начало

Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК Кои грешки при отчитането на медицинска помощ извиняват лечебните заведения пред НЗОК

Не мога да взема детето си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не мога да взема детето си

Мнениеот irinanikova » 26 Дек 2012, 17:32

Имам дете на 5 години,припознато,с баща му се разделихме,когато беше на по-малко от годинка.Тогава нямах възможност да се грижа за него,живеех на квартира,нямам близки и роднини.Имах само баща,който редовно злоупотребяваше с алкохола и не можеше да се разчита на него.В последствие се разболя и почина преди две години и половина.Не можех да се грижа сама за детето,понеже работата ми е на смени,а ако я сменя ще взимам значително по-малка заплата и няма да мога да си позволя да плащам квартира и другите разходи.
Сега имам постоянен партньор,предстои ми да се омъжа,чакам и бебе и искам да взема детето си при мен.Бъдещият ми съпруг има собствено жилище.Мога да му осигуря по-добри условия,както и по-добро възпитание.И ще живее в град,а не на село както до сега.
Въпроса ми е може ли баща му да ми попречи да го взема,въз основа на това,че досега го е отгледал той,а не аз.Взимала съм го при мен през отпуските ми,за по две седмици зимата и две лятото.Той не иска да ми го даде и се държи така все едно само той му е родител,не можем да постигнем съгласие по този въпрос.Не знам какво да направя...Също да кажа,че нищо не сме уреждали в съда.
irinanikova
Нов потребител

Re: Не мога да взема детето си

Мнениеот REVOLUTION » 26 Дек 2012, 17:58

Това че детето е гледано от баща си през такъв продължителен период от време със сигурност ще е сериозно препятствие пред желанието Ви да промените фактическото състояние на нещата.
Разбира се не е невъзможно , но са важни много обстоятелства.Дори и да не успеете в съда , със сигурност ще постигнете режим на лични контакти с детето далеч , далеч по-благоприятен от фактическото състояние в момента.Разбира се ако родителските права се упражняват от децата ще бъдете осъдена да плащате издръжка.
Със сигурност трябва да направите консултация с адвокат и да действате.Времето работи против Вас.
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Семейни казуси