начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Мнениеот k_bul » 23 Мар 2011, 11:57

Здравейте!

Казусът е следния:

Необходима е декларация за съгласие от 3-ма наследници за ползване на гробно място от 3-то лице.
От погребалната агенция изискват 3-мата наследници да подадат Декларация за съгласие. Проблемът е, че един от 3-мата е в чужбина и не може да дойде да я подпише.
Какво може да се направи, за да се разреши по най-бързия начин казуса?

Ще се уважи ли пратена по факс такава? Възможно ли е да се подаде по-късно от 3-тия или по друг начин?

Благодаря за съдействието!

ПС: Извинявам се, ако не съм видял друга подобна тема. И в приложените закони, наредби и т.н не успях да намеря отговор.
k_bul
Нов потребител

Re: Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Мнениеот Гост. » 23 Мар 2011, 19:36

Без претенции да съм наясно :idea: с материята ( въпреки, че последните години по принуда и това съм чела)- все пак ако гробът е откупен за вечни времена( що за идиотски термин не знам)- то ползването може да се осъществява от лицето, заплатило за това "право" и неговите наследници ( така пише).
Във вашия случай декларацията ще обективира отказ от права, което налага да намерите в страната, в която сте, българско дипломатическо или консулско представителство, където да заверите тази декларация и да я изпратите( няма да стане по факс) до роднините тук.

п.п. Пак предупреждавам да четете съветът ми с известна доза съмнение.
Гост.
Старши потребител

Re: Декларация за съгласие от наследник в чужбина

Мнениеот k_bul » 24 Мар 2011, 18:13

Благодаря за отговора!

За щастие намерихме човек, който имаше генерално пълномощно на отсъстващия. Не ми се мисли какво щяхме да правим, ако я нямаше тази опция. Особено, ако не признаят декларация по факс.
k_bul
Нов потребител

Назад към Семейни казуси