начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Делба при семейни начала

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба при семейни начала

Мнениеот norinrad » 16 Сеп 2010, 13:26

Здравейте. С моята приятелка живеем от 5 години на семейни начала и имаме дете което е на 2 години, живеем в апартамент който съм закупил 2 години преди да се запозная с нея но е с ипотечен кредит който плащам и до днес.
Въпроса ми е , при раздяла тя какво право има над апартамента при положение , че аз го изплащам и поемам всички разходи по домакинството.
Благодаря предварително.
norinrad
Нов потребител

Re: Делба при семейни начала

Мнениеот REVOLUTION » 16 Сеп 2010, 14:03

Под семейни начала , разбирам че нямате сключен брак.Ако е така и апартамента е закупен на ваше име тя няма никакви права върху собствеността.Възможен е иск от нейна страна за неоснователно обогатяване , ако е плащала всноски по ипотечния кредит и може да докаже това.
Ако имате сключен брак пак няма право върху собствеността , ако имотът е купен преди брака , на ваше име , но при евентуален развод , ако съдът й предостави упражняването на родителските права , може да и даде апартамента за ползване до навършване на 18 г. на детето.
Има и още куп неща , ако се стигне до спорове , се обърнете към адвокат.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот norinrad » 16 Сеп 2010, 14:27

Не сме женени и не е плащала вноски по кредита.
Другият въпрос е , длъжен ли съм да и осигуря друго жилище.
norinrad
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 16 Сеп 2010, 19:18

norinrad написа:Не сме женени и не е плащала вноски по кредита.
Другият въпрос е , длъжен ли съм да и осигуря друго жилище.

Не. Не сте длъжен.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси