начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос относно виза за проектиране

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно виза за проектиране

Мнениеот bard888 » 22 Мар 2012, 05:59

Здравейте, разбрах че при подаването на документи за виза за проектиране се изисква и мотивирано предложение, за какво точно ми е необходима тази виза. Сградата, която искам да построя ще бъде около 70кв.м. и ще бъде предназначена за отдаване под наем(едно или максимум две помещения). Проблема е в това, че на този етап не знам за какво точно ще бъдат наемани тези помещения(магазини или офиси) и следователно как трябва да формулирам искането ми за виза.
Благодаря!
bard888
Нов потребител

Re: Въпрос относно виза за проектиране

Мнениеот emilgrigorov » 22 Мар 2012, 10:01

Най-добре се обърнете към архитект, който да прецени какво Ви е необходимо. Така, или иначе, предстои проектиране. Колкото по-рано намерите архитект, толкова по-добре.
Ако дадете тук допълнителна информация, за какво е предназначен имота по ОУП и ПУП, има ли канализация (необходимост от изгребна яма), дали тези 70 кв.м ще се доказват като допълващо застрояване, преди основното такова ... , може и да Ви насочим в някаква вярна посока.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 22 Мар 2012, 10:44

Проблема е в това, че на този етап не знам за какво точно ще бъдат наемани тези помещения(магазини или офиси) и следователно как трябва да формулирам искането ми за виза.
Най-напред следва да си изясните този проблем! Останалото за визата и мотивираното 'нам-к'во ти - после! Може и да се окаже че Виза въобще не Ви трябва! Разбира се по горния въпрос трябва сам да вземете решение!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 22 Мар 2012, 20:09

Сега като се замислих, обект с предназначение "Магазин" може да се ползва като офис, докато обратното - не. Като проектиране и строителство няма съществена разлика, трябва да се изяснят данъците и таксите през време на експлоатацията. Ако няма значение, по-добре магазин.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот bard888 » 23 Мар 2012, 08:19

Благодаря за бързите отговори. Значи по-добре е за магазин.
bard888
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Мар 2012, 09:18

Сега като се замислих, обект с предназначение "Магазин" може да се ползва като офис, докато обратното - не.

emilgrigorov Много зависи този Ваш замисъл как ще бъде погледнат от общинарската и тази на ДНСК администрация в светлината на чл.чл.38 и 222 (1) т.6 ЗУТ
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 23 Мар 2012, 20:48

julyanvonemona написа:...Много зависи този Ваш замисъл как ще бъде погледнат от общинарската и тази на ДНСК администрация в светлината на чл.чл.38 и 222 (1) т.6 ЗУТ

Ами, помисли и ти. Търговски закон... Търговии. Ходи доказвай, какво продава и какво върши. В магазините има и офис, какво да ти кажа. Много е тънка тънката червена линия. Не, няма проблеми магазин да се ползва и за офис. За обратното определено има проблем.
Ако пък някой наемател толкова се натиска после да се смени предназначението, ми .... ще се смени.
А като първоначална процедура е точно все тая.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 23 Мар 2012, 21:37

Ами, помисли и ти. Търговски закон... Търговии. Ходи доказвай, какво продава и какво върши. В магазините има и офис, какво да ти кажа. Много е тънка тънката червена линия

Абе бай бабо да те не среща мечка! Срещне ли те ....После и с мислене не става......
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация