начало

До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд  До две седмици ще са ясни кандидатите за Конституционния съд 

Дружество за съвместна дейност

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дружество за съвместна дейност

Мнениеот elena nikoloval » 09 Дек 2004, 16:00

Колеги, може ли някой спешно да ми съдейства по следния въпрос: при договор за съвместна дейност по ЗЗД чл. 357-364, между две юридически лица - едното от които ООД другото държавно предприятие, при промяна на съдружниците на ООД -то, длъжно ли е да го съгласува с ръководството на държавното предприятие, с оглед на това, че тези дружества се сключват с оглед на личността?
elena nikoloval

Re: Дружество за съвместна дейност

Мнениеот mai » 09 Дек 2004, 16:34

Ако според клаузите на договора няма такова изискване, считам, че не е нужно, т.к при положение, че договорът е сключен между ООД и друго търговско дружество, то те се явяват "лицата" и измененията вътре в едно от тях не засягат ДЗЗД-то.elena nikoloval написа:
mai

Мнениеот Тереза » 09 Дек 2004, 17:33

Напълно съм съгласна с Вас
Тереза

Мнениеот elena nikoloval » 09 Дек 2004, 18:07

Искрено благодаря за бързото отзоваване и желая успехи.
elena nikoloval

Мнениеот Mi-Lena » 09 Дек 2004, 18:08

Съгласна съм с вас, че не е необходимо. Дори и да го има в договора за гражданско дружество - тази клауза не би могла да породи действие. "Личността" е самото ООД като ЮЛ, а не персоналния му състав.
Mi-Lena

Назад към Търговско право