начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Наследство при доведени деца?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследство при доведени деца?

Мнениеот tsetso144 » 26 Фев 2013, 21:39

Здравейте! Имам нужда от съвет по следния казус:
баща ми има втори брак с чужда гражданка, която има статут -постоянно жителство в България. От първия брак освен мен, баща ми и има и дъщеря. Мащехата ми също има едно дете от първия си брак, което също е със статут на постоянно пребиваващ чужденец. Осиновяване няма към нито едно от децата. По време на брака си, баща ми и съпругата му закупуват жилище с ипотека, която все още не е погасена - титуляр по кредита е баща ми. Интересува ме в един бъдещ момент, ако(когато) се стигне до наследяване в какво отношение ще са дяловете на съпруга/ съпругата, родната и доведената ми сестра и мен? Благодаря предварително!
tsetso144
Нов потребител

Re: Наследство при доведени деца?

Мнениеот n6391 » 04 Мар 2013, 12:18

Нищо конкретно не може да се каже - зависи кой от съпрузите ще почине пръв / Да са живи и здрави все пак /. Вие и сестра ви от предишния брак на баща си ще наследите него, а дъщерята на мащехата Ви - нея. Независимо кой от тях почине пръв, другият съпруг получава дял от имуществото му, равен на дела на всяко дете / в случая се гледа чие е детето /. Така че делът на всеки зависи от дължината на жизнения му път. :wink:
n6391
Потребител

Назад към Семейни казуси