начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Войната на семейство Роуз

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Войната на семейство Роуз

Мнениеот adba88 » 28 Май 2011, 21:27

Като във филма: Дело за делба втора фаза след развод. Лек автомобил СИО е допус-
нат за делба при квоти по 1/2 ид.ч. за двете страни. Назначено е вещо лице за оценка на
автомобила, но на последвалото съдебно заседание бях изненадан с удостоверение пред-
назначено за КАТ (за прекратяване на регистрацията), от което е видно, че бившата е пре-
дала автомобила за вторични суровини и вече бил разкомплектован. От това нахалство ми
се заформиха нерви и те протестираха, но съдът прие удостоверението и продиктува съоб-
щение вещото лице да бъде известено, че оценката отпада. В КАТ талонът и превозното
средство са на мое име...
• Та, питането ми е: ИМА ЛИ ЧЛЕН И ПАРАГРАФ, КОИТО ДА СА ПРИЛОЖИМИ ЗА
ТОЗИ КАЗУС?
Според мен не е правилно по-нахалната страна да се разпорежда с допус-
ната за делба семейна съсобственост, на която й предстоеше съдебна оценка и съдът да при-
ема този факт. Ще съм благодарен на всяко мнение!
Последна промяна adba88 на 13 Юни 2011, 08:27, променена общо 4 пъти
adba88
Нов потребител

Re: Войната на семейство Роуз

Мнениеот bebitor » 30 Май 2011, 11:51

Има, има... Материята е много добре уредена. А вие адвокат нямате ли си, да ви ги обясни тези неща?
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот adba88 » 30 Май 2011, 13:49

bebitor написа:Има, има... Материята е много добре уредена. А вие адвокат нямате ли си, да ви ги обясни тези неща?

• Не аз, а адвокатът на отсрещната страна докладва на съда противоправното действие
на своята клиентка - унищощаване на допусната до делба СИО, на която беше насро-
чена оценка от ВЛ.

• Все пак от форум "Взаимопомощ" и "Семейни казуси" се надявам на по-конкретни и
добронамерени отговори какво може да се предприеме, за които ще съм благодарен!
Последна промяна adba88 на 13 Юни 2011, 08:34, променена общо 2 пъти
adba88
Нов потребител

Мнениеот donna » 30 Май 2011, 14:11

Това са документите за бракуване на автомобила , вие някога да сте упълномощавали съпруга си да извършва общо казано всички необходими деиствия относно автомобила /това по предположение /. След като МПС е бракувано , то ще се извади от делбата .
1. Заявление за регистрация
2. Протокол за брак
3. Регистрационните табели на МПС
4. Регистрационното свидетелство на автомобила
5. Личен паспорт на собственика или упълномощеното лице с нотариално заверено пълномощно
6. Собственика декларира писмено какво е състоянието на автомобила и къде се намира
donna
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 30 Май 2011, 14:23

Ясно ми е кой е представил доказателството в съда. Питам- вие имате ли адвокат? Защото, според мен, сте се пуснал по течението, а после се изненадвате от подлите, но допустими ходове на ответната страна.
Защо решихте, че не съм добронамерена?
Ето как стоят нещата:
Съдът е длъжен да приеме представените доказателства- относими са към спора. Те сочат, че вещта не съществува физически към момента и делбата реално не може да бъде извършена. За съделителя, от действието или бездействието на когото е създадено това положение, ще се породи облигационно задължение за обезщетяване.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот adba88 » 13 Юни 2011, 08:39

donna написа:Това са документите за бракуване на автомобила , вие някога да сте упълномощавали съпруга си да извършва общо казано всички необходими деиствия относно автомобила /това по предположение /. След като МПС е бракувано , то ще се извади от делбата .
1. Заявление за регистрация
2. Протокол за брак
3. Регистрационните табели на МПС
4. Регистрационното свидетелство на автомобила
5. Личен паспорт на собственика или упълномощеното лице с нотариално заверено пълномощно
6. Собственика декларира писмено какво е състоянието на автомобила и къде се намира

• Никога и никого не съм упълномощавал да извършва въпросните действия. Разбирам и
приемам факта, че автомобилът вече е изваден от делба, но ще попитам регламентирана
ли е някъде горната процедура и документи за бракуване и как бих могъл да потърся обез-
щетяване :?:

Последно издигане adba88 от 13 Юни 2011, 08:39
adba88
Нов потребител

Назад към Семейни казуси