начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Прехвърляне на майчинство (по-особен казус)

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на майчинство (по-особен казус)

Мнениеот lexy_82 » 02 Яну 2011, 19:52

Здравейте, моля да бъда извинена, ако въпросът ми не е за този раздел, нека при необходимост, администраторите на сайта да го преместят там, където трябва :)
Всъщност, въпросите ми доста и ще съм благодарна, ако някой успее да ми даде изчерпателна информация... Моля да се разгледа въпроса в два случая : при наличен граждански брак и без такъв....
След навършване на 6 м. на детето , би могло майчинството да се прехвърли на бащата....Въпросът ми е, възможно ли е след това майката да излезе в неплатен отпуск за отглеждане на дете (въпреки, че майчинството е взето от бащата..... Да, съгласна съм, че казуса е леко смешен , но бащата много държи да е с бебето, а от работата не му дават неплатен отпуск....Изобщо какви са вариантите и давамата да сме си вкъщи за отглеждане на бебето (поне до 1-2 г. възраст на детето)....
lexy_82
Младши потребител

Re: Прехвърляне на майчинство (по-особен казус)

Мнениеот sunshine_75 » 03 Яну 2011, 18:10

:roll: Ако намерите и кой да храни и Вас, и детето, всички проблеми ще са Ви решени... После, като порасне детето Ви, пратете чичко Паричко и при мен... Наличието на брак или липсата му според мен не са свързани с отпуска по майчинство/бащинство, без да съм тесен специалист в материята...
sunshine_75
Потребител

Мнениеот lexy_82 » 03 Яну 2011, 22:59

Мисля, че ако някой се включи с отговор на въпроса, ще е добре...тези отклонения относно кой ще ни храни са неуместни.... ;) След като го обмисляме като вариант, значи сме помислили и за това..... ;)
lexy_82
Младши потребител

Мнениеот rosi78 » 04 Яну 2011, 16:26

А какъв е проблемът майката просто да излезе в неплатен отпуск? Това е най-чистият вариант.
rosi78
Нов потребител

Назад към Семейни казуси