1. ответници по иска са Петрова и съпругът й
2. съдът не е длъжен да постанови неприсъствено решение, ако прецени може да мине по общия ред и издаде съответното определение за това
3. за дарението не става ясно кога е направено, преди или след вписването ? но при всички положения е валидна сделка ако дарител е и съпруга на Петрова. защото е в СИО.
- Дата и час: 22 Ное 2024, 01:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нерешени казуси от изпитите за адвокати
|
|
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Нерешени казуси от изпитите за адвокати
kmonev написа:3. за дарението не става ясно кога е направено, преди или след вписването ? но при всички положения е валидна сделка ако дарител е и съпруга на Петрова. защото е в СИО.
ОК, а продажбата на чужда вещ НИЩОЖЕН договор ли е? Защото тя се е разпоредила и с нейната част, нали така... Т.е. не може да е невалидна сделката, в никакъв случай, нищо, че е СИО
- monz67
- Младши потребител
Абе Петров беше нейн брат, не съпруг
- vero6
- Младши потребител
Тя дарява на брат си имот който е в СИО със съпруга и.
Колеги, кажете моля, какво се питаше във въпроса със страните. Приобретателя ли се имаше предвид или наемателя? Изключвам постнатите казуси тук.
Колеги, кажете моля, какво се питаше във въпроса със страните. Приобретателя ли се имаше предвид или наемателя? Изключвам постнатите казуси тук.
- monz67
- Младши потребител
Мисля, че беше надареният. А може ли да ми кажете, че явно съм объркала шестия въпрос-какво точно гласеше и дали в казуса пишеше, че въпреки, че не е направено искане за постановяване на непр. решение, съдът е постановил такова. Нещо явно съм недопрочела и от там ще ми се обърка отговорът, въпреки, че си цитирах разпоредбите на чл. 238 и сл. от ГПК за неприсъственото решение
- vero6
- Младши потребител
Питаше се дали е правилно да не постанови неприсъствено.
Отговорът е не, защото когато предпоставките са налице, и основанията също, съдът постановява неприсъствено решение. А те са налице, защото тя е направила искане за непр., отв. не е подала отг., не е искала нищо от съда, и не се е явила в с.з.
Колежке сигурна ли сте за дарения, че няма да мога да заспя тази нощ?
Отговорът е не, защото когато предпоставките са налице, и основанията също, съдът постановява неприсъствено решение. А те са налице, защото тя е направила искане за непр., отв. не е подала отг., не е искала нищо от съда, и не се е явила в с.з.
Колежке сигурна ли сте за дарения, че няма да мога да заспя тази нощ?
- monz67
- Младши потребител
Поне аз съм разсъждавала за надарения
- vero6
- Младши потребител
Абе то и аз, ама ето тука колегите са писали, че се питаше за наемателя...
Истината е, че е несправедливо за прокурори да е един казус и 4 часа за решаване, а при нас времето да е толкова малко. Това не е художествена литература и времето е изключително малко.
Истината е, че е несправедливо за прокурори да е един казус и 4 часа за решаване, а при нас времето да е толкова малко. Това не е художествена литература и времето е изключително малко.
- monz67
- Младши потребител
това е така защото сте по-умни от нас.
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
По четвъртият въпрос ответници са Жулиета Петрова и брат и Никола понеже са страни по увреждащата сделка макар и безвъзмездна.
-
Pause - Активен потребител
31 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|