начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Права без брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Права без брак

Мнениеот bluesky83 » 19 Апр 2011, 14:08

Ситуацията е следната: бях с човек почти 6 години, равносметката в момента: един джип, едно кабрио 2 телевизора, и безумно много имущество за което аз платих - приятелят ми си седя безработен 5 години от всичките 6 които бяхме заедно. През това време аз си помах всички разходи и глезотий и на двамата. Живя при мен и в Лондон 2 години, където отново всичко си беше за моя сметка. В момента няма едно нещо по него за което да не съм платила. Тотала на всичко по предварителни изчисления е за около 30к, като това са едрите неща за които се сещам...разделихме се и сега той не ми дава нищо, всичко било на негово име, което реално е така и си беше изцяло моя грешка.
Искам да попитам мога ли да направя нещо, да си докажа доходите и че всъщност аз съм платила за всичко, защото по всички бележки за вносител съм аз, както и че реално той доходи няма никакви никъде.
Освен цялата човешка наглост която прояви, ме заплаши че е подал и жалба срещу мен, нямам идея на какво основание и дали ме лъже само и заплашва, но не намерих и как да проверя тази информация.
Предварително благодаря за отделеното време и внимание.
bluesky83
Нов потребител

Re: Права без брак

Мнениеот poprangelov » 20 Апр 2011, 14:34

Има една хубава поговорка " Ум царува, ум робува , ум патки пасе ! "
КОНСТИТУЦИЯ на Република България

Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
poprangelov
Младши потребител

Мнениеот ivaa1 » 21 Апр 2011, 09:50

чл.59 ззд
ivaa1
Младши потребител

Мнениеот law_master » 21 Апр 2011, 13:28

ivaa1 написа:чл.59 ззд

+1 :)

то даже така без брак идва да е по-добре във вашия случай, че иначе ще излезе че той се е грижил 5 г. за домакинството и ще има право на 1/2.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот Pause » 21 Апр 2011, 14:59

Да но при уговорката ,че не е налице дарствено намерение иначе истинското основание винаги може да се скрие.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси