начало

10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата 10 дни преди избора на главен прокурор правната комисия даде ход на промени за прекратяване на процедурата

Неявяване на гражданско дело

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неявяване на гражданско дело

Мнениеот plamenova_b » 29 Фев 2012, 00:08

Здравейте,

Ответник съм по насрочено на 8.03 гражданско дело с ищец Ти Би Ай Кредит. На тази дата обаче, съм възпрепятствана да се явя в съда. Тъй като няма да ме представлява адвокат, въпроса ми е как да уведомя съда за невъзможността си да присъствам.
Благодаря за съдействието!
plamenova_b
Нов потребител

Re: Неявяване на гражданско дело

Мнениеот kleines » 29 Фев 2012, 10:29

Включете си личните съобщения от настройките на форума.
kleines
Потребител

Мнениеот kleines » 29 Фев 2012, 11:08

Писах ви там, проверявайте си съобщенията!
kleines
Потребител

Мнениеот Гост. » 29 Фев 2012, 13:28

plamenova_b написа:Здравейте,

Ответник съм по насрочено на 8.03 гражданско дело с ищец Ти Би Ай Кредит. На тази дата обаче, съм възпрепятствана да се явя в съда. Тъй като няма да ме представлява адвокат, въпроса ми е как да уведомя съда за невъзможността си да присъствам.
Благодаря за съдействието!

Молба по делото в свободен текст, в която сочите, че поддържате изцяло възведените в отговора по чл. 131 ГПК възражения, вкл. и направените доказателствени искания( ако сте правил, де) и изрично упоменете, че искате "делото да се гледа във ваше отсъствие" поради обективната ви невъзможност да се явите за насроченото на дата.... открито съдебно заседание.

Съдържанието в кавичките задължително следва да присъства в молбата ви, в противен случай ще има неприсъствено решение. Мотивиране на обективната ви невъзможност не е от значение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 29 Фев 2012, 14:08

Поли, ако е подаден отговор, няма как да се постанови неприсъствено решение. 238 (1) ГПК иска това кумулативно с неявяването. Питащата също така не изяснява защо не може да се яви. Ако е в хипотезата на 142 (2) ГПК, що да не иска да не се дава ход и да се отложи делото?
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Фев 2012, 14:16

Вярно е, абсолютно прав си!
Я, какви съм ги натворила- хем отговор съм наредила, хем молба за даване на ход заради неприсъственото.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamenova_b » 29 Фев 2012, 19:03

Благодаря Ви за съдействието!

Към ykovachev:причината да не се явя, е че на датата, на която съм призована, няма да съм в София, а в провинцията и това не е ангажимент, който мога да отложа. Вече съм дала отговор на исковата молба на ищеца, където не възразявам срещу произтеклото вземане (сума по договор за целево финансиране), а срещу неговия размер, като съм приложила вносна бележка, удостоверяваща че сумата, която дължа на Ти Би Ай, е в по-малък размер от посочения от тяхна страна.
Към poli_g: не успях да разбера, след като има внесен отговор на искова молба, в състояние ли съм да внеса молба в свободен текст за неприсъствие или този вариант автоматично отпада... :shock:

Много благодаря!
plamenova_b
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 29 Фев 2012, 21:50

Няма пречка, разбира се. И както спомена колегата Ковачев имате възможност да искате да се отложи съдебното заседание за друга дата, като обосновете невъзможността си да се явите. Доказателствата в тази насока не вредят, помагат.
Дали ще бъде уважено искането за отлагане никой не може да каже.

Горният ми пост е non sense и благодаря на Ковачев за поправката.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 01 Мар 2012, 10:17

Стига де. Всеки в бързината може да не съобрази точно нещата. Нали затова е форум, а не научно издание :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот plamenova_b » 02 Мар 2012, 09:38

Днес изпратих молба за гледане на делото на друга дата. Дано бъде удовлетворена.
Много благодаря!

Поздрав,
Б.
plamenova_b
Нов потребител

Мнениеот chadel » 02 Мар 2012, 10:04

Пуснете си болничен лист :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот Гост. » 02 Мар 2012, 10:31

Не става ( виж чл. 18 от наредбата за неработоспособност).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот chadel » 02 Мар 2012, 11:28

Може пък да има съответното отбелязване върху болничния лист при остра вирусна инфекция да речем :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Мар 2012, 11:34

И специално по гражданските дела (поне от моя личен опит и в района, където действам основно), болничният лист "хваща дикиш" само веднъж. Не е като при напикаващите се бандюги, които ги боли зъб, та куцат :D
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Мар 2012, 12:42

Доверявам ти се напълно. Ти знаеш много по-добре от мен 8)
П.П. Туй казус с тибиай кредит що е в семейни казуси? :roll:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 02 Мар 2012, 18:44

ykovachev написа:И специално по гражданските дела (поне от моя личен опит и в района, където действам основно), болничният лист "хваща дикиш" само веднъж. Не е като при напикаващите се бандюги, които ги боли зъб, та куцат :D

:lol:

Тези случки при нас не се случват- дава се ход и прочее.

А, пълният текст, на който и аз съм се позовавала е този:
Чл. 18. (2) При определен домашен амбулаторен или свободен режим осигуреният е длъжен, ако е необходимо, да се яви пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт през периода на разрешения отпуск поради временна неработоспособност, освен ако представи "Медицинско удостоверение" по образец, утвърден от министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието, в което е отбелязано, че заболяването на лицето не позволява явяването му пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт.

Това удостоверение се явява крайъгълното камъче, не самия болничен лист. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ykovachev » 02 Мар 2012, 22:10

Абе у Софето като че ли са толерантни като за по едно заседание. аз понеже такива неща не правя и насреща обикновено класика в жанра - високо кръвно на адвоката или управителя, егати скуката, а съдията вика - дай да отлагаме :D
А за Маргина - те вече 3D правят от заснетите по нормален начин Звездни войни, та Маргина няма да продуцира една 3D приключенска рентгенографийка, хайде де :P
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот tony_73 » 20 Мар 2013, 13:44

Здравейте !
Дали някой знае мога ли да не се явя на гражданско дело , по което съм призована като свидетел , тъй-като съм в болничен - рискова бременност , в момента съм 6 месец .
Имам два спонтанни аборта в 6 мес. 2010 и 2011г. и не искам да рискувам и сега .
Предполагам трябва да се занесат епикризи , копие на болничния , решението на ТЕЛК и дали може това да направи съпругът ми ?

Делото е насрочено за Понеделник- 25.03.2013г. и ще съм благодарна ако някой бързо ми отговори .
Благодаря !
tony_73
Нов потребител

Назад към Семейни казуси