начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Как да докажа бащинство?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да докажа бащинство?

Мнениеот billiana » 14 Сеп 2010, 22:46

Здравейте,
ще ме извините, че сигурно се повтарям,но поне аз не можах да открия тема по конкретния въпрос.
Живеех на семейни начала с мъжа от когото съм бременна / 4ти месец / в момента,
той отказва да поема всякаква отговорност и ангажимент към мен и най-вече бъдещото дете.
Как и кога най-рано мога да докажа , че той е биологичният баща?
Мога ли да го принудя за тест в случай, че откаже?
Какви са плюсовете за детето от доказването на бащинство?
А минусите?
Благодаря Ви!
billiana
Нов потребител

Re: Как да докажа бащинство?

Мнениеот law_master » 15 Сеп 2010, 01:04

Най-рано може след раждане на детето. Предявявате иск. Срокът е различен в зависимост от името на кой се предявява иска - за майката срокът 3 г. от раждането. За детето - 3 г. от навършване на пълнолетие.
Плюсовете - детето има установен произход и от двамата родители, съответно права които се полагат на на такова дете - издръжка, наследяване и т. н.
Минуси - според зависи, спря ми интернета на кристалната топка :?
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот Pause » 15 Сеп 2010, 09:00

Аз,пък съм на мнение ,че докато не го припознае детето неможе да докажете,че е биологичен баща. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот Pause » 15 Сеп 2010, 12:52

Здр. :D poli_g имаш предвид производството по ГПК глава 27 тази малко позната материя,и ако е правилно бащата ако откаже да даде изследване съдът може да признае този факт и да го обяви официално за баща. :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот billiana » 16 Сеп 2010, 22:18

Благодаря Ви за отговорите!

А и още нещо - ако "татито" не е работил на трудов договор /няма и шанс да започне/, а е възможно и да побърза да прехвърли каквито имоти има на сина си от предишен брак...тогава?
billiana
Нов потребител

Мнениеот dimist » 16 Сеп 2010, 23:24

Последния пост ме хвърли в тъча - подхожда най вече за човек, който се е снабдил с изпълнителен лист и се чуди как да си събере вересиите. Меркантилно е слабо казано.
Единственото оправдание- по време на бременноста много жени ги хващат братята.
Издръжката няма да ви направи богата, не сме в САЩ.
Ако си мислите за имотите на таткото - каквото има, може да се разпорежда, както си иска. Единствен шанс е евентуално иск за възстановяване на запазена част след смърта му при дарения, ако нероден Петко отговаря на изисквания за иска. Ако е решил да не даде нищо на детето ви, и не се стиска за хонорари, ще пиете една студена вода.
А и въпроса ви е твърде подранил - човека може и да припознае детето, като се роди.
А сега не мислете за глупости и ви пожелавам да родите хубаво и здраво дете.
dimist
Потребител

Назад към Семейни казуси