начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Семейно наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Семейно наследство

Мнениеот julya_ » 13 Мар 2013, 21:31

Здравейте интересува ме дали може да ми помогнете по следния въпрос,като имате в предвид,че текста долу е единствената информация, с която разполагам.

През 1991-1992г. във Върховния съд е подадена молба за преглед по реда на надзора на решение, обосновано от съда от по-ниска инстанция с чл.59 ал.1 от ЗС, съгласно който правото на ползване се погасява със смъртта на ползвателя, ако то не е учредено за по-кратък срок.
От съдържанието на приложените преписи от нотариални актове се установява, че ищецът и покойната му съпруга са прехвърлили собствеността върху недвижимите имоти, предмет на спора, на дъщеря си Недялкова и синът си Календеров, но изрично са запазили "правото да владеят и ползват имота, заедно и поотделно озцяло до края на живота си, включително всички селскостопански и други подобрения". Следователно още при сключването на договора прехвърлилите собствеността на имота и приобретателите са учредили в полза на първите вещно право на ползване върху него.

Въпросът ми е: Какво ще е решението на ВС по жалбата според вас?

(Да си призная, като цяло съм абсолютно некомпетентна и поради тази причина ви моля за помощ)
julya_
Нов потребител

Re: Семейно наследство

Мнениеот sunrise » 13 Мар 2013, 22:42

Не съм чела по-нескопосано изложен казус. За кога Ви трябва домашното? И кой асистент го е измислил? Само дето не ми стана ясно какъв е иска и какво е отношението на прегледа към него?
sunrise
Активен потребител

Re: Семейно наследство

Мнениеот bird_of_paradise » 14 Мар 2013, 01:23

Кофти. Както и да го чета- пак е кофти.
Мързел, инертност и всичко, което не толерирам взе да взима превес 8)
viewtopic.php?f=25&t=53916&hilit=+%D0%BA%D0%BE%D1%84%D1%82%D0%B8&p=519246#p519246
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси