начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Имам ли шанс да живея с децата си

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам ли шанс да живея с децата си

Мнениеот tatiana.30 » 18 Мар 2011, 22:56

Живея в чужбина от 3 години,омъжена съм за втори път.Имам три деца,които живеят в България и са от първия ми съпруг,с когото не мога да се споразумея по никакъв начин да ги взема дори и за ваканциите.Имам огромно желание да ги взема при себе си.И децата ми желаят същото.Реших да направя всичко,което е възможно,за да го постигна.Бих искала да се свържа с адвокат,водил такива дела и по законен път да потърся правата си на майка.Има ли изобщо смисъл да завеждам дело?И какъв е шансът ми да го спечеля?Ще се радвам,ако ми пишат адвокати,вещи в тази област.Предварително Ви благодаря за отзивчивостта!
tatiana.30
Нов потребител

Re: Имам ли шанс да живея с децата си

Мнениеот namakak » 18 Мар 2011, 23:37

Питайте децата си на какво са готови,за да живеят с вас.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2011, 23:39

С оглед изложеното( предвид оскъдицата)- клони към нула, поне докато не кажете нещо конкретно, което да наклони везната във ваша полза.
А, че ще има обещатели- не се съмнявайте...

Но, имате право да искате от съда преразглеждане въпроса с личните контакти, вкл. и един либерален режим, който да позволява през определен период да взимате децата при себе си( за малко, като компенсация, че не ги виждате ежемесечно- тук да искате вариации по въпроса) и ги връщате на бащата.
Всъщност- режима, определен за лятото( един месец, когато бащата не е в платен отпуск) и до сега сте имала такова право- друг е въпроса защо и как( кога) сте( са) ви проиграни интересите...

Може и още да се пише- темата е необятна, но толкова неща сте премълчала, че никой разумен не би се ангажирал с конкретен( коректен)отговор.

п.п. умишлено повтарям изречения... някога ще ме разберете.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tatiana.30 » 19 Мар 2011, 19:29

Може и още да се пише- темата е необятна, но толкова неща сте премълчала, че никой разумен не би се ангажирал с конкретен( коректен)отговор.

п.п. умишлено повтарям изречения... някога ще ме разберете.

poli_g

Ако съм премълчала много неща ,то не съм го направила преднамерено.Просто не исках да изпадам в излишни подробности.А и темата е много болезнена за мен.Трудно говоря за този проблем.Истината е ,че нямам съдебно решение за децата.Малко преди да замина за чужбина заведох дело за увеличаване на издръжката и на 3-те деца,което естествено спечелих.Веднага след това заведох и дело за домашно насилие срещу бившия си съпруг,което много се проточи.Знаете ,това са трудни дела.Това беше и причината да престане да плаща 3-те кредита,които му бях изтеглила от 3 различни банки,на мое име естествено,защото работех в завод с договор.Лека полека положението ми се усложни,потънах в заеми,а от едната банка ме заплашваха със затвор.В същото време не работех,бях по майчинство с 3-то дете.Под принуда на обстоятелствата взех решение да изляза в чужбина и след 3 дни вече пътувах в автобуса. Имах трудно начало.Не знаех езика.В момента имам много добра работа,с договор,със социални и здравни осигуровки,имам и апартамент с договор с опция за закупуване.Изплатих всички кредити.Чувствам се финансово стабилна.Но ужасно ми липсват децата.Засега нямам намерение да се връщам в БГ,няма и къде да живея там. През 3-те години,в които живея навън комуникирам ежедневно с децата си.Напълно покривам нуждата им от финанси.Два пъти месечно им изпращам пари.Естествено пазя всичките бележки.Желанието и нуждата ни да живеем заедно са взаимни.Но се опасявам,че в скоро време децата ще се обезсърчат и няма да вярват вече на обещанията ми,че един ден ще живеем заедно.Бившият ми съпруг от инат категорично отказва да извади пълномощни на децата за преминаване на границата. В този момент съм решена повече от всякога да направя всичко,което е по силите ми,за да живея отново с децата си.И да бъда отново щастлива...майка!!!
tatiana.30
Нов потребител

Мнениеот tatiana.30 » 19 Мар 2011, 19:57

Питайте децата си на какво са готови,за да живеят с вас.

namakak

Разговаряме непрекъснато за това.Те сякаш трудно разбират колко трудно постижимо е това.Непрестанно изразяват желанието си това да се случи ,колкото е възможно по-скоро.Понякога ме обвиняват ,че само го обсъждаме това,без да предприемам някакви реални стъпки.Естествено те не отчитат времето в началото,когато нямах никаква реална възможност да ги взема и да се грижа за тях.А времето тече...загубени години,които за съжаление не се наваксват.Говоря им непрекъснато колко ще им е трудно тук,всичко е толкова различно.Но го правя това не за да ги разубедя да дойдат тук.Просто да са наясно какво ги чака-непознат език,невъзможна комуникация с хората,училищна система,различна от нашата.Но те ме уверяват,че с моя помощ ще се справят.И им вярвам напълно.Защото са страхотни!!!
tatiana.30
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 19 Мар 2011, 22:33

Ще прозвуча сухо, както и в първото си мнение, - трудно, но не невъзможно. Имате подкрепата на децата( дано са във възраст да изказват мнение), финансова възможност, битови условия и .... остава да заявите желание за тази битка.
Трябват си доста нерви, макар и придружена да сте със специалист( не обещател).
Успех.

п.п. :roll: Не се подвеждайте, че при четене ще го четете с лекота- изобщо няма да е лесна битката.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 19 Мар 2011, 23:14

С две думи води се дело , съда ще разреши и паспорта на децата ,ако нямат такъв и излизането им зад граница и да живеят там /поне към момента е така/, доколкото разбирам родителските права са ваши ,ама не сме още в Шенген , така ,че водите дело за илизане извън пределите на РБ.То между другото в страна от ЕС ли живеете?
Ще си докажете доходите , начина на живот и т.н. , нашите социални ще направят социален доклад , мен ако питате същите следва да комуникират с колегите си и в чужбина за инфо , но до сега не съм чула някоя соц. служба у нас да го е направила . Не зная на колко години са децата , за да се явят пред съда и да кажат искат или не да отидат при вас.
Казвате ,че преди да заминете за чужбина сте завели дело за увеличаване на издръжка , да разбирам ли ,че децата не живеят при баща си , а при ваши близки ?

Желая ви късмет в начинанието
donna
Старши потребител

Назад към Семейни казуси