начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

На колко части се дели?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На колко части се дели?

Мнениеот shoshol » 28 Мар 2011, 19:51

Здравейте.
Имам дял в един имот, но не знам каква част от имота е моят дял.
Въпросът ми е на колко се дели, на 2 или на 3 равни части. Имота е наследство от дядо ми. Неговите деца (баща ми и леля ми)са починали преди дядо ми и са оставили трима наследници (от баща ми един и от леля ми двама). Понеже до сега съм си мислел, че се дели на 2. Аз като наследник на баща ми получавам 1/2 от целият имот, а братовчедите ми като наследници на леля ми другата 1/2 и си я делият по-между си.
А сега въпросните ми братовчеди ми заявиха, че имота се дели на 3 равни части. Деляло се на 3 защото дядо ми е починал след родителите ни и ние тримата му се явяваме преки наследници.
Изобщо не съм запознат с тези наследствени въпроси и нямам представа как стоят нещата. Затова ще съм ви много благодарен ако ми обясните за какво става на въпрос.

Предварително се извинявам ако съм сбъркал под форума за темата и ако не съм я формолирал както трпбва.
shoshol
Нов потребител

Re: На колко части се дели?

Мнениеот hasplu » 28 Мар 2011, 20:40

Може да се извините и за правописа, но по темата - при адвокат с удостоверение за наследници - има значение кой кога починал, кого е оставил и прочие подробности от житие и битие наследнику :D
Аватар
hasplu
Потребител

Назад към Съсобственост и делба