начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Дете без надзор от разведените си родители

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дете без надзор от разведените си родители

Мнениеот tabope » 06 Окт 2010, 15:48

Здравейте. Моля за съвет в коя инстутуция да подам сигнал за 14 г. тийнейджър оставен без надзор от разведените си родители.
Доколкото знам детето е присъдено на майката. След развода, тя живее при майка си (бабата на детето), но е в обтегнати отношения с бабата. Майката работи и живее извън града (работи в хотел и живее там), контролира синът си уж по телефона и веднъж месечно го вижда. Бащата живее с детето в един град, но в друго жилище.
Бабата е тази, при която детето спи, храни се, прибира се, пише си уроците. Нито един от родителите не търси информация от бабата кога се прибира и излиза детето, кога е само вечер - бабата работи, има нощни смени, пътува и в командировки.
Детето е регистрирано в детска педагогическа стая. Към коя институция бих могла да подам сигнал, че се оставя без надзор на самоотглеждане дете? Бабата не е поела отговорност, но при всяко пътуване се притеснява какво ще стане с детето и как ще си намери къщата.
Много благодаря за съдействието! Аз мисля за агенция за закрила на детето...
tabope
Нов потребител

Re: Дете без надзор от разведените си родители

Мнениеот boiko_62 » 06 Окт 2010, 16:25

агенция за закрила на детето
boiko_62
Потребител

Re: Дете без надзор от разведените си родители

Мнениеот sisi19 » 08 Окт 2010, 19:38

tabope- а ти защо го искаш? Да не би да си бащата?.
Дори и да отидеш в социалните, жената с нищо не нарушава закона.
sisi19
Потребител

Назад към Семейни казуси