начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Неплатени публични вземания

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неплатени публични вземания

Мнениеот schwarzwolf » 14 Фев 2011, 21:05

Здравейте

На адреса и името на починалата ми баба е пристигнало писмо от НАП!

Пише, че е образувано изпълнително дело за неплатени публични вземания...

цитирам:
Задължението Ви с лихвите и разноските до настоящия момент 02.2.2011 е:

- по Изпълнителен лист от 09.01.2008 по ГРД Nº1502/2002 НА РАЙОНЕН СЪД СЛИВЕН на Съдилища Главница: ***лв., Лихва: ***лв. ...
/изпълнително основание по чл. 209 от ДОПК/

и така на татък...

До колкото си спомням баба ми почина 2008 или 2007, майка ми живее в чужбина и тя и е наследница.

Някой може ли да ме упъти как да разбера за какво става дума и какви мерки мога да взема, ще съм много балгодарен.
schwarzwolf
Младши потребител

Re: Неплатени публични вземания

Мнениеот ivan_lawyer » 14 Фев 2011, 21:12

Дължите най-вероятно държавна такса по загубено от Вас дело (тоест от баба Ви).

То служебно се образува процедура към държавата и се търсят парите по този ред.

Служебно е, защото автоматично с приключване на делото се изпраща изпълнителен лист от Районния съд до държавната агенция и обикновено не се разбира за това до момента, в който не си потърсят парите.

Но няма проблеми да потърсите информация в някоя близка, удобна за Вас агенция по вземанията, като предполагам, че ще дадат информация.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 15 Фев 2011, 19:59

Лошото в този случай е, че ако е минало повече време, се начисляват доста лихви. Точно затова е хубаво дължимите такси да се плащат веднага след приключване на делото.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот schwarzwolf » 15 Фев 2011, 21:05

Глобата е 277лв лихвите са 244лв... Благодаря за помоща :)
Ще ида да питам какъв точно е проблема. След като баба ми е починала сигурно ще търсят парите от някой от семейството й? Писмото е пратено на нейно име и адрес. Аз съм най-близкия й наоколо, майка ми живее извън България.
schwarzwolf
Младши потребител

Мнениеот hidden » 19 Фев 2011, 11:20

Щом е починала, изп. производство следва да се спре и да се даде на наследниците срок да заявят дали приемат наследството или се отказват от него.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Назад към Данъчно право