начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

помощ!!!Детето ми не иска да ходи при баща си....

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ!!!Детето ми не иска да ходи при баща си....

Мнениеот estela1974 » 28 Май 2011, 13:19

Моля за помощ.Разведена съм с бившият ми мъж от 2005 година.Симът ни тогава беше на 5 сегае на 11 години и вече категорично отказва да ходи при баща си.Бившият ми мъж живее е друг град и има право да взима детето от събота сутринта до неделя вечерта.Досега детето все някак с моите увещания ходеше там,но сега вече категорично отказва.Има ли някакви права това дете.Може ли да откаже да ходи там с преспиване.То няма против баща му да го взима ,но да не е с преспиване.Моля ви дайте ми съвет?
estela1974
Младши потребител

Re: помощ!!!Детето ми не иска да ходи при баща си....

Мнениеот Pause » 28 Май 2011, 17:13

Здравейте! :D
На какво се дължи категоричният отказ на детето ,може ли да се мотивирате или да укажете обсотятелствата.Предполагам не е някоя прищявка или каприз на детето.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот estela1974 » 29 Май 2011, 08:22

незнам точно защо.казва че се затъжва ,че тук са му приятелите,че там скучае,но ако беше прищявка досега щеше да се е прменила,а това продължава от 2005.Като дойде кря на седмицата започва да става нервен,да плаче и да си измисля причини ,защо нямада ходи там.имали някакъв начин д променим режима на виждане.
estela1974
Младши потребител

Мнениеот donna » 29 Май 2011, 09:51

Госпожо детето ви има психологичен проблем , не сте за този форум , обърнете се към детски психолог.
donna
Старши потребител

Мнениеот Pause » 29 Май 2011, 19:26

г-жо, Естела :D
Напълно е възможно, ви е сте легитимна да искате промяна на личните отношения с детето спрямо другия родител .,,За което ви е необходимо човек знаещ закона”
С Постановление на пленума на ВС № 1/74 г. е дадено тълкуване на понятието "изменение на обстоятелствата" по смисъла на чл. 29, ал. 2 СК (отм.), сега чл. 59, ал. 9 СК, като е прието, че такова е налице, когато настъпят нови обстоятелства, които влошават положението на детето при родителя, при когото е оставено за отглеждане и възпитание, както и обстоятелствата, с които би се подобрило положението му при новото разрешение.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 30 Май 2011, 10:47

estela1974 написа:незнам точно защо.казва че се затъжва ,че тук са му приятелите,че там скучае,но ако беше прищявка досега щеше да се е прменила,а това продължава от 2005.Като дойде кря на седмицата започва да става нервен,да плаче и да си измисля причини ,защо нямада ходи там.имали някакъв начин д променим режима на виждане.

Говорете с бащата- хора сте, може и да се разберете. Говорете и с детето- понякога ситуацията се обяснява с думи прости, за да е разбираемо и за двете страни.
Ако ли не се получи- консултация с адвокат за промяна в режима на лични контакти ( възможно делото да се усложни с експертизи).
Ненужно е да се измъчва и стресира детето.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот estela1974 » 30 Май 2011, 13:47

Благодаря на всички .Разбира се ,че ще опитаме с разговори първо,но исках да занам какви са възможностите.
estela1974
Младши потребител

Назад към Семейни казуси