начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Откриването на наследството

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Откриването на наследството

Мнениеот magdaj » 24 Май 2011, 16:15

Здравейте! Обръщам се за съвет. Разведена съм и при мен живее синът ми който е на 13г. Преди месец баба му,т.е. майката на бившият ми съпруг почина и единствен наследник е синът и,но приживе тя винаги повтаряше ,че преди да почине ще препише имотите които притежава на внука си, т.е. моят син а не на сина си. Сега жената я няма вече и аз не знам какво е направила, дали е направила някакво завещание на внука си .Как да открия всичко това? помогнете ми. С уважение към всички Вас!
magdaj
Нов потребител

Re: Откриването на наследството

Мнениеот ivansemkov88 » 01 Юни 2011, 14:03

Наследството се открива в момента на смъртта в последното местожителство на починалия - чл. 1 от Закона за наследството (ЗН). Общите разпоредби на закона са отразени в глава първа, чл. 1-4.
Наследява се или по закон или чрез завещание.
Препоръчвам ти да прочетеш цялата статия ето тук, може да ти е от полза.
ivansemkov88
Нов потребител

Re: Откриването на наследството

Мнениеот Pause » 01 Юни 2011, 17:23

Според мен може да направите справка в службата по вписвания,за нотариално завещение ,и да проверите при нотариусите в района дали няма за пазене саморъчно завещание тъй като сте зайнтересуван.Относно права върху НИ.
Вече ако е предадено на трето лице,няма как да се разбере отнапред,освен ако се докаже противното. :D
Чл24,27ЗН и Чл112 ЗС
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси