начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Проблем със столичен инспекторат

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Проблем със столичен инспекторат

Мнениеот magodeoz » 16 Юни 2011, 19:56

Това, последното, е въпрос на сериозен лингвистичен анализ. Едва ли обаче може да бъде повод да се твърди, че са променени устройствените условия, каквото и да значи това.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Юни 2011, 20:34

Значи, значи и съвсем не е въпрос на лингвистичен анализ! Но ползвам правото си да отложа обяснението си! "Може би на друго място и в друго време!"
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Юни 2011, 20:36

Ваша воля! Тъкмо ще имате повече време за размисъл.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Юни 2011, 20:38

Х метра не е равно на брой етажи!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Юни 2011, 20:44

И това, че преди (някога) е можело да построя три етажа, например, а сега мога да строя до 10 м височина, е промяна на устройствените условия? И то - такава, която ми дава основание да искам изменение на ПУП?
Формализмът е хубаво нещо в качеството му на приемливо обяснение, ама чак пък толкоз?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 16 Юни 2011, 21:05

Пример: Скулптор съм и искам да си построя ателие. Необходимата височина на сградата ми е 12м. Един етаж ми е достатъчен. Утройственото условие по запазилия действието си по §6(1) ПР на ЗУТ ЗРП е малкоетажно застрояване. Според Вас главният архитект би следвало да ми разреши ателието предвид малкоетажното застрояване дадено в ЗРП, без да се замисли че 12м е вече средно по характер застроявяне. Дали това е формализъм?
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот magodeoz » 16 Юни 2011, 22:45

Тез похвати сме ги виждали и преди. Тъждествеността между предметите във Вашия пример е приблизително същата, каквато е и между ОГП и ОУП, например. Ако Вие изнамерите съдебна практика, от която недвусмислено да следва, че сграда на три етажа, според ЗРП, и същата с височина до 10 м, според ПУП, са две различни от правна гледна точка неща – ще Ви черпя каквото поискате.
Едва ли смятате (макар че – кой знае?), че следва всички ЗРП отпреди 2001 г. да минат през вещите ръце на добре подбран отбор от архитекти, за да се трансфигурират в ПУП, и да се отстранят тез вопиющи несъответствия.
Недотам вникналите в същината на устройственотериториалните науки магистрати намират определено сходство в двете категории, като че ли, продължавайки да смятат застрояването, допуснато по ЗРП, за напълно приемливо от гледна точка на напредничавия ЗУТ.
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 17 Юни 2011, 10:28

Недотам вникналите в същината на устройственотериториалните науки магистрати намират определено сходство в двете категории, като че ли, продължавайки да смятат застрояването, допуснато по ЗРП, за напълно приемливо от гледна точка на напредничавия ЗУТ.

Това е така, именно защото са не до там вникнали в устроственотериториалните науки! И моля проведете си един личен експеримент. Попитайте накой Ваш познат висш магистрат какво означава "дименсия" и ако отговори правилно, след това го наведете към размисли в духа на обсъжданото тук. Няма начин да не излеза прав! А що се отнася до
Едва ли смятате (макар че – кой знае?), че следва всички ЗРП отпреди 2001 г. да минат през вещите ръце на добре подбран отбор от архитекти,

Смятам и още как, особено ако стане някак си така ,че аз да съм архонт на този добре подбран отбор - но нека не бързаме (не очаквам скоро да бъда почерпен от Вас). Перифразирайки пословицата бих казал обаче "от вашето перо в Божието съзнание" . Така аз възприемам"основаното на демократични принципи"право. :D :!: Отмяната на някогашните ал.4 и 5 от Н7 ПНУОВТУЗ която направих чрез ВАС беше един от ходовете в тази посока, още повече че беше и добре заплатен.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Столичен инспекторат - без права по законите на РБ

Мнениеот 5311276921 » 31 Яну 2012, 14:32

Служителите на столичния инспекторат, нямат правомощия на обекти, които не са собственост на Столична Община. Те са си присвоили права , каквито нямат, както ще разберете. Ето няколко съвета и хватки за "усмиряване" на незаконния столичен инспекторат и общинските чиновници в София и страната

