начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Моля помогнете!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля помогнете!

Мнениеот Иван Костадинов » 02 Сеп 2003, 15:05

Много моля да ми дадете съвет, тъй като не съм запознат с правната материя. Та случая е следния:
Преди години се ожених за една вдовица, която имаше дъщеря на 17 г. Непосредствено след брака аз я осинових с процедура по непълно осиновяване. Баща ми вдовец, често посещаваше семейството ми и взе, че се ожени за осиновената от мен дъщеря на съпругата ми. В началото бях против, но тъй като непълното осиновяване създава права и задължения като м/у роднини по произход само м/у осиновената и нейните низходящи и осиновителя-т.е. аз., брака се състоя. По този начин дъщеря ми стана моя мащеха, а баща ми мой зет. Жената на баща ми- моята втора майка роди едно момченце, което сега е на 12 г. и което разбира се ми стана брат и същевременно внук. Понеже съм мъж на майката на доведената ми и осиновена от мен дъщеря, то жена ми стана едновременно и моя баба, тъй като е майка на жената на баща ми. По този начин аз съм едновременно мъж на жена си и нейн внук. Обаче жена ми роди от мене едно момченце, което сега е на 10 г. и което сега е шурей на баща ми, а на мене пък вуйчо, тъй като е брат на мащехата ми и същевременно осиновената от мен дъщеря. По този начин станах сам на себе си дядо, тъй като аз съм мъж на жената, която ми е баба. Въпроса ми е имам ли право на детски надбавки, след като сина ми се явява и същевременно мой вуйчо.
Иван Костадинов

Re: Моля помогнете!

Мнениеот bgjurist » 02 Сеп 2003, 15:24

Да. Макар че казусът ви звучи като една българска песен
bgjurist
Потребител

Мнениеот track » 02 Сеп 2003, 15:39

Ivane ,ne se pravi na interesen,nikogo niama da vpechetlish s tozi kazus.Tuk pishat hora koito NAISTINA imat problem s niakakuv sluchai im triabva pomosht. A ti si igraesh na urist s tazi izmisliotina .
track

Мнениеот :-) » 02 Сеп 2003, 16:15

Този Иван бая се е оплел!
:-)

Мнениеот Deyan_M » 04 Сеп 2003, 09:25

Иване Иванеееееееееее, не ти е лесно и на теб:-)
Deyan_M

Мнениеот МСМ » 04 Сеп 2003, 10:37

Аха, значи си пазиш списание "Математика" отпреди 10-15 години! :-)
МСМ

Мнениеот alex1000 » 04 Сеп 2003, 11:25

Предлагам освен за детски помощи да кандидатствате и за пенсия. Нали сте дядо на сума народ. Имате право и на това :))))))
alex1000

Мнениеот МСМ » 04 Сеп 2003, 14:22

Почти съм готова да се хвана на бас на по една бира и пържени картофи, че тоя Лаврен не е съществувал.
МСМ

Мнениеот HBA » 04 Сеп 2003, 14:40

Нямам идея дали е съществувал или не, но казуса на Иван много ми прилича на казуса на Лаврен... :-)))
А бирата и картофките може и без бас да ги пием.
HBA

Мнениеот МСМ » 04 Сеп 2003, 16:15

Може!
А казуса аз и другаде съм го чела - като ученичка в списание "Математика", както написах по-горе.
Но е добре измислен!
МСМ

Този казус е от 1957 година

Мнениеот indi_alex » 07 Сеп 2003, 12:19

Иване,
Този казус е от 1957година - ето и адреса:
http://www.skalasoft.com/SkalaOff.nsf/p ... enDocument
indi_alex

Мнениеот keith_flint69 » 01 Апр 2008, 06:42

Не знам за Вас, но аз този казус съм го чел от преди една-две години за пръв път и винаги, когато го чета отново не спирам да се смея, супер забавно е написан :D :D :D :D :D
keith_flint69
Потребител

Назад към Семейни казуси