начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Разрешение за неспазване на ограничителна строителна линия

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение за неспазване на ограничителна строителна линия

Мнениеот izo_1 » 19 Юни 2012, 09:26

Имам следния казус: притежавам имот непосредствено до АМ Тракия, на който искам да построя производствено хале, но ограничителната строителна линия от 50м. прави проекта невъзможен. Как може да се избегне това ограничение? Варианта с крайпътен обект не върши работа в случая, тъй-като не може да се получи разрешение за вход-изход от магистралата, защото имотът е до изход от магистралата към града. Чувал съм, че има вариант да се иска разрешение, но от кого и по какъв ред???

Благодаря предварително.
izo_1
Нов потребител

Re: Разрешение за неспазване на ограничителна строителна лин

Мнениеот TheOldMan » 19 Юни 2012, 09:51

Тоест искате да разположите хале на ... да речем 20 метра от магистралата?
Това отстояние съвсем не е случайно избрано. Ако стане някакво ПТП, не е чудно да намерите паркиран ТИР в халето - въпреки канавките и мантинелите колите понякога изскачат и на повече от 50 метра от магистралата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот izo_1 » 19 Юни 2012, 10:08

Добре де, но Вашият отговор не е по съществото на въпроса. Що се касае до смисъла на това отстояние, то тогава всичките бензиностанции, а и Макдоналдси по пътя трябва да са с по един ТИР в тях ли?
Аз питах, как да избегна това ограничение?
izo_1
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Юни 2012, 10:11

izo_1 Ако има начин да направите достъп до имота си от друго отклонение, а не от магистрала Тракия, останалото може, да се уреди съвсем законно, но с много усилия.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Юни 2012, 10:52

izo_1 написа:Имам следния казус: притежавам имот непосредствено до АМ Тракия, на който искам да построя производствено хале, но ограничителната строителна линия от 50м. прави проекта невъзможен. Как може да се избегне това ограничение? Варианта с крайпътен обект не върши работа в случая, тъй-като не може да се получи разрешение за вход-изход от магистралата, защото имотът е до изход от магистралата към града. Чувал съм, че има вариант да се иска разрешение, но от кого и по какъв ред???

Благодаря предварително.

За този район има ли влязла в сила кадастрална карта?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Юни 2012, 18:21

Докупувате още 20-30 м навътре, и ивица земеделска до път/или сэществуващ изход от магистралата ... ПУП ... предварително си съгласувате пректа за ПУП с РИОКОЗ, АПИ, КЗЗ ... :arrow: свестни проектанти и много късмет.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Юни 2012, 23:04

emilgrigorov написа:Докупувате още 20-30 м навътре, и ивица земеделска до път/или сэществуващ изход от магистралата ... ПУП ... предварително си съгласувате пректа за ПУП с РИОКОЗ, АПИ, КЗЗ ... :arrow: свестни проектанти и много късмет.

Чакай малко, emilgrigorov, още търси инфо дали има влязла в сила КК. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 20 Юни 2012, 07:11

.
Последна промяна probcho на 11 Сеп 2012, 08:01, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юни 2012, 07:20

probcho, моля те не се намесвай! Имам нещо предвид!
emilgrigorov докопуването,на част от съседната нива, не е версия. Нали се сещаш, че след като със сигурност съседа е узнал за намеранието на питащия да прави производствено хале, цената на неговата нива се измерва с величини от звезден порядък!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот izo_1 » 20 Юни 2012, 08:56

за съжаление се оказва, че мненията-отовори нямат никаква добавена стойност, освен да забавляват повечето от постващите ги персони.

КК има влязла в сила. 50 метра са много, да. Закупуването на допълнителна земя не е възможно. А че с много пари всичко става е ясно, но аз питах как легално мога да заобиколя това ограничение, а не кого да подкупвам...
izo_1
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юни 2012, 09:20

Има съвсем легален и законен начин нещата Ви да се решат, само че това са знания придобити, чрез търкане на бюра във високите нива на държавната администрация и активно осмисляне на това търкане, така че ако искате да придобиете повече от този форум - няма да стане! Тези знания не са предмет на дарителски акции!
Все пак освен мен, който съм вече пенсионер в този форум има още един двама участници, които могат да ви направят нещата. Защо не попитате този участник, с въпроса за кадастралната карта. Ако не благоволи да ви отговори има и други. Веднъж ги посочих неудобно ми е повече да го правя!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация