начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Извънбрачно дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Извънбрачно дете

Мнениеот daliq » 01 Яну 2011, 23:31

Здравейте ,
имам следното питане към юристите във форума или хора вече преминали през това. Бременна съм в четъртият месец , с таткото нямаме брак и няма да сключим до раждането на детето , решили сме да направим това след като навърши годинка и на сватбата да сме цялото семейство живот и здраве. Детето ще е записано с имената на бащата естествено. Детето явно ще се води извънбрачно , това е логично , но при сключване на граждански брак какво ще се изисква от нас и какви последствия би могло да има това върху детето? Аз преди брака самотна майка ли се водя? И изобщо за всякакви проблем който се сетите че мога да имам ще съм благодарна , ако ме предупредите
daliq
Младши потребител

Re: Извънбрачно дете

Мнениеот boiko_62 » 02 Яну 2011, 10:23

във вашия случай детето щом ще вземе имената на бащата то ще е родено по време на съжителстване на вас двамата и вие няма да сте самотна майка, тъй като то ще има баща
съветвам ви да отидете при адвокат и да изготвите брачен договор
boiko_62
Потребител

Мнениеот daliq » 02 Яну 2011, 22:35

Ако изготвим този договор , това означава ли че при сватба година след раждането на детето , избягвам процедурата по осиновяване , тъй като не юридическо лице ми каза , че без значение дали бащата е признал детето или не при евентуален брак тече процедура по осиновяване.
daliq
Младши потребител

Мнениеот 778899 » 02 Яну 2011, 23:56

госпожо, след като бащата е припознал детето, нямате основания за притеснения.

и не, няма да има процедура по осиновяване. а "неюридическото лице" греши :wink: . понеже е лишено от логика да се осиновява собственото дете, нали така?!?

не виждам в каква връзка дете-родител-произход колегата е посочил брачния договор като институт.

жените си се спокойно и весело, детето си е с установен произход и от двамата родители и готово. това е!

и стига сте ги наричали тези деца "извънбрачни", понеже "брачните" прогресивно намаляват, всъщност. :D
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот daliq » 04 Яну 2011, 19:42

И аз така предполагах , но само с предположения не става , за това попитах.
Благодаря много за консултацията !
daliq
Младши потребител

Назад към Семейни казуси