начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Той изкарва много в чужбина а на детето си не плаща издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Той изкарва много в чужбина а на детето си не плаща издръжка

Мнениеот marian4e » 04 Яну 2013, 22:04

Здравейте, прочетох във форума повечето теми за неплащане на издръжка на дете, но не успях да открия отговор на моя проблем. Той е следния разведена съм от 4 години, правата са присъдени на мен.Бившият ми съпруг замина за Кипър да работи, уж за да изкарва пари и да праща за детето. Осъден е да плаща 80 лв.( тогава това беше максимума ), но в деня на развода след като напуснахме съда той предложи да дава по 100 лв. Това беше така до преди два месеца. От тогава не е пратил и стотинка. Забравих да спомена, че тъй като е изтеглил голям кредит,преди брака, и не го връща, му беше наложен запор на заплатата,и нещо като запор да напуска страната, но май беше прието от министерството, че това нарушава човешките права и после го отмениха, не притежава нищо на свое име, но съм сигурна,че в Кипър работи на договор.Искам да знам има ли начин да го накарам да плаща издръжката? По-точно има ли шанс да го осъдя или съда ще реши че тъй като няма нищо няма от къде да ги вземе тези пари и дали доходите му от Кипър ще бъдат взети под внимание? Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет как да постъпя.При тези обстоятелства мога ли да подам някаква молба в общината от там да ми изплащат издръжката на детето или при наличието на кредита му от общината не биха обърнали внимание на подобна молба.
marian4e
Нов потребител

Re: Той изкарва много в чужбина а на детето си не плаща издр

Мнениеот marian4e » 08 Яну 2013, 20:57

marian4e написа:Здравейте, прочетох във форума повечето теми за неплащане на издръжка на дете, но не успях да открия отговор на моя проблем. Той е следния разведена съм от 4 години, правата са присъдени на мен.Бившият ми съпруг замина за Кипър да работи, уж за да изкарва пари и да праща за детето. Осъден е да плаща 80 лв.( тогава това беше максимума ), но в деня на развода след като напуснахме съда той предложи да дава по 100 лв. Това беше така до преди два месеца. От тогава не е пратил и стотинка. Забравих да спомена, че тъй като е изтеглил голям кредит,преди брака, и не го връща, му беше наложен запор на заплатата,и нещо като запор да напуска страната, но май беше прието от министерството, че това нарушава човешките права и после го отмениха, не притежава нищо на свое име, но съм сигурна,че в Кипър работи на договор.Искам да знам има ли начин да го накарам да плаща издръжката? По-точно има ли шанс да го осъдя или съда ще реши че тъй като няма нищо няма от къде да ги вземе тези пари и дали доходите му от Кипър ще бъдат взети под внимание? Ще ви бъда много благодарна ако ми дадете съвет как да постъпя.При тези обстоятелства мога ли да подам някаква молба в общината от там да ми изплащат издръжката на детето или при наличието на кредита му от общината не биха обърнали внимание на подобна молба.

Ако реша да го съдя и тъй като нямам точен негов адрес ( той казва,че е в Кипър, но аз не знам точно къде е, а и нямам никаква обратна връзка с него ) на какъв адрес трябва да пратя евентуална призовка и за подобно дело изисква ли се неговото присъствие?
marian4e
Нов потребител

Re: Той изкарва много в чужбина а на детето си не плаща издр

Мнениеот neutralen » 08 Яну 2013, 23:19

Положението ви никак не е добро, но тук във Форума може да получите само някакви съвети, възможно е да бъдат и противоречиви и да се чудите какво да правите.
За това, ако имате възможност, вървете при някой адвокат, консултирайте се и евентуално с негова помощ може да предприемете действия за защита интересите ви и тези на детето.
Не губете време !
neutralen
Активен потребител

Назад към Семейни казуси