1. Знайте и бъдете уверени в това, че служителите на "столичния инспекторат" са "терористи" и нямат никакви законови правомощия, тоест те не фигурират като упоменати в законите и конституцията . Те имат пълномощия в рамките на обектите на СТОЛИЧНА ОБЩИНА , а не в частни и други обекти , с частна или друга собственост. Инспектората на МВР проверява само полицията. Инспектората на съдебната власт проверява само Съдебната власт и т.н.
2.Знайте и бъдете уверени , че инспекторите от столичния инспекторат са невежи и не знаят законите. Изисквайте с разговор с тях, да ви представят "законните основания" на тяхните претенции, каквито те нямат и не могат да имат, защото тяхната дейност не е регламентирана със закон.
3.Изисквайте писменно да ви информират за нуждата от тяхното присъствие при вас, кой и защо ги е пратил при вас и с какъв документ и с какво законово основание . Ако те нямат писмен документ , регламентиращ задачата на тяхното присъствие при вас, то не разговаряйте с тях, докато не ви го представят. Те са случайни хора, минувачи , свидетели , но в никакъв слечай не са длъжностни лица , упълномощени от закони.
4.Знайте че всяка отговорност е лична - и за нарушенията и за престъпленията. Ако не сте извършил наказуемо по закон деяние или нарушение , не сте отговорен за него пред закона. Поради липса на законно основание да упражняват дейност, интересът на служителите на Столичния инспекторат е без правно и законно основание и не сте длъжен да им отговаряте на въпросите.
Служителите на столичния инспекторат работат по наредби, изброени в сайта на столичния инспекторат или на съответната община. Тези наредби не са минали през Народното събрание и не са основание , да ви бъдат съставяни актове за административни нарушения.
5.Ако ви съставят констативен протокол или акт , веднага търсете наказателен адвокат или адвокат, който да ви напише жалба или самите вие си напишете жалба за нищожност на акта , поради липса на законово основание/липса на закон/ и противоречието на този акт с Конституцията -
"Чл. 4.
(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната."
6. Всеки акт , следва да бъде вкарван в жалба за тормоз и заплахи , която жалба , да влиза в полицията и прокуратурата. Така бавно и постепенно полицаите и прокурорите ще разберат че служителите на столичния инспекторат нямат законови правомощия и тероризират и рекетират гражданите.
7.Ако имате познати или приятели адвокати , полицаи , съдии разисквайте този текст, за да разберете смисъла на написаното, както и да се убедите във верността му.
8.Прочетете и знайте наизуст определени текстове от Конституцията и Закона за административни нарушения, които оформят законовата невъзможност и правен абсурд, инспекторите на Столичния Инспекторат да се занимават с наказателна и административна дейност.
Така е сега, но ако се усетите, ако осъзнаете това, което е написано, нещата ще се променят.
Нагоре
5311276921
Младши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 31 Яну 2012, 20:31

5311276921 Дали пък не пробвате Гьобелсовата максима че "Еедна лъжа повторена 100 пъти става истина"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот 5311276921 » 31 Яну 2012, 21:16

julyanvonemona написа:5311276921 Дали пък не пробвате Гьобелсовата максима че "Еедна лъжа повторена 100 пъти става истина"

Не разбрах за каква лъжа става въпрос, която е повторена 100 пъти.

Имам магазини за авточасти и понякога стоката често стои вън от магазина.
Сблъсках се с този проблем "тротоарно право" преди години. Реших проблема си и вече нямам проблем.
Няма "тротоарно право" - то е измислица , но не закон. Цитирам пример:

"Таксата, която плащат заведенията, за да разполагат маси и столове по тротоарите, ще бъде намалена с 25%, съобщи вчера председателят на стопанската комисия в Столичния общински съвет Николай Стойнев. Той заедно с председателя на съвета Андрей Иванов се срещнаха с представители на ресторантьорите и хотелиерите в София."

Попитайте се и прочетете ЗАКОН в който да се регламентира такова нещо , като "тротоарно право" , който да регламентира такива законни такси? Потърсете в правния мир , такъв закон? Ще стигнете до общински "наредби" ,които не са закон и нямат силата на закон.
Казано е ,че България е правова държава , която се управлява от закони , а не от наредби.
Ако става въпрос за лъжа- вероятно това е лъжата , изписана в конституцията.
Това не е моя лъжа , а политическа лъжа, която става лъжа,когато държавните чиновници не знаят конституцията и не я уважават.
Тези, които плащат такава такса, най вероятно , я плащат доброволно , а не защото това е законно.
Такава е логиката, нали?
Всеки път, когато ми идват "контролни органи" от Столичния инспекторат им става горчиво, въпреки че съм възпитан. Веднаж дойдоха с полицай. Попитах го , с прокурорско решение ли идва в моя офис въоръжен и дали да извикам полиция от СДВР , за да констатира че няма престъпление, което да налага присъствието на полиция в офиса ми.
За разлика от "инспекторите" , полицая ме разбра , извини се и въпреки поканата ми , отказа да влезе отново вътре. Стоя отвън.
От тогава ,не съм имал проблем , освен с млади и нови "инспектори ".
5311276921
Младши потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация