начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

наследство при майка на дете,пенсионирано по ТЕЛК

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследство при майка на дете,пенсионирано по ТЕЛК

Мнениеот galina_4 » 15 Юни 2011, 13:53

Здравейте,положението е доста объркано,дано все пак има някой,който може да ми помогне със съвет,накратко,майка съм на 3г дете,пенсионер по ТЕЛК,с 50%,за 3 години,без право на чужда помощ,живея в апартамент от 68кв.м,който е купен от майка ми и баща ми по време на брака им,баща ми вече е покойник и по закон на мен от апартамента се полагат 11кв.м,защото имам и сестра,която също има 11кв.м.Наскоро станахме наследници и на къща от дядо ми,която се намира доста далеч от София и всъщност е негодна за живеене,поне докато не й се направи ремонт,а и се намира в село,в което няма доктор или медицинска помощ,сестра ми също е пенсионерка по ТЕЛК и е на 22г,въпроса ми е имам ли право на общинско жилище,като самотна майка на дете с 50% инвалидност,което поради това,че е само на 3г има неизменна нужда от моите грижи,могат ли 2-ма пенсионера да живеят в 68кв.м или не по закона за общинските жилища?
galina_4
Нов потребител

Re: наследство при майка на дете,пенсионирано по ТЕЛК

Мнениеот galina_4 » 28 Юни 2011, 11:10

Наистина ли никой не може да ми даде отговор :cry:
galina_4
Нов потребител

Назад към Семейни казуси