начало

Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото Градският съд за трети път не даде ход на делото срещу Петьо Еврото

За "чичовите червенотиквеновчета"

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

За "чичовите червенотиквеновчета"

Мнениеот iliander » 24 Апр 2012, 21:17

В областен провинциален град с население около 170 хиляди ,има адвокатска колегия около 420 правоспособни адвокати.
В София,при неперавомерно съкращение се оплакват в министерствата,дори в чуждите посолства.
За разликата в заплащането на труда е много обидно да се пише в интернет.
За всички е видно,че в "прованса",адвокати отпращат неправомерно съкратените провинциални "Чичови червенотиквеновчета",с думите след излизането са им винаги-"Не сте от София!".
В трудовият кодекс никъде не е упоменато,като разлика в заплащането и разделение на "провинция" и "столица"?
iliander
Младши потребител

Re: За "чичовите червенотиквеновчета"

Мнениеот neutralen » 24 Апр 2012, 22:01

Не е ли по-правилно вместо "червенотиквен//овчета" да се пише "червенотиквен/ичк/овчета" . Иначе нямам коментар "по същество" на темата.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот paskaliev » 25 Апр 2012, 09:40

Аз съм на мнение че трябва да се пише чичКовите а не чичовите , колкото да е в резон с останалата част.
paskaliev
Младши потребител

Мнениеот neutralen » 25 Апр 2012, 09:53

Темата "ЧичКовите червенотиквенИЧКовчета" е интересна от гледна точка на нейната загадъчност - кой е този областен провинциален град с население около 170 хил. души и 420 адвокати. Както е казал един поет - Който го познае, метрото ще копае.
Последна промяна neutralen на 25 Апр 2012, 09:58, променена общо 1 път
neutralen
Активен потребител

Мнениеот portokal » 25 Апр 2012, 09:54

И аз нямам коментар по същество, но имам два коментара не по същество.
1. Явно излизащият има свръхспособности да чува какво става в кантората, след като е излязъл от нея. Същото важи и за всички, за които е видно.
2. Понеже Руси и Ески Заара са с по-малко население от 170 хиляди, а Бургас - с по-голямо, очевидно градът е някакъв приказен и това обяснява т. 1.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Трудово право