начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Граница на имот от към улица

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Граница на имот от към улица

Мнениеот todor74 » 06 Апр 2012, 19:23

Въпроса ми е следния ,по план на града границата на имотът ми от към улицата е изчертана само в червено от Общината ми обясниха че товае улично-регулационна линия която в случая е и граница на квартала и че според ЗУТ улично-регулационната линия е и граница на имота ми. Не трябва ли до червената да има изчертана с друг цвят граница на имота ми или общинарите са прави
todor74
Младши потребител

Re: Граница на имот от към улица

Мнениеот emilgrigorov » 06 Апр 2012, 21:13

До нея трябва да има една "черна". Всъщност - под нея. Ако не е така, нещо не е в ред.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот todor74 » 07 Апр 2012, 08:04

Благодаря за бързия отговор , като се загледах в скицата която ми издадоха от Общината нещата изглеждат по-зле от колкото ги описах . Черна/имотна/ граница има но е най отгоре и отразява сегашните граници на имота следва синя под нея отразяваща предвиждане за разширение на улицата и под нея е червената улично-регулационна линия . Разширението на улицата не е изпълнено, нямам претенции за квадратурата която ми се отнема за разширение на улицата искам просто да знам къде е границата на имота ми . Ясно е че границата на имота съвпада с улично-регулационната линия но както казах вече не е нанесена или как да накарам общинарите да изчертаят имотната/черна/граница според предвиждането на плана за да нямам проблеми в бъдеще.В техн.служба има двама които повтарят едно и също НЯМАЛО ПРОБЛЕМ улично-регулационната линия е граница на имота ..защо ли не им вярвам. Дайте идеи как да се справя с това положение.
todor74
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Апр 2012, 08:17

todor74 написа:Благодаря за бързия отговор , като се загледах в скицата която ми издадоха от Общината нещата изглеждат по-зле от колкото ги описах . Черна/имотна/ граница има но е най отгоре и отразява сегашните граници на имота следва синя под нея отразяваща предвиждане за разширение на улицата и под нея е червената улично-регулационна линия . Разширението на улицата не е изпълнено, нямам претенции за квадратурата която ми се отнема за разширение на улицата искам просто да знам къде е границата на имота ми . Ясно е че границата на имота съвпада с улично-регулационната линия но както казах вече не е нанесена или как да накарам общинарите да изчертаят имотната/черна/граница според предвиждането на плана за да нямам проблеми в бъдеще.В техн.служба има двама които повтарят едно и също НЯМАЛО ПРОБЛЕМ улично-регулационната линия е граница на имота ..защо ли не им вярвам. Дайте идеи как да се справя с това положение.

Необходимо е някой да Ви "гледа на скица" :lol: . Може и тук, ако я качите, като изтриете данните.
От значение са и Заповедите, описани в скицата (по средата, под графичната част).
Също така точния текст, с описание на съседи, площи и т.н., от Нотариалния акт, и от коя година е той.
А да сте чувал нещо за Кадастрална карта в района?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Апр 2012, 12:11

Няма кадастрална карта.
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Апр 2012, 15:35

petko_a написа:Няма кадастрална карта.

Здрасти, petko_a :D
Ясно, че няма, попитах дали се чува нещо относно :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 07 Апр 2012, 17:30

Здрасти!
Е за чуване относно вече не мога да врачувам. Да, но кога във времето...
petko_a
Потребител

Мнениеот todor74 » 07 Апр 2012, 18:27

petko_a написа:Няма кадастрална карта.

Ако съм ви разбрал точно ще трябва да се попълва имот това ли е?
todor74
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Апр 2012, 18:57

Не, не е задължително. Не знам защо и директно си вадите изводи, че уличнорегулационната линия е граница на имота. Може би това следва от документите ви за собственост или подробния устройствен план. Аз мисля, че е голяма вероятността скицата ви да е правилно изчертана и граница на имота да е черната линия в улицата, на север от уличнорегулационната линия. Моя глобус това казва засега.
petko_a
Потребител

Мнениеот todor74 » 07 Апр 2012, 20:20

petko_a написа:Не, не е задължително. Не знам защо и директно си вадите изводи, че уличнорегулационната линия е граница на имота. Може би това следва от документите ви за собственост или подробния устройствен план. Аз мисля, че е голяма вероятността скицата ви да е правилно изчертана и граница на имота да е черната линия в улицата, на север от уличнорегулационната линия. Моя глобус това казва засега.

Ако нямате нищо против ще ви изпратя скицата на лични
todor74
Младши потребител

Мнениеот petko_a » 07 Апр 2012, 20:30

Нищо против нямам, може и на мейл.
petko_a
Потребител

Мнениеот todor74 » 07 Апр 2012, 20:58

petko_a написа:Нищо против нямам, може и на мейл.

мейла от сайта ви ли да ползвам
todor74
Младши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 07 Апр 2012, 22:14

petko_a, ако скицата е от някой цифров модел, а не - чертана на ръка, кажи, щот имам едно предчувствие :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 08 Апр 2012, 09:03

emilgrigorov, май ще се окаже, че има и кадастрална карта. И двамата нищо не познаваме. :)
petko_a
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 08 Апр 2012, 11:32

Това е, щот кристалната топка беше се позацапала, ама ... ш'я позбърша :D
И какво, вкарали са човека в приключението като с оня случай :lol:
Пффф, установяване на граници по реда на т.1 :D
Между другото, сега в проекта за изменение на ЗКИР категорично ги извеждат от процедура по изменение на кадастралната карта, много лесно ще става.
Но, при всички положения е безпредметно да се напъва за нов Нотариален акт на този етап, май :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот petko_a » 08 Апр 2012, 19:32

Общината продължава да издава скици, нищо че има кадастрална карта. :)
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 06 Юни 2012, 19:41

Общината продължава да издава скици, нищо че има кадастрална карта.
. Нищо не и пречи да продължава да издава скици от ПУП, както и комбинирани скици!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 06 Юни 2012, 23:20

А така! И на какво основание може да издава комбинирани скици?
petko_a
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Юни 2012, 07:31

petko_a написа:А така! И на какво основание може да издава комбинирани скици?

Сгреших! Съгласно чл.34 Наредба №3 ССПКККР комбинирани скици се издават от службата по кадастъра (СГКК). Този верен отговор дължа на nk7702n , която има търпение да проучи точната разпоредба!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот petko_a » 09 Юни 2012, 21:58

Е друго си е да си имаш адвокат! ;)
petko_a
Потребител

Назад към Строителство и регулация