начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

има ли законен изход

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

има ли законен изход

Мнениеот city24 » 07 Май 2011, 23:38

Здравейте, казусът е следния:
Съпруг и съпруга имат брак , но не живеят заедно . Не се разбират , бракът е само на книга, но не се разделят само заради разноски , деца и т.н. , . Съпругата живее в апартамент , който е собственост на мъжа , придобит чрез дарение от майка му. Има ли законен начин, чрез който съпругът да изгони жена си от този апартамент без да си разваля брака с нея?
city24
Потребител

Re: има ли законен изход

Мнениеот nk7702n » 07 Май 2011, 23:41

Не, няма, това си е семейно жилище и въпросът относно ползването му може да бъде решен успешно с бракоразводното решение, независимо чия собственост е жилището.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот city24 » 08 Май 2011, 13:19

Е , най-малкото може да бъде продадено фиктивно и новият собственик да поиска "освобождаване" на обекта. А ако имотът се продаде на едно от децата , то може ли да поиска всички да го напуснат ?
city24
Потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Май 2011, 13:33

Че колко са големи децата, че да могат да извършват правно валидни действия!? И какво разбирате под фиктивна продажба? Ако говорим за нарушение или заобикаляне на закона, всичко е възможно в нашата мила държава.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 08 Май 2011, 13:36

И защо ще гоните съпруугата си, разберете се човешки, идете при адвокат и постигнете споразумение и разделете цивилизовано.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот city24 » 08 Май 2011, 16:54

Това е просто казус. Главно действащо лице не съм аз. Щом са стигнали до такава степен , че да се правят гимнастики не е защото по цял ден се чудят какво да правят , а защото явно друг изход няма , а не искат да се разделят на документи . Има две деца , които могат да извършват правно валидни действия, а също и майката ( дарителят ) е жива. Аз си мисля , че дарението може се развали , да се освободи имотът и тогава да се правят други гимнастики
city24
Потребител

Назад към Семейни казуси