начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Въпрос за покупка на имот

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за покупка на имот

Мнениеот vasilenka » 13 Яну 2013, 15:43

Здравейте,
Имам придобит имот преди брака ми. Бих искала да го продам и да закупя нов имот, но да го запиша на името на децата си. При евентуална раздяла със съпруга ми, би ли могъл да има претенции към имота? Ако да, тогава каква е възможността той да няма такава?
Благодаря ви предварително!
vasilenka
Нов потребител

Re: Въпрос за покупка на имот

Мнениеот n6391 » 13 Яну 2013, 18:05

Щом имота е придобит преди брака, то той е лична Ваша собственост и можете да се разпоредите с него в чиято искате полза. За да няма съпругът Ви обаче претенции за дял в новозакупения имот със средствата, получени от имота, придобит преди брака обаче е необходимо да не използвате общи средства ( придобити по време на брака), ако цената на новозакупения имот е по-висока.
n6391
Потребител

Назад към Семейни казуси