начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

наследяване по завещание

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследяване по завещание

Мнениеот petiar » 02 Окт 2010, 15:48

Здравейте на всички, имам нужда от малко информация по следният въпрос. Наследих от майка си етаж от къща , който се намира извън София.Майка ми е оставила саморъчно написано завещание.Какъв е реда, какво трябва да направя да си получа наследството.Предварително ви благодаря да отговрите.
petiar
Нов потребител

Re: наследяване по завещание

Мнениеот bebitor » 02 Окт 2010, 16:00

Трябва да обявите завещанието. Отивате при нотариуса, който го съхранява, ако е оставено за съхранение в нот. кантора, а ако е съхранявано у дома, вземате го + акт за смърт, и пак при нотариус. Той ще ви състави протокол. Често изискват справка от агенциата по вписванията относно това какви имоти е оставил наследодателя, скица и данъчна оценка на същите. За мен това е порочна практика по много причини, но най-добре да ви упъти нотариуса, който ще извърши обявяването.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Семейни казуси