova написа:А дали днес най-накрая ще ги обявят :?:

Не е сигурно ха-ха-ха! :lol:
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот van4etom » 25 Юни 2013, 15:10

Колегите които са се явявали на предишните конкурси за съдии по вписванията, кажете впечатления дали комисията спазва някакви срокове изобщо или публикуват резултати тогава, когато те преценят...Ясно е, че ние ще си чакаме докато има светлина в тунела, но все пак - да знаем. Ако това е принципно отношение по конкурси - да не се спазват обявените предварително срокове, да не пренатоварваме мрежата, сърцата и душите си с ненужни вълнения и страсти :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
van4etom
Нов потребител

Мнениеот tiesto » 25 Юни 2013, 15:15

van4etom написа:Колегите които са се явявали на предишните конкурси за съдии по вписванията, кажете впечатления дали комисията спазва някакви срокове изобщо или публикуват резултати тогава, когато те преценят...Ясно е, че ние ще си чакаме докато има светлина в тунела, но все пак - да знаем. Ако това е принципно отношение по конкурси - да не се спазват обявените предварително срокове, да не пренатоварваме мрежата, сърцата и душите си с ненужни вълнения и страсти :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Резултати в последните минути на работното време в диапазона 16:55 до 16:59 часа на 25.06.2013г. - тоест днес :roll: :lol:
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот van4etom » 25 Юни 2013, 15:21

Резултати в последните минути на работното време в диапазона 16:55 до 16:59 часа на 25.06.2013г. - тоест днес :roll: :lol:[/quote]

:oops: :oops: :oops: Тогава ще се прищим и потим до 5 часа :lol:
van4etom
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